Robin Groos en Herman Cooijmans openen Restaurant Eden in Valkenswaard

14 januari 2019 | Thijs Jacobs

De culinaire provincie Noord-Brabant is een hotspot rijker. Aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard openen Brabanders Robin Groos en Herman Cooijmans zaterdag 19 januari Restaurant Eden. Het jonge duo zit vol ambities en mikt op noteringen in de culinaire gidsen.

Twee geboren en getogen Brabanders realiseren in hun provincie hun horecadroom: een eigen restaurant. Robin Groos en Herman Cooijmans vielen beiden voor het pand aan de Eindhovenseweg, waarin voorheen Vida Pura huisvestte, en besloten om er samen van start te gaan.

Uitgesproken smaken

Met Restaurant Eden gaat het duo voor een vermelding in de culinaire gidsen. ‘We zijn absoluut laagdrempelig, maar gaan wel voor de hoogste kwaliteit’, aldus de ondernemers. ‘Zowel op het gebied van de producten als de service. We willen prikkelen met uitgesproken smaken en ingrediënten.’

Keuken

De internationaal georiënteerde keuken wordt geleid door Herman Cooijmans. De basis van de kaart is een menu van zeven gangen met daarnaast een aantal à-la-cartegerechten. Uiteraard wordt rekening gehouden met de wensen van de gast, voor iedereen wordt een passend menu verzorgd.

In het openingsmenu zitten gerechten met onder andere kreeft, krab, coquille en Kempische hoender. De prijs voor drie gangen bedraagt 38 euro, het volledige menu van zeven gangen kost 75 euro.

Robin Groos is het gezicht in het restaurant. De wijnkaart van de aspirant-vinoloog omschrijft zich als vernieuwend maar ook klassiek.

Over Restaurant Eden

Restaurant Eden staat voor gastvrijheid, gastronomie en beleving. Eigenaren Robin Groos en Herman Cooijmans willen prikkelen met uitgesproken smaken en presentatie van de gerechten. Het concept is toegankelijk, maar met hoge kwaliteitseisen. De naam komt van Garden of Eden of het Hof van Eden. Dat laatste staat voor weelderigheid en luxueus leven, oftewel het paradijs.

Dat is waar het in dit restaurant om draait: service en producten van het hoogste niveau en gasten in de watten leggen. Restaurant Eden is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor diner en zondag voor lunch en diner. www.restaurant-eden.nl

Over de eigenaren

Robin Groos en Herman Cooijmans hebben een lang arbeidsverleden samen in de horeca in Heeze. Als ze allebei hun oog laten vallen op het pand aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard, is een samenwerking snel geboren. Herman Cooijmans staat in de keuken en heeft ervaring opgedaan in diverse sterrenzaken. In 2017 kookt hij als chef van Restaurant Juliana in Valkenburg een Bib Gourmand, de onderscheiding van Michelin die staat voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Robin Groos stuurt de zwarte brigade aan. Hij specialiseert zich na zijn horecaopleiding in wijn en is inmiddels aspirant-vinoloog. Zijn laatste werkgever is restaurant Sabero in Roermond, dat afgelopen december direct twee Michelinsterren ontving.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: