Robin Groos en Herman Cooijmans openen Restaurant Eden in Valkenswaard

14 januari 2019 | Thijs Jacobs

De culinaire provincie Noord-Brabant is een hotspot rijker. Aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard openen Brabanders Robin Groos en Herman Cooijmans zaterdag 19 januari Restaurant Eden. Het jonge duo zit vol ambities en mikt op noteringen in de culinaire gidsen.

Twee geboren en getogen Brabanders realiseren in hun provincie hun horecadroom: een eigen restaurant. Robin Groos en Herman Cooijmans vielen beiden voor het pand aan de Eindhovenseweg, waarin voorheen Vida Pura huisvestte, en besloten om er samen van start te gaan.

Uitgesproken smaken

Met Restaurant Eden gaat het duo voor een vermelding in de culinaire gidsen. ‘We zijn absoluut laagdrempelig, maar gaan wel voor de hoogste kwaliteit’, aldus de ondernemers. ‘Zowel op het gebied van de producten als de service. We willen prikkelen met uitgesproken smaken en ingrediënten.’

Keuken

De internationaal georiënteerde keuken wordt geleid door Herman Cooijmans. De basis van de kaart is een menu van zeven gangen met daarnaast een aantal à-la-cartegerechten. Uiteraard wordt rekening gehouden met de wensen van de gast, voor iedereen wordt een passend menu verzorgd.

In het openingsmenu zitten gerechten met onder andere kreeft, krab, coquille en Kempische hoender. De prijs voor drie gangen bedraagt 38 euro, het volledige menu van zeven gangen kost 75 euro.

Robin Groos is het gezicht in het restaurant. De wijnkaart van de aspirant-vinoloog omschrijft zich als vernieuwend maar ook klassiek.

Over Restaurant Eden

Restaurant Eden staat voor gastvrijheid, gastronomie en beleving. Eigenaren Robin Groos en Herman Cooijmans willen prikkelen met uitgesproken smaken en presentatie van de gerechten. Het concept is toegankelijk, maar met hoge kwaliteitseisen. De naam komt van Garden of Eden of het Hof van Eden. Dat laatste staat voor weelderigheid en luxueus leven, oftewel het paradijs.

Dat is waar het in dit restaurant om draait: service en producten van het hoogste niveau en gasten in de watten leggen. Restaurant Eden is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor diner en zondag voor lunch en diner. www.restaurant-eden.nl

Over de eigenaren

Robin Groos en Herman Cooijmans hebben een lang arbeidsverleden samen in de horeca in Heeze. Als ze allebei hun oog laten vallen op het pand aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard, is een samenwerking snel geboren. Herman Cooijmans staat in de keuken en heeft ervaring opgedaan in diverse sterrenzaken. In 2017 kookt hij als chef van Restaurant Juliana in Valkenburg een Bib Gourmand, de onderscheiding van Michelin die staat voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Robin Groos stuurt de zwarte brigade aan. Hij specialiseert zich na zijn horecaopleiding in wijn en is inmiddels aspirant-vinoloog. Zijn laatste werkgever is restaurant Sabero in Roermond, dat afgelopen december direct twee Michelinsterren ontving.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: