Rik van den Hazel wint Het Glazen Kalf op Gastvrij Rotterdam

Auteur: redactie
Gastronomie 22 september 2021
Rik van den Hazel wint Het Glazen Kalf op Gastvrij Rotterdam

De prestigieuze kookwedstrijd met kalfsvlees is dit jaar gewonnen door Rik van den Hazel, chef-kok bij Alberto’s Italian in Nijkerk. De wedstrijd, die voor de 23ste keer door de VanDrie Group wordt georganiseerd, vond 21 september 2021 plaats tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam.

Vier jonge culinaire professionals kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een black box anderhalf uur één hoofdgerecht met twee kalfsvlees-bereidingen te maken in viervoud. In de black box troffen de kooktalenten kalfssukade, kalfslever, kalfslonghaas en hartzwezerik aan.

Vakjury was lovend

Rik van den Hazel werd door de vakjury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Hij ontving uit handen van jurylid Patricia van Krieken de bokaal het glazen kalf en een cheque voor kalfsvlees. Vakblad De culinaire Saisonnier heeft een rapportage aangeboden in haar vakblad. Rik wist de overwinning binnen te halen door de gekozen compositie, juiste cuisson en smaken.

Op een gedeelde tweede plek eindigden Glenn van Limbeek, executive souschef bij restaurant Roemer in Utrecht, Jesse Madern, chef-kok bij restaurant Madern in Barneveld en Micha van der Veen, souschef bij restaurant De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag. Zij ontvingen het boek Kalf en een oorkonde voor deelname aan de wedstrijd. De jury bestaat uit Patricia van Krieken, Edgar Buhrs, David Bakker, Rianne Klein met als juryvoorzitter Huub Oudshoorn. De jury beoordeelde op de keuze en bereiding van het kalfsvlees en de combinatie met garnituren.

Op de foto: Winnaar van het Glazen Kalf 2021, Rik van den Hazel met de vakjury onder leiding van juryvoorzitter Huub Oudshoorn. (Van links naar rechts, Rianne Klein, David Bakker, Edgar Buhrs, Huub Oudshoorn, Rik van den Hazel en Patricia van Krieken)

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws