Ries en Lilian Verburgt dragen toprestaurant De Schans Montfoort over 

3 februari 2020 | Thijs Jacobs

Eigenaren Ries en Lilian Verburgt dragen hun restaurant De Schans in Montfoort per 1 maart 2020 over aan hun medewerkers Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw. De nieuwe eigenaren gaan een wat laagdrempeliger menuconcept voeren en geven de zaak in de zomer van 2020 een restyling. Ries en Lilian Verburgt nemen afscheid met een menu waarin klassiekers van 16 jaar De Schans, dat de hele maand februari wordt geserveerd.   

Na 16 jaar dragen chef Ries en gastvrouw Lilian Verburgt hun restaurant De Schans in Montfoort over. Het echtpaar opende in januari 2004 de deuren van het in het Groene Hart gelegen restaurant, dat in alle toonaangevende restaurantgidsen is opgenomen en dat door Michelin bekroond is met een Bib Gourmand voor een uitstekende prijs-kwaliteit. Per 1 maart 2020 is het restaurant verkocht aan de huidige sous-chef Wesley de Leeuw en maître-sommelier Mike de Leeuw (geen familie).


Niet stilzitten

Ries Verburgt (59 jaar): “We hadden nog geen concrete plannen om te stoppen met De Schans, maar toen Wesley en Mike aangaven interesse te hebben om de zaak over te nemen zijn we gaan nadenken en hebben we besloten de zaak aan hen over te dragen. Het geeft ons de mogelijkheid dingen te doen waar we voorheen geen tijd voor hadden. Maar met mijn 40 jaar ervaring als ambachtelijke kok en ondernemer wil ik nog niet stilzitten. Ik wil mijn kennis graag gebruiken als adviseur, bijvoorbeeld bij het begeleiden van (startende) restaurants of als gastdocent bij horecaopleidingen. Ook koken behoort tot de mogelijkheden.”

Ries en Lilian Verburgt nemen afscheid met een menu waarin klassiekers van 16 jaar De Schans, dat de hele maand februari wordt geserveerd.

Restyling interieur in de zomer

Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw: “We zijn heel blij dat we de gelegenheid kregen om De Schans van Lilian en Ries over te nemen. Het is een restaurant met een grote bekendheid in de regio, maar ook daarbuiten. In de zomer van 2020 gaan we een kleine verbouwing doorvoeren, waarbij het interieur een restyling krijgt. Onze kookstijl is modern vanuit een klassieke basis, met gebruik van zoveel mogelijk regionale producten. We gaan werken met een verrassingsmenu en een kleine à la carte kaart, met een iets lager prijsniveau dan het huidige.”

Restaurant de Schans by Mike & Wes

De nieuwe eigenaren zetten De Schans per 1 maart 2020 voort als ‘Restaurant de Schans by Mike & Wes’. Wesley de Leeuw (27 jaar) volgde onder meer de opleiding Leidinggevende Keuken en Gespecialiseerd Kok niveau 4. Hij werkte bij diverse horecabedrijven in de provincie Utrecht startte in 2017 als zelfstandig werkend kok bij De Schans, waar hij opklom tot sous-chef.

Mike de Leeuw (32 jaar) volgde de opleiding voor zelfstandig werkend gastheer en behaalde diverse wijndiploma’s voor hij in 2017 maître-sommelier werd bij De Schans. Daarvoor werkte hij onder meer bij Bij Petrus in Woerden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: