Ries en Lilian Verburgt dragen toprestaurant De Schans Montfoort over 

3 februari 2020 | Thijs Jacobs

Eigenaren Ries en Lilian Verburgt dragen hun restaurant De Schans in Montfoort per 1 maart 2020 over aan hun medewerkers Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw. De nieuwe eigenaren gaan een wat laagdrempeliger menuconcept voeren en geven de zaak in de zomer van 2020 een restyling. Ries en Lilian Verburgt nemen afscheid met een menu waarin klassiekers van 16 jaar De Schans, dat de hele maand februari wordt geserveerd.   

Na 16 jaar dragen chef Ries en gastvrouw Lilian Verburgt hun restaurant De Schans in Montfoort over. Het echtpaar opende in januari 2004 de deuren van het in het Groene Hart gelegen restaurant, dat in alle toonaangevende restaurantgidsen is opgenomen en dat door Michelin bekroond is met een Bib Gourmand voor een uitstekende prijs-kwaliteit. Per 1 maart 2020 is het restaurant verkocht aan de huidige sous-chef Wesley de Leeuw en maître-sommelier Mike de Leeuw (geen familie).


Niet stilzitten

Ries Verburgt (59 jaar): “We hadden nog geen concrete plannen om te stoppen met De Schans, maar toen Wesley en Mike aangaven interesse te hebben om de zaak over te nemen zijn we gaan nadenken en hebben we besloten de zaak aan hen over te dragen. Het geeft ons de mogelijkheid dingen te doen waar we voorheen geen tijd voor hadden. Maar met mijn 40 jaar ervaring als ambachtelijke kok en ondernemer wil ik nog niet stilzitten. Ik wil mijn kennis graag gebruiken als adviseur, bijvoorbeeld bij het begeleiden van (startende) restaurants of als gastdocent bij horecaopleidingen. Ook koken behoort tot de mogelijkheden.”

Ries en Lilian Verburgt nemen afscheid met een menu waarin klassiekers van 16 jaar De Schans, dat de hele maand februari wordt geserveerd.

Restyling interieur in de zomer

Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw: “We zijn heel blij dat we de gelegenheid kregen om De Schans van Lilian en Ries over te nemen. Het is een restaurant met een grote bekendheid in de regio, maar ook daarbuiten. In de zomer van 2020 gaan we een kleine verbouwing doorvoeren, waarbij het interieur een restyling krijgt. Onze kookstijl is modern vanuit een klassieke basis, met gebruik van zoveel mogelijk regionale producten. We gaan werken met een verrassingsmenu en een kleine à la carte kaart, met een iets lager prijsniveau dan het huidige.”

Restaurant de Schans by Mike & Wes

De nieuwe eigenaren zetten De Schans per 1 maart 2020 voort als ‘Restaurant de Schans by Mike & Wes’. Wesley de Leeuw (27 jaar) volgde onder meer de opleiding Leidinggevende Keuken en Gespecialiseerd Kok niveau 4. Hij werkte bij diverse horecabedrijven in de provincie Utrecht startte in 2017 als zelfstandig werkend kok bij De Schans, waar hij opklom tot sous-chef.

Mike de Leeuw (32 jaar) volgde de opleiding voor zelfstandig werkend gastheer en behaalde diverse wijndiploma’s voor hij in 2017 maître-sommelier werd bij De Schans. Daarvoor werkte hij onder meer bij Bij Petrus in Woerden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: