Ries en Lilian Verburgt dragen toprestaurant De Schans Montfoort over 

3 februari 2020 | Thijs Jacobs

Eigenaren Ries en Lilian Verburgt dragen hun restaurant De Schans in Montfoort per 1 maart 2020 over aan hun medewerkers Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw. De nieuwe eigenaren gaan een wat laagdrempeliger menuconcept voeren en geven de zaak in de zomer van 2020 een restyling. Ries en Lilian Verburgt nemen afscheid met een menu waarin klassiekers van 16 jaar De Schans, dat de hele maand februari wordt geserveerd.   

Na 16 jaar dragen chef Ries en gastvrouw Lilian Verburgt hun restaurant De Schans in Montfoort over. Het echtpaar opende in januari 2004 de deuren van het in het Groene Hart gelegen restaurant, dat in alle toonaangevende restaurantgidsen is opgenomen en dat door Michelin bekroond is met een Bib Gourmand voor een uitstekende prijs-kwaliteit. Per 1 maart 2020 is het restaurant verkocht aan de huidige sous-chef Wesley de Leeuw en maître-sommelier Mike de Leeuw (geen familie).


Niet stilzitten

Ries Verburgt (59 jaar): “We hadden nog geen concrete plannen om te stoppen met De Schans, maar toen Wesley en Mike aangaven interesse te hebben om de zaak over te nemen zijn we gaan nadenken en hebben we besloten de zaak aan hen over te dragen. Het geeft ons de mogelijkheid dingen te doen waar we voorheen geen tijd voor hadden. Maar met mijn 40 jaar ervaring als ambachtelijke kok en ondernemer wil ik nog niet stilzitten. Ik wil mijn kennis graag gebruiken als adviseur, bijvoorbeeld bij het begeleiden van (startende) restaurants of als gastdocent bij horecaopleidingen. Ook koken behoort tot de mogelijkheden.”

Ries en Lilian Verburgt nemen afscheid met een menu waarin klassiekers van 16 jaar De Schans, dat de hele maand februari wordt geserveerd.

Restyling interieur in de zomer

Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw: “We zijn heel blij dat we de gelegenheid kregen om De Schans van Lilian en Ries over te nemen. Het is een restaurant met een grote bekendheid in de regio, maar ook daarbuiten. In de zomer van 2020 gaan we een kleine verbouwing doorvoeren, waarbij het interieur een restyling krijgt. Onze kookstijl is modern vanuit een klassieke basis, met gebruik van zoveel mogelijk regionale producten. We gaan werken met een verrassingsmenu en een kleine à la carte kaart, met een iets lager prijsniveau dan het huidige.”

Restaurant de Schans by Mike & Wes

De nieuwe eigenaren zetten De Schans per 1 maart 2020 voort als ‘Restaurant de Schans by Mike & Wes’. Wesley de Leeuw (27 jaar) volgde onder meer de opleiding Leidinggevende Keuken en Gespecialiseerd Kok niveau 4. Hij werkte bij diverse horecabedrijven in de provincie Utrecht startte in 2017 als zelfstandig werkend kok bij De Schans, waar hij opklom tot sous-chef.

Mike de Leeuw (32 jaar) volgde de opleiding voor zelfstandig werkend gastheer en behaalde diverse wijndiploma’s voor hij in 2017 maître-sommelier werd bij De Schans. Daarvoor werkte hij onder meer bij Bij Petrus in Woerden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: