Ricardo van Ede is nu chef-kok bij Carels

2 maart 2016 |
Ricardo van Ede is nu chef-kok bij Carels<

Chef Ricardo van Ede is vanaf maart gestart als chef-kok bij Carels. Ricardo heeft jaren bij bekende restaurants gewerkt waaronder Neva
en Ricardo’s in Odeon. Hij dacht zelf dat Ricardo’s zijn laatste project zou zijn en waar hij zijn culinaire carrière zou afmaken. Toen Odeon verkocht werd, veranderde zijn toekomstvisie en is hij vervolgens een tijd op zoekende geweest naar de juiste match, deze heeft hij nu met Carels gevonden. Dit culinaire avontuur pakt hij dan ook met beide handen aan. “Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Het maakt mij niet uit of het product een snee brood, aardappel of truffel is, als het kwalitatief goed is dan laat ik mijn fantasie erop los en zorg ik voor een mooie smaakbeleving”.

Café-restaurant Carels, gelegen in de bruisende Amsterdamse Pijp, is een legendarisch café-restaurant met échte Amsterdamse gezelligheid voor jong en oud. Carels is gevestigd in een karakteristiek pand waar de authentieke elementen mooi tot hun recht komen.

Interieur
Het interieur van Carels heeft een tijdloze uitstraling in de Franse stijl. De smaakvolle en klassieke inrichting zorgt voor een warme sfeer. Het café heeft diverse opvallende eigenschappen maar wat er echt uitspringt is de indrukwekkende bar van koper, die zich perfect leent voor een heerlijk glas wijn of een gezellige borrel.

Menu
Het Franse karakter van het interieur komt terug in de menukaart van Carels waarin Ricardo van Ede zijn signature geeft aan de gerechten. Er is veel diversiteit, van vlees tot vis, van gevogelte tot kaas. Voor de bereiding van de gerechten streeft Chef Ricardo van Ede ernaar om met zo veel mogelijk biologische en verantwoorde producten te werken. Er wordt met seizoensgebonden vis en groente gewerkt en uitsluitend gebruik gemaakt van diervriendelijk vlees. Om de smaakbeleving compleet te maken heeft Carels bijzondere bieren en een wijnkaart met speciaal betaalbare wijnen geselecteerd die goed bij de gerechten passen.

Feestje
Carels is ook de perfecte locatie voor groepen en speciale gelegenheden, zowel zakelijk als privé. Er zijn diverse mogelijkheden in één van de sfeervolle ruimtes die volledig naar wens ingedeeld kunnen worden. Van een borrel met heerlijke paté en oesters tot een romantisch diner, alles kan bij Carels. Voor de wijnliefhebbers biedt Carels een “High Wine arrangement” waarbij de culinaire zintuigen geprikkeld worden door de unieke combinatie van diverse gerechtjes met bijpassende wijnen. Carels is 7 dagen per week geopend van 12:00 tot 0:00.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: