Ricardo van Ede is nu chef-kok bij Carels

2 maart 2016
Ricardo van Ede is nu chef-kok bij Carels

Chef Ricardo van Ede is vanaf maart gestart als chef-kok bij Carels. Ricardo heeft jaren bij bekende restaurants gewerkt waaronder Neva
en Ricardo’s in Odeon. Hij dacht zelf dat Ricardo’s zijn laatste project zou zijn en waar hij zijn culinaire carrière zou afmaken. Toen Odeon verkocht werd, veranderde zijn toekomstvisie en is hij vervolgens een tijd op zoekende geweest naar de juiste match, deze heeft hij nu met Carels gevonden. Dit culinaire avontuur pakt hij dan ook met beide handen aan. “Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Het maakt mij niet uit of het product een snee brood, aardappel of truffel is, als het kwalitatief goed is dan laat ik mijn fantasie erop los en zorg ik voor een mooie smaakbeleving”.

Café-restaurant Carels, gelegen in de bruisende Amsterdamse Pijp, is een legendarisch café-restaurant met échte Amsterdamse gezelligheid voor jong en oud. Carels is gevestigd in een karakteristiek pand waar de authentieke elementen mooi tot hun recht komen.

*Interieur*
Het interieur van Carels heeft een tijdloze uitstraling in de Franse stijl. De smaakvolle en klassieke inrichting zorgt voor een warme sfeer. Het café heeft diverse opvallende eigenschappen maar wat er echt uitspringt is de indrukwekkende bar van koper, die zich perfect leent voor een heerlijk glas wijn of een gezellige borrel.

*Menu*
Het Franse karakter van het interieur komt terug in de menukaart van Carels waarin Ricardo van Ede zijn signature geeft aan de gerechten. Er is veel diversiteit, van vlees tot vis, van gevogelte tot kaas. Voor de bereiding van de gerechten streeft Chef Ricardo van Ede ernaar om met zo veel mogelijk biologische en verantwoorde producten te werken. Er wordt met seizoensgebonden vis en groente gewerkt en uitsluitend gebruik gemaakt van diervriendelijk vlees. Om de smaakbeleving compleet te maken heeft Carels bijzondere bieren en een wijnkaart met speciaal betaalbare wijnen geselecteerd die goed bij de gerechten passen.

*Feestje*
Carels is ook de perfecte locatie voor groepen en speciale gelegenheden, zowel zakelijk als privé. Er zijn diverse mogelijkheden in één van de sfeervolle ruimtes die volledig naar wens ingedeeld kunnen worden. Van een borrel met heerlijke paté en oesters tot een romantisch diner, alles kan bij Carels. Voor de wijnliefhebbers biedt Carels een “High Wine arrangement” waarbij de culinaire zintuigen geprikkeld worden door de unieke combinatie van diverse gerechtjes met bijpassende wijnen. Carels is 7 dagen per week geopend van 12:00 tot 0:00.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws