Ricardo van Ede is nu chef-kok bij Carels

2 maart 2016 |
Ricardo van Ede is nu chef-kok bij Carels<

Chef Ricardo van Ede is vanaf maart gestart als chef-kok bij Carels. Ricardo heeft jaren bij bekende restaurants gewerkt waaronder Neva
en Ricardo’s in Odeon. Hij dacht zelf dat Ricardo’s zijn laatste project zou zijn en waar hij zijn culinaire carrière zou afmaken. Toen Odeon verkocht werd, veranderde zijn toekomstvisie en is hij vervolgens een tijd op zoekende geweest naar de juiste match, deze heeft hij nu met Carels gevonden. Dit culinaire avontuur pakt hij dan ook met beide handen aan. “Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Het maakt mij niet uit of het product een snee brood, aardappel of truffel is, als het kwalitatief goed is dan laat ik mijn fantasie erop los en zorg ik voor een mooie smaakbeleving”.

Café-restaurant Carels, gelegen in de bruisende Amsterdamse Pijp, is een legendarisch café-restaurant met échte Amsterdamse gezelligheid voor jong en oud. Carels is gevestigd in een karakteristiek pand waar de authentieke elementen mooi tot hun recht komen.

Interieur
Het interieur van Carels heeft een tijdloze uitstraling in de Franse stijl. De smaakvolle en klassieke inrichting zorgt voor een warme sfeer. Het café heeft diverse opvallende eigenschappen maar wat er echt uitspringt is de indrukwekkende bar van koper, die zich perfect leent voor een heerlijk glas wijn of een gezellige borrel.

Menu
Het Franse karakter van het interieur komt terug in de menukaart van Carels waarin Ricardo van Ede zijn signature geeft aan de gerechten. Er is veel diversiteit, van vlees tot vis, van gevogelte tot kaas. Voor de bereiding van de gerechten streeft Chef Ricardo van Ede ernaar om met zo veel mogelijk biologische en verantwoorde producten te werken. Er wordt met seizoensgebonden vis en groente gewerkt en uitsluitend gebruik gemaakt van diervriendelijk vlees. Om de smaakbeleving compleet te maken heeft Carels bijzondere bieren en een wijnkaart met speciaal betaalbare wijnen geselecteerd die goed bij de gerechten passen.

Feestje
Carels is ook de perfecte locatie voor groepen en speciale gelegenheden, zowel zakelijk als privé. Er zijn diverse mogelijkheden in één van de sfeervolle ruimtes die volledig naar wens ingedeeld kunnen worden. Van een borrel met heerlijke paté en oesters tot een romantisch diner, alles kan bij Carels. Voor de wijnliefhebbers biedt Carels een “High Wine arrangement” waarbij de culinaire zintuigen geprikkeld worden door de unieke combinatie van diverse gerechtjes met bijpassende wijnen. Carels is 7 dagen per week geopend van 12:00 tot 0:00.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: