Ricardo Eshuis toegetreden tot bestuur Bocuse d Or Nederland

26 juli 2016 | Linda Groothuijse

SVH-directeur Ricardo Eshuis per juni is toegetreden tot het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. Ricardo wordt verantwoordelijk voor verdere profilering van onze organisatie en voor commerciële zaken. 'We zijn er trots op dat hij zijn expertise en netwerk wil inzetten voor onze doelen', laat de organisatie dinsdag weten.

Bocuse d’Or staat voor het hoogste wedstrijdniveau dat te behalen is voor (jonge) koks. De SVH Meesterkok staat voor de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. ‘De kruisbestuiving tussen de wedstrijdkoks en het inspireren van jongeren om te kiezen voor de horeca en deel te nemen aan wedstrijden: het ligt allemaal in het verlengde van het werk van SVH: het vergoten van de vakbekwaamheid in de horeca’, aldus Eshuis. 

Kruistocht

Eshuis is op kruistocht om de vakbekwaamheid in de horeca te verhogen en wil graag meehelpen Nederland culinair nog meer op de kaart te zetten. 'Wat onze branche nodig heeft, is voldoende vakbekwaam personeel: van kok tot hotelmanager. Om jongeren te inspireren te kiezen voor een mooie baan in de horeca, worden de SVH Meesterkoks vaak ingezet om voorlichting geven. Meesterkoks zijn immers een soort sterren.' Volgens Eshuis is wedstrijdkoken een goede stimulans voor de ontwikkeling van jonge koks. 'Het is net als met voetbal: wanneer je geen goede amateurclubs hebt, blijft het profvoetbal achter. De breedtesport is van belang voor het succes van de top. Dat is in het koken niet anders.'

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: