Restyling restaurant IDRW

21 januari 2015 |
Restyling restaurant IDRW

In het mondaine Kralingen, onder aan de Honingerdijk, ligt één van de best bewaarde culinaire geheimen van Rotterdam: restaurant IDRW, ook
wel bekend als In Den Rustwat. In de monumentale herberg uit 1597 bereidt chef Marcel van Zomeren zijn culinaire kunstwerkjes. Prachtige monumenten hebben wel eens een opfrisser nodig, IDRW heeft een restyling ondergaan om het interieur weer helemaal van nu te maken, met behoud van de prachtige originele details. De stijl van koken verandert niet, maar de beleving van het intieme restaurant is nieuw, fris en levendig.

Vaste gasten
Vaste gasten die het gerestylde IDRW betreden, valt in eerste instantie waarschijnlijk vooral de nieuwe sfeerbeleving op. De unieke en monumentale elementen van IDRW zijn gebleven: de houten balken, de opvallende steunpilaren en de schouw met Delftsblauwe tegeltjes die ooit door museum Booijmans Van Beuningen in bruikleen zijn gegeven. Maar er zijn ook grote veranderingen aangebracht. De bar is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een wand van staal en getemperd glas, waarachter één van de keukens te zien is. Het zorgt voor ruimte, mystiek en dynamiek in het restaurant. Waar voorheen lichte tinten als roomwit domineerden, is nu gekozen voor zwart en koper die een vleugje mysterie geven. Ook bijzonder zijn de lederen luxaflex voor de ramen, die uitkijken op de gigantische tuin. Nog zo’n goed verborgen geheim…

Liefde en tijd zijn de duurste ingrediënten
Chefkok Marcel van Zomeren heeft een geheel eigen kookstijl. Liefde en tijd zijn, zijn duurste ingrediënten. Een stijl van koken met de Franse keuken als basis en een voorliefde voor sauzen en vis, schelp- en schaaldieren. Gerechten waarin de ingrediënten de hoofdrol spelen, maar dan wel met een verrassende draai van de chef. (Hier misschien twee voorbeelden van bijzondere gerechten). Hoewel de gerechten op het menu altijd van nu zijn, was de inrichting van IDRW toe aan een opfrisser. Interior design bureau Smeele boog zich over de restyling van het restaurant, met als doel een frissere en meer dynamische beleving, maar wel met behoud van de intimiteit en de authentieke details van het restaurant.

IDRW
Bijna was In den Rustwat in 1959 gesloopt. Bij de aanleg van de Maasboulevard stond de voormalige herberg in de weg. Maar het gebouw werd gered en het werd onder aan de dijk opnieuw opgebouwd. Een tegeltje boven de deur herinnert aan de tijd van de postkoetsen. Patron-cuisinier is Marcel van Zomeren die een passie heeft voor zuivere, eerlijke smaken. Marcel: “in dit vak moet je van mensen houden. Het is mijn doel om mijn gasten in de watten te leggen en dat doe ik het liefst vanuit de keuken. Mijn geweldige team zorgt ervoor dat ik me volledig op het koken kan storten.” Achter het klassieke pand van In Den Rustwat bevindt zich de oranjerie, die zeer geschikt is voor bijzondere gelegenheden en voor grotere groepen. IDRW is de trotse bezitter van een Bib Gourmand, toegekend door Michelin. Daarnaast is het restaurant opgenomen in de Lekker en de Gault Millau Gids (13 punten).

Fotocredits: Robbert So Kiem Hwat

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: