Restaurantsector verdient 23 miljoen euro extra dankzij Deliveroo

20 december 2017 | Thijs Jacobs

Restaurants die samenwerken met Deliveroo halen een hogere omzet en laten meer mensen werken in hun keukens om de toegenomen vraag aan te kunnen. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van onderzoeksbureau Capital Economics, dat keek naar de economische impact van de bezorgdienst in Nederland.

Bijdrage aan economie

Uit het onderzoek blijkt dat Deliveroo het afgelopen jaar in totaal 21 miljoen euro bijdroeg aan de Nederlandse economie. Dit zijn de opgetelde uitgaven aan personeel, riders en leveranciers en de extra activiteiten die restaurants ondernemen om de toegenomen vraag aan te kunnen.

Omzetgroei restaurants

Restaurantpartners profiteren van hun samenwerking met Deliveroo. De eigenaren van de aangesloten restaurants in Nederland rapporteren dankzij Deliveroo een stabiele groei van het aantal bestellingen, met een omzetgroei tot wel 30%. Deliveroo werkt nu samen met bijna 1200 restaurants in Nederland, van beroemde nationale ketens zoals SLA en Salsa Shop, tot kleine, zelfstandige restaurants als Sushito en Renato’s. De samenwerking met Deliveroo leverde de aangesloten restaurants en leveranciers circa 23 miljoen euro aan extra inkomsten op. Steven Visser van restaurant Salsa Shop vertelt: “We zijn eind 2015 begonnen met een prachtige samenwerking, en hebben sindsdien de omzet uit bezorging substantieel zien stijgen. Mede daardoor hebben we onze expansie sneller kunnen bewerkstelligen.”

Werkgelegenheid

De effecten op de werkgelegenheid zijn in het onderzoek ook bekeken. De extra omzet voor de restaurantpartners vertaalde zich in 680 extra banen in de Nederlands restaurantsector.

In het afgelopen jaar werd Deliveroo actief in vier nieuwe Nederlandse steden, zodat klanten nu in 12 steden via Deliveroo een bestelling kunnen plaatsen bij hun favoriete restaurant of juist eens iets nieuws uitproberen. In totaal groeide het aantal aangesloten restaurants met 50 procent. En dat biedt perspectief voor de toekomst. Philip de Bruine (Operationeel Manager) van restaurant SLA vertelt: “Na een zeer succesvolle pilot in Amsterdam maken we nu ook in Haarlem, Den Haag en Utrecht gebruik van de diensten van Deliveroo. Bij deze steden zal het vast niet blijven.”

3,5 miljard euro

Als Deliveroo in deze mate door blijft groeien zal de bezorgdienst over twee jaar wereldwijd circa 200.000 banen creëren en bijna 3,5 miljard euro bijdragen aan de mondiale economie. 

Mathieu de Lophem, General Manager Deliveroo Benelux: “Onze unieke bezorgdienst is een win-win voor alle deelnemers. Restaurants die samenwerken met Deliveroo kunnen dankzij de uitbreiding van hun keukencapaciteit een omzetstijging van dertig procent realiseren zonder dat ze hoeven te investeren in nieuwe infrastructuur. We zijn trots dat we zo de voorwaarden scheppen om restaurants te laten groeien en nieuwe banen te creëren. Zo kunnen nog meer restaurants gasten laten genieten van hun eten en hebben onze klanten meer keuze.” 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: