Restaurantsector verdient 23 miljoen euro extra dankzij Deliveroo

20 december 2017 | Thijs Jacobs

Restaurants die samenwerken met Deliveroo halen een hogere omzet en laten meer mensen werken in hun keukens om de toegenomen vraag aan te kunnen. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van onderzoeksbureau Capital Economics, dat keek naar de economische impact van de bezorgdienst in Nederland.

Bijdrage aan economie

Uit het onderzoek blijkt dat Deliveroo het afgelopen jaar in totaal 21 miljoen euro bijdroeg aan de Nederlandse economie. Dit zijn de opgetelde uitgaven aan personeel, riders en leveranciers en de extra activiteiten die restaurants ondernemen om de toegenomen vraag aan te kunnen.

Omzetgroei restaurants

Restaurantpartners profiteren van hun samenwerking met Deliveroo. De eigenaren van de aangesloten restaurants in Nederland rapporteren dankzij Deliveroo een stabiele groei van het aantal bestellingen, met een omzetgroei tot wel 30%. Deliveroo werkt nu samen met bijna 1200 restaurants in Nederland, van beroemde nationale ketens zoals SLA en Salsa Shop, tot kleine, zelfstandige restaurants als Sushito en Renato’s. De samenwerking met Deliveroo leverde de aangesloten restaurants en leveranciers circa 23 miljoen euro aan extra inkomsten op. Steven Visser van restaurant Salsa Shop vertelt: “We zijn eind 2015 begonnen met een prachtige samenwerking, en hebben sindsdien de omzet uit bezorging substantieel zien stijgen. Mede daardoor hebben we onze expansie sneller kunnen bewerkstelligen.”

Werkgelegenheid

De effecten op de werkgelegenheid zijn in het onderzoek ook bekeken. De extra omzet voor de restaurantpartners vertaalde zich in 680 extra banen in de Nederlands restaurantsector.

In het afgelopen jaar werd Deliveroo actief in vier nieuwe Nederlandse steden, zodat klanten nu in 12 steden via Deliveroo een bestelling kunnen plaatsen bij hun favoriete restaurant of juist eens iets nieuws uitproberen. In totaal groeide het aantal aangesloten restaurants met 50 procent. En dat biedt perspectief voor de toekomst. Philip de Bruine (Operationeel Manager) van restaurant SLA vertelt: “Na een zeer succesvolle pilot in Amsterdam maken we nu ook in Haarlem, Den Haag en Utrecht gebruik van de diensten van Deliveroo. Bij deze steden zal het vast niet blijven.”

3,5 miljard euro

Als Deliveroo in deze mate door blijft groeien zal de bezorgdienst over twee jaar wereldwijd circa 200.000 banen creëren en bijna 3,5 miljard euro bijdragen aan de mondiale economie. 

Mathieu de Lophem, General Manager Deliveroo Benelux: “Onze unieke bezorgdienst is een win-win voor alle deelnemers. Restaurants die samenwerken met Deliveroo kunnen dankzij de uitbreiding van hun keukencapaciteit een omzetstijging van dertig procent realiseren zonder dat ze hoeven te investeren in nieuwe infrastructuur. We zijn trots dat we zo de voorwaarden scheppen om restaurants te laten groeien en nieuwe banen te creëren. Zo kunnen nog meer restaurants gasten laten genieten van hun eten en hebben onze klanten meer keuze.” 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traje...

Achtergronden
Konijn gevonden in Chinees restaurant

In een Chinees restaurant in Amstelveen is gisteren een hangoorkonijntje gevonden. Het beestje werd aangetroffen door het personeel, terwijl het knabbelde aan wat blaadjes sla. De politie Amstelveen deelde een foto van het dier om zodoende de eigenaar te vinden. Eigenaar gevonden Konijntje Boe...

Culinair Michelin
’t Nonnetje in Harderwijk volledig vernieuwd

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen,...

Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: