Restaurantketen Taco Mundo steunt Mexicaanse kinderen

17 februari 2017 | Thijs Jacobs

Op dinsdag 14 februari 2017 ontving de Hilversumse Stichting WereldOuders een cheque ter waarde van 5000 euro van restaurantketen Taco Mundo. Met de donatie wordt bijgedragen aan de productie van mais voor de 825 kinderen die in verschillende familiehuizen in Mexico wonen.

De Mexicaans georiënteerde restaurantketen Taco Mundo, die sinds 2000 bestaat en 19 vestigingen heeft in Nederland, is sinds 2012 partner van Stichting WereldOuders. WereldOuders biedt een thuis en toekomst aan kansarme kinderen in Latijns-Amerika, waaronder in Mexico. Taco Mundo sponsort WereldOuders al vijf jaar en heeft mede dankzij donaties van haar gasten al bijgedragen aan een tortillamachine en een jaar lang schoolmaaltijden voor de kinderen die wonen in een van de familiehuizen van WereldOuders in Mexico.

Dit jaar gaat de donatie van 5000 euro naar de maisproductie bij het familiehuis Casa San Salvador in Miacatlan, waar 415 kinderen hun thuis vinden. De mais oogst wordt voornamelijk gebruikt om tortilla’s te maken. Per dag worden zo’n 1500 tortilla’s gebakken in het familiehuis.

Stichting WereldOuders biedt structurele steun aan 3400 thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika, waaronder Mexico. De kinderen, die veelal uit een nare situatie komen, worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging, ook scholing en een vakopleiding krijgen. Ook zo’n 2100 kinderen uit omliggende gemeenschappen gaan bij WereldOuders naar school. Naast de familiehuizen steunt WereldOuders medische, agrarische en educatieve projecten voor de lokale gemeenschap.

Voor meer informatie over WereldOuders, kijk op www.wereldouders.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: