Restaurantketen Taco Mundo steunt Mexicaanse kinderen

17 februari 2017 | Thijs Jacobs

Op dinsdag 14 februari 2017 ontving de Hilversumse Stichting WereldOuders een cheque ter waarde van 5000 euro van restaurantketen Taco Mundo. Met de donatie wordt bijgedragen aan de productie van mais voor de 825 kinderen die in verschillende familiehuizen in Mexico wonen.

De Mexicaans georiënteerde restaurantketen Taco Mundo, die sinds 2000 bestaat en 19 vestigingen heeft in Nederland, is sinds 2012 partner van Stichting WereldOuders. WereldOuders biedt een thuis en toekomst aan kansarme kinderen in Latijns-Amerika, waaronder in Mexico. Taco Mundo sponsort WereldOuders al vijf jaar en heeft mede dankzij donaties van haar gasten al bijgedragen aan een tortillamachine en een jaar lang schoolmaaltijden voor de kinderen die wonen in een van de familiehuizen van WereldOuders in Mexico.

Dit jaar gaat de donatie van 5000 euro naar de maisproductie bij het familiehuis Casa San Salvador in Miacatlan, waar 415 kinderen hun thuis vinden. De mais oogst wordt voornamelijk gebruikt om tortilla’s te maken. Per dag worden zo’n 1500 tortilla’s gebakken in het familiehuis.

Stichting WereldOuders biedt structurele steun aan 3400 thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika, waaronder Mexico. De kinderen, die veelal uit een nare situatie komen, worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging, ook scholing en een vakopleiding krijgen. Ook zo’n 2100 kinderen uit omliggende gemeenschappen gaan bij WereldOuders naar school. Naast de familiehuizen steunt WereldOuders medische, agrarische en educatieve projecten voor de lokale gemeenschap.

Voor meer informatie over WereldOuders, kijk op www.wereldouders.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: