Restaurantervaring in oud fort Nieuwegein [foto's]

6 augustus 2019 | redactie

Recentelijk opende Restaurant Céline in Fort Jutphaas in Nieuwegein haar deuren. Deze stoere en ruige locatie, die staatingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, werd getransformeerd naar een comfortabel en warm restaurant. Hier wordt vol passie gekookt met Frans en Scandinavische invloeden. De liefde voor verfijning, aandacht voor details en eigenwijsheid spat van de borden af én zie je terug in het interieur.

Unieke locatie

Restaurant Céline wordt gerund door chefkok Martijn Stoker en gastvrouw Stephanie Wennekes. Het jonge koppel heeft elkaar ontmoet toen ze samen bij Restaurant De Librije in Zwolle werkten. Hierna volgende een carrière bij andere toonaangevende restaurants en droomden ze van een eigen restaurant op een bijzondere locatie. In hun zoektocht naar de ideale locatie stuitten ze op Fort Jutphaas in Nieuwegein. Een stoer en ruig fort, centraal gelegen in de provincie Utrecht. Het fort is in 1820 gebouwd en gelegen op een eiland dat bereikbaar is via een brug omgeven door sprookjesachtige paden en bomen. Het is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) en behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. In 1959 werd het fort overgedragen aan de gemeente en deed het dienst als wijnfort waar vaten in de kelder werden gebotteld. Nu is dit het domein waar Martijn en Stephanie hun gasten verwelkomen en verwennen.

Contrast tussen interieur en locatie

Samen met ESTIDA werd een sfeervol restaurant gerealiseerd. Op de begane grond kwamen verschillende restaurantkamers, compleet met een lounge, wijnkamer en de keuken. In de kelder speelt wijn de hoofdrol. Restaurant Céline beschikt tevens over een terras aan het water. Er werd gewerkt met mooie stoffen, zachte kleuren, akoestische materialen en zorgvuldig geselecteerde verlichting. “We hebben eigentijdse en luxe sfeer gecreëerd en zo de kille omgeving getransformeerd naar een warme entourage. Het logo, de klaproos, werd handgeschilderd op de muren. Het interieur vormt een prachtig contrast met het stoere, ruige karakter van de locatie. Restaurant Céline is een voorbeeld hoe je met relatief beperkte middelen en budget toch een groots effect kan bereiken”, aldus ontwerper Michel Ruijgrok.

Foto's: ESTIDA

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting
La Folie in Zaltbommel sluit de deuren

Lieke en Joris Kerkhofs sluiten de deuren van La Folie in Zaltbommel. De ondernemers zijn in het pand aan de Gamerschestraat uit hun jasje gegroeid en hebben tevergeefs gezocht naar een nieuwe locatie voor hun restaurant, dat op plaats 96 staat in de Lekker Top 100 voor 2019. ‘We zijn nu ti...

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: