Restaurantervaring in oud fort Nieuwegein [foto's]

6 augustus 2019 | redactie

Recentelijk opende Restaurant Céline in Fort Jutphaas in Nieuwegein haar deuren. Deze stoere en ruige locatie, die staatingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, werd getransformeerd naar een comfortabel en warm restaurant. Hier wordt vol passie gekookt met Frans en Scandinavische invloeden. De liefde voor verfijning, aandacht voor details en eigenwijsheid spat van de borden af én zie je terug in het interieur.

Unieke locatie

Restaurant Céline wordt gerund door chefkok Martijn Stoker en gastvrouw Stephanie Wennekes. Het jonge koppel heeft elkaar ontmoet toen ze samen bij Restaurant De Librije in Zwolle werkten. Hierna volgende een carrière bij andere toonaangevende restaurants en droomden ze van een eigen restaurant op een bijzondere locatie. In hun zoektocht naar de ideale locatie stuitten ze op Fort Jutphaas in Nieuwegein. Een stoer en ruig fort, centraal gelegen in de provincie Utrecht. Het fort is in 1820 gebouwd en gelegen op een eiland dat bereikbaar is via een brug omgeven door sprookjesachtige paden en bomen. Het is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) en behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. In 1959 werd het fort overgedragen aan de gemeente en deed het dienst als wijnfort waar vaten in de kelder werden gebotteld. Nu is dit het domein waar Martijn en Stephanie hun gasten verwelkomen en verwennen.

Contrast tussen interieur en locatie

Samen met ESTIDA werd een sfeervol restaurant gerealiseerd. Op de begane grond kwamen verschillende restaurantkamers, compleet met een lounge, wijnkamer en de keuken. In de kelder speelt wijn de hoofdrol. Restaurant Céline beschikt tevens over een terras aan het water. Er werd gewerkt met mooie stoffen, zachte kleuren, akoestische materialen en zorgvuldig geselecteerde verlichting. “We hebben eigentijdse en luxe sfeer gecreëerd en zo de kille omgeving getransformeerd naar een warme entourage. Het logo, de klaproos, werd handgeschilderd op de muren. Het interieur vormt een prachtig contrast met het stoere, ruige karakter van de locatie. Restaurant Céline is een voorbeeld hoe je met relatief beperkte middelen en budget toch een groots effect kan bereiken”, aldus ontwerper Michel Ruijgrok.

Foto's: ESTIDA

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: