Restaurant Zeezout Rotterdam viert jubileum met Rotterdams menu

12 september 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant Zeezout in Rotterdam viert het 20-jarig jubileum met een speciaal jubileummenu waarin bijzondere Rotterdamse ingrediënten zijn verwerkt. Het restaurant van Patrick (47 jaar) en Anet ‘t Hart (44 jaar) dat is gespecialiseerd in vis, schaal- en schelpdieren opende in 1998 en is uitgegroeid tot het beste visrestaurant van Rotterdam.

Het speciale jubileummenu is een tijdreis door 20 jaar Zeezout, waarin naast de beste vis, schaal- en schelpdieren, ingrediënten zijn verwerkt die hun basis in Rotterdam hebben. Zo wordt bij oesters bier van de Kaapse Brouwers en Rotterdamse Tomasu sojasaus gebruikt en bij de tartaar van tonijn Rotterdamse yoghurt van Luwia. Andere voorbeelden zijn 010 Vodka bij een gerecht van tomaat en wilde Argentijnse gamba en Rotterdamsche krotenmosterd bij coquille. Ook de duurzaam geteelde oesterzwammen van Rotterzwam ontbreken niet in het menu.

Rotterdamse toppers

Chef-eigenaar Partrick ‘t Hart: “In Rotterdam worden veel heerlijke producten gemaakt en die ben ik door de jaren heen in mijn keuken gaan gebruiken. Ik gebruik in vrijwel elk gerecht wel iets Rotterdams. Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum heb ik de toppers in één menu verwerkt. Het jubileummenu serveren we nog de hele maand september voor de prijs van € 59,50 voor 5 gangen en € 69,50 voor 6 gangen.”

Durven vernieuwen

In de 20 jaar dat Zeezout bestaat is er volgens Patrick ’t Hart veel veranderd. ”Zeezout werd in 1998 geopend door de Engel Groep, met Alain Adriaanse en mijzelf achter de kachel en als mede-eigenaren. Sinds 12 jaar zijn Anet en ik 100% eigenaar. Elke paar jaar kijk ik naar mezelf in de spiegel en overdenk ik waar we nu staan en wat we moeten doen om boven de middenmoot uit te komen. Is onze kookstijl nog relevant, hoe zorgen we voor een optimale gastbeleving? Durven te vernieuwen is daarbij belangrijk. Niet alleen in koken en gebruik van producten, maar ook in het interieur en het gebruik van servies. Het verdwijnen van het linnen van vrijwel alle tafels was na 18 jaar wel een dingetje, maar je boort er wel jonger publiek mee aan.”

Nog lang gasten verwennen

“Onze positie in de Rotterdamse markt is goed, we steken boven de middelmaat uit en opereren met mooie noteringen in de toonaangevende restaurantgidsen net onder de sterrenzaken. Dat kost veel inspanning want het is een zwaar vak, ook voor Anet. Zij is gastvrouw en doet de administratie en runt daarnaast ook ons eigen gezin en het huishouden. Zij is degene waardoor ik kan schitteren als patron en chef van Zeezout. Ik ben gaan trainen om mezelf fysiek beter te maken en zo kan ik dit zware, maar machtig mooie vak nog lang uitvoeren. We willen in Zeezout nog heel lang onze gasten verwennen met heerlijke visgerechten met een Rotterdams tintje.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 19...

Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meest...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: