Restaurant Zeezout Rotterdam viert jubileum met Rotterdams menu

12 september 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant Zeezout in Rotterdam viert het 20-jarig jubileum met een speciaal jubileummenu waarin bijzondere Rotterdamse ingrediënten zijn verwerkt. Het restaurant van Patrick (47 jaar) en Anet ‘t Hart (44 jaar) dat is gespecialiseerd in vis, schaal- en schelpdieren opende in 1998 en is uitgegroeid tot het beste visrestaurant van Rotterdam.

Het speciale jubileummenu is een tijdreis door 20 jaar Zeezout, waarin naast de beste vis, schaal- en schelpdieren, ingrediënten zijn verwerkt die hun basis in Rotterdam hebben. Zo wordt bij oesters bier van de Kaapse Brouwers en Rotterdamse Tomasu sojasaus gebruikt en bij de tartaar van tonijn Rotterdamse yoghurt van Luwia. Andere voorbeelden zijn 010 Vodka bij een gerecht van tomaat en wilde Argentijnse gamba en Rotterdamsche krotenmosterd bij coquille. Ook de duurzaam geteelde oesterzwammen van Rotterzwam ontbreken niet in het menu.

Rotterdamse toppers

Chef-eigenaar Partrick ‘t Hart: “In Rotterdam worden veel heerlijke producten gemaakt en die ben ik door de jaren heen in mijn keuken gaan gebruiken. Ik gebruik in vrijwel elk gerecht wel iets Rotterdams. Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum heb ik de toppers in één menu verwerkt. Het jubileummenu serveren we nog de hele maand september voor de prijs van € 59,50 voor 5 gangen en € 69,50 voor 6 gangen.”

Durven vernieuwen

In de 20 jaar dat Zeezout bestaat is er volgens Patrick ’t Hart veel veranderd. ”Zeezout werd in 1998 geopend door de Engel Groep, met Alain Adriaanse en mijzelf achter de kachel en als mede-eigenaren. Sinds 12 jaar zijn Anet en ik 100% eigenaar. Elke paar jaar kijk ik naar mezelf in de spiegel en overdenk ik waar we nu staan en wat we moeten doen om boven de middenmoot uit te komen. Is onze kookstijl nog relevant, hoe zorgen we voor een optimale gastbeleving? Durven te vernieuwen is daarbij belangrijk. Niet alleen in koken en gebruik van producten, maar ook in het interieur en het gebruik van servies. Het verdwijnen van het linnen van vrijwel alle tafels was na 18 jaar wel een dingetje, maar je boort er wel jonger publiek mee aan.”

Nog lang gasten verwennen

“Onze positie in de Rotterdamse markt is goed, we steken boven de middelmaat uit en opereren met mooie noteringen in de toonaangevende restaurantgidsen net onder de sterrenzaken. Dat kost veel inspanning want het is een zwaar vak, ook voor Anet. Zij is gastvrouw en doet de administratie en runt daarnaast ook ons eigen gezin en het huishouden. Zij is degene waardoor ik kan schitteren als patron en chef van Zeezout. Ik ben gaan trainen om mezelf fysiek beter te maken en zo kan ik dit zware, maar machtig mooie vak nog lang uitvoeren. We willen in Zeezout nog heel lang onze gasten verwennen met heerlijke visgerechten met een Rotterdams tintje.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: