Restaurant The Park opent binnentuin

24 april 2015 |
Restaurant The Park opent binnentuin<

De gerechten van restaurant The Park – Inspired by Erik van Loo kunnen deze lente ook in de buitenlucht gegeten worden. Het restaurant van
het Bilderberg Parkhotel opent namelijk de openslaande deuren naar de binnentuin, met daarin een speciale buitenkeuken. Op de nieuwe veranda worden niet alleen de gerechten van het vaste menu van The Park geserveerd, speciaal voor de buitenkeuken met Big Green Egg bedenken Richard de Vries en supervising chef Erik van Loo namelijk ook tal van zomerse lekkernijen. Bij minder mooi weer kan de veranda volledig overkapt worden.

Foto: In de binnentuin kunnen gasten onder meer genieten van Hollandse garnalen

Verbouwing Rotterdams Parkhotel
Het terras en de nieuwe veranda zijn het vervolg op de grootscheepse verbouwing van het Rotterdamse Parkhotel. Chefkok Richard de Vries en tweesterrenchef Erik van Loo lieten zich voor het menu van het terras inspireren door het aanbod van de lente en de zomer. Denk aan Oosterschelde kreeft met grapefruit en pompelmoes, asperges, aardbeien, oesters, vis en MRIJ rund gegrild op de Big Green Egg.


De binnentuin bij het Parkhotel

Speciale bieren
Op het terras van The Park wordt deze zomer een selectie van Rotterdamse bieren geschonken. Deze bijzondere bieren worden aangeprezen op de kaart in combinatie met bepaalde gerechten, een bier-spijs combinatie dus. Er staat onder andere bier op de kaart van Kaapse Brouwers. Dit is de jongste stadsbrouwerij van Rotterdam. De stad kent inmiddels vier stadsbrouwerijen.

Over The Park – Inspired by Erik van Loo
Restaurant The Park is het restaurant van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. The Park serveert gerechten volgens het signatuur van de met twee sterren bekroonde chef-kok Erik van Loo (restaurant Parkheuvel), in een ontspannen omgeving en voor een toegankelijke prijs. De dagelijkse leiding van het restaurant is in handen van chef-kok Richard de Vries. Richard werkte als souschef enkele jaren samen met Erik van Loo, waaronder in restaurant Parkheuvel. The Park opende in juni 2014 en is sinds het begin een doorslaand succes. De openslaande deuren van het restaurant leiden naar de prachtige binnentuin van het Parkhotel. Hier kunnen gasten ontsnappen aan de stadse drukte, met uitzicht over het Rotterdamse Museumpark.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: