Restaurant Tandjong Priok sluit

13 mei 2014
Restaurant Tandjong Priok sluit

Indonesisch restaurant Tandjong Priok sluit per 1 juli, maar chef Esther Gerlsma blijft de hedendaagse Indonesische keuken uitdragen. Het Friese Arum verliest hiermee een uitstekend restaurant. Na bijna
negen jaar hebben eigenaren Esther en Sicco Gerlsma besloten om hun Indonesisch restaurant Tandjong Priok in het Friese Arum per 1 juli 2014 te sluiten.

*Andere koers*
Het echtpaar wil een andere koers varen omdat de combinatie van restaurant en hun gezin met twee kinderen steeds zwaarder valt en het tijd wordt voor een betere balans. Na de sluiting wil chef Esther Gerlsma zich sterk blijven maken voor het uitdragen van kennis van de hedendaagse Indonesische keuken.

*Meer balans*
Sicco Gerlsma (67 jaar): “Het besluit om te stoppen met ons restaurant heeft veel moeite gekost, maar we kiezen nu bewust voor meer balans in ons leven. In die balans kunnen we als gezin meer tijd met elkaar doorbrengen en kan Esther zich nog steeds sterk maken voor het uitdragen van kennis van de hedendaagse Indonesische keuken. Na 1 juli gaan we bekijken welke opties binnen onze balans passen. Het feit dat de Indonesische keuken in Nederland zo ver afgedreven is van zijn oorsprong zal Esthers uitdaging blijven. Verder zal zij zich gaan toeleggen op het verzorgen van partijen, catering, private dining en de kookclub die zij jarenlang in Tandjong Priok had.”

*Hedendaagse Indonesische gerechten*
Chef Esther Gerlsma staat bekend om haar hedendaagse Indonesische gerechten, waarbij ze geen concessies doet aan de Nederlandse smaak, maar wel gebruik maakt van zoveel mogelijk regionale Friese producten. In de afgelopen jaren werkte ze gestaag aan het uitdragen van kennis van de hedendaagse Indonesische keuken. Ze deed mee aan de kookwedstrijd Menu van Oranje, verzorgde masterclasses aan onder meer de Sterklas van ROCVA Amsterdam, zet zich al jaren in voor de promotie van consumptie van geiten- en bokjesvlees en werd met Tandjong Priok het eerste Indonesische restaurant dat toetrad tot Euro-Toques Nederland. Tandjong Priok heeft 13 GaultMillau punten en is opgenomen in restaurantgids Lekker 500.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws