Restaurant Tandjong Priok heropend

16 april 2015
Restaurant Tandjong Priok heropend

Na een "sluitingsperiode":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/restaurant-tandjong-priok-sluit-14446/ van ruim een half jaar is Indonesisch restaurant Tandjong Priok in het Friese Arum heropend. Op
vrijdag-, zaterdag- en zondagavond kunnen gasten weer genieten van de hedendaagse Indonesische keuken van chef Esther Gerlsma.

*Meer betaalbare gerechten*
Sicco Gerlsma, patron van Tandjong Priok: “Vorig jaar juli hebben we Tandjong Priok gesloten omdat de combinatie van restaurant en ons gezin met twee jonge kinderen steeds zwaarder viel. Daarbij speelde de gezondheid van een van onze dochters een grote rol. Gelukkig is zij weer grotendeels hersteld en daar zijn we heel blij mee. Inmiddels miste Esther de gezelligheid van een restaurant en daarom zijn we sinds enige tijd weer geopend. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond kunnen gasten weer als vanouds genieten van de Indonesische keuken en iedere eerste zaterdag van de maand serveren we tevens Thaise gerechten. In de nieuwe opzet bieden we eten voor aantrekkelijke prijzen. Naast meer culinaire gerechten als onze coba-coba serveren we ook een aantal eenvoudige en meer betaalbare gerechten."

*Balans in gezinsleven*
Met drie openingsdagen houden we een goede balans in ons gezinsleven en heeft Esther de mogelijkheid om haar kennis te delen door het geven van workshops, het verzorgen van gastlessen bij horeca-opleidingen en het geven van advies over de authentieke Indonesische keuken”, aldus Sicco Gerlsma.

*Eigen productlijn en Stichting Lost Animals*
Esther Gerlsma heeft inmiddels een lijn met zelfgemaakte producten zoals kecap, sambal, risolles, loempia en saté ontwikkeld. Sicco Gerlsma is een van de initiatiefnemers van de Friese Stichting Lost Animals, die verspilling van vlees van kalfjes, geitenbokjes, ganzen en Jerseystiertjes tegengaat door het vlees van deze dieren aan restaurants aan te bieden. Regelmatig worden in Tandjong Priok gratis workshops voor het uitbenen van deze dieren gehouden. Het vlees van Lost Animals wordt tevens bij Tandjong Priok geserveerd en is daar ook verkrijgbaar voor thuisgebruik.


~Esther Gerlsma~

*Over Esther Gerlsma*
Chef Esther Gerlsma is geboren en getogen in Lampung, Zuid-Sumatra als dochter van Javaanse ouders. Zij kookt vanaf haar twaalfde jaar heeft zich kooktradities eigen gemaakt bij families van diverse Indonesische eilanden en van verschillende afkomst. Esther staat bekend om haar hedendaagse Indonesische gerechten, waarbij ze geen concessies doet aan de Nederlandse smaak, maar wel gebruik maakt van zoveel mogelijk regionale Friese producten. De afgelopen jaren werkte ze gestaag aan het uitdragen van kennis van de hedendaagse Indonesische keuken. Ze deed mee aan de kookwedstrijd Menu van Oranje, verzorgde masterclasses aan onder meer de Sterklas van ROC Amsterdam, zet zich al jaren in voor de promotie van consumptie van geiten- en bokjesvlees en werd met Tandjong Priok het eerste Indonesische restaurant dat "toetrad tot Euro-Toques Nederland.":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/indonesich-restaurant-lid-euro-toques-11254/ Vanaf de tweede helft van 2015 zal ze regelmatig Indonesische kookworkshops geven in Librije’ s Atelier in Zwolle. Tevens ontwikkelt Esther gerechten voor de luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia.

*Over Tandjong Priok*
Indonesisch restaurant Tandjong Priok in Arum, Friesland is naar eigen zeggen dé toegangspoort tot de authentieke Indonesische keuken en de trots van Esther en Sicco Gerlsma. Eenmaal in Nederland constateerde Esther dat maar weinig restaurants de authentieke Indonesische keuken voeren. Vanuit dat besef en vanuit de wens om gasten te verwennen met de Indonesische keuken werd in 2005 restaurant Tandjong Priok geboren met Esther als chef en haar man Sicco als organisator op de achtergrond.

~Christel Tuin~

Overig nieuws