Restaurant Tandjong Priok heropend

16 april 2015 |
Restaurant Tandjong Priok heropend

Na een sluitingsperiode van ruim een half jaar is Indonesisch restaurant Tandjong Priok in het Friese Arum heropend. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond kunnen gasten weer genieten van de hedendaagse Indonesische keuken van chef Esther Gerlsma.

Meer betaalbare gerechten
Sicco Gerlsma, patron van Tandjong Priok: “Vorig jaar juli hebben we Tandjong Priok gesloten omdat de combinatie van restaurant en ons gezin met twee jonge kinderen steeds zwaarder viel. Daarbij speelde de gezondheid van een van onze dochters een grote rol. Gelukkig is zij weer grotendeels hersteld en daar zijn we heel blij mee. Inmiddels miste Esther de gezelligheid van een restaurant en daarom zijn we sinds enige tijd weer geopend. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond kunnen gasten weer als vanouds genieten van de Indonesische keuken en iedere eerste zaterdag van de maand serveren we tevens Thaise gerechten. In de nieuwe opzet bieden we eten voor aantrekkelijke prijzen. Naast meer culinaire gerechten als onze coba-coba serveren we ook een aantal eenvoudige en meer betaalbare gerechten."

Balans in gezinsleven
Met drie openingsdagen houden we een goede balans in ons gezinsleven en heeft Esther de mogelijkheid om haar kennis te delen door het geven van workshops, het verzorgen van gastlessen bij horeca-opleidingen en het geven van advies over de authentieke Indonesische keuken”, aldus Sicco Gerlsma.

Eigen productlijn en Stichting Lost Animals
Esther Gerlsma heeft inmiddels een lijn met zelfgemaakte producten zoals kecap, sambal, risolles, loempia en saté ontwikkeld. Sicco Gerlsma is een van de initiatiefnemers van de Friese Stichting Lost Animals, die verspilling van vlees van kalfjes, geitenbokjes, ganzen en Jerseystiertjes tegengaat door het vlees van deze dieren aan restaurants aan te bieden. Regelmatig worden in Tandjong Priok gratis workshops voor het uitbenen van deze dieren gehouden. Het vlees van Lost Animals wordt tevens bij Tandjong Priok geserveerd en is daar ook verkrijgbaar voor thuisgebruik.


Esther Gerlsma

Over Esther Gerlsma
Chef Esther Gerlsma is geboren en getogen in Lampung, Zuid-Sumatra als dochter van Javaanse ouders. Zij kookt vanaf haar twaalfde jaar heeft zich kooktradities eigen gemaakt bij families van diverse Indonesische eilanden en van verschillende afkomst. Esther staat bekend om haar hedendaagse Indonesische gerechten, waarbij ze geen concessies doet aan de Nederlandse smaak, maar wel gebruik maakt van zoveel mogelijk regionale Friese producten. De afgelopen jaren werkte ze gestaag aan het uitdragen van kennis van de hedendaagse Indonesische keuken. Ze deed mee aan de kookwedstrijd Menu van Oranje, verzorgde masterclasses aan onder meer de Sterklas van ROC Amsterdam, zet zich al jaren in voor de promotie van consumptie van geiten- en bokjesvlees en werd met Tandjong Priok het eerste Indonesische restaurant dat toetrad tot Euro-Toques Nederland. Vanaf de tweede helft van 2015 zal ze regelmatig Indonesische kookworkshops geven in Librije’ s Atelier in Zwolle. Tevens ontwikkelt Esther gerechten voor de luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia.
Over Tandjong Priok
Indonesisch restaurant Tandjong Priok in Arum, Friesland is naar eigen zeggen dé toegangspoort tot de authentieke Indonesische keuken en de trots van Esther en Sicco Gerlsma. Eenmaal in Nederland constateerde Esther dat maar weinig restaurants de authentieke Indonesische keuken voeren. Vanuit dat besef en vanuit de wens om gasten te verwennen met de Indonesische keuken werd in 2005 restaurant Tandjong Priok geboren met Esther als chef en haar man Sicco als organisator op de achtergrond.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: