Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

18 februari 2020 | Redactie

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko.

Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executive chef Taiko restaurant, serveerde de chefs gezamenlijk een uniek 12-gangenverrassingsmenu aan bijna 140 gasten.

Taiko viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Gedurende dit lustrumjaar nodigt Van Coevorden verschillende internationale top chefs van over de hele wereld uit in zijn keuken. Elk van deze chefs zijn voor hem grote inspiratiebronnen waar hij een speciale band mee heeft. Hamada is de tweede gast-chef die werd verwelkomd in het Conservatorium hotel in Amsterdam.

De volgende top chef staat al in de startblokken om naar het Conservatorium hotel te komen. Op 5 & 6 april is het de eer aan Bobby Geetha, executive chef van alle Asha’s restaurants wereldwijd. 

Sfeer impressie Wagyumafia X Taiko

Op 16 en 17 februari was het de beurt aan chef Hisato Hamada die samen met Schilo van Coevorden zijn kookkunsten vertoonde in de keuken van Taiko. Zijn thuisbasis is Tokio waar hij co-founder is van Wagyumafia, het bekendste en enige members-only restaurant in deze stad. De specialiteit van Hamada is het wagyu-beef dat zijn faam krijgt vanwege het hoge vetgehalte dat zich in de marmering toont en voor de unieke boterachtige smaak zorgt. De diners in Taiko waren binnen 24 uur uitverkocht en een groot succes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: