Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

18 februari 2020 | Redactie

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko.

Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executive chef Taiko restaurant, serveerde de chefs gezamenlijk een uniek 12-gangenverrassingsmenu aan bijna 140 gasten.

Taiko viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Gedurende dit lustrumjaar nodigt Van Coevorden verschillende internationale top chefs van over de hele wereld uit in zijn keuken. Elk van deze chefs zijn voor hem grote inspiratiebronnen waar hij een speciale band mee heeft. Hamada is de tweede gast-chef die werd verwelkomd in het Conservatorium hotel in Amsterdam.

De volgende top chef staat al in de startblokken om naar het Conservatorium hotel te komen. Op 5 & 6 april is het de eer aan Bobby Geetha, executive chef van alle Asha’s restaurants wereldwijd. 

Sfeer impressie Wagyumafia X Taiko

Op 16 en 17 februari was het de beurt aan chef Hisato Hamada die samen met Schilo van Coevorden zijn kookkunsten vertoonde in de keuken van Taiko. Zijn thuisbasis is Tokio waar hij co-founder is van Wagyumafia, het bekendste en enige members-only restaurant in deze stad. De specialiteit van Hamada is het wagyu-beef dat zijn faam krijgt vanwege het hoge vetgehalte dat zich in de marmering toont en voor de unieke boterachtige smaak zorgt. De diners in Taiko waren binnen 24 uur uitverkocht en een groot succes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: