Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

18 februari 2020 | Redactie

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko.

Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executive chef Taiko restaurant, serveerde de chefs gezamenlijk een uniek 12-gangenverrassingsmenu aan bijna 140 gasten.

Taiko viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Gedurende dit lustrumjaar nodigt Van Coevorden verschillende internationale top chefs van over de hele wereld uit in zijn keuken. Elk van deze chefs zijn voor hem grote inspiratiebronnen waar hij een speciale band mee heeft. Hamada is de tweede gast-chef die werd verwelkomd in het Conservatorium hotel in Amsterdam.

De volgende top chef staat al in de startblokken om naar het Conservatorium hotel te komen. Op 5 & 6 april is het de eer aan Bobby Geetha, executive chef van alle Asha’s restaurants wereldwijd. 

Sfeer impressie Wagyumafia X Taiko

Op 16 en 17 februari was het de beurt aan chef Hisato Hamada die samen met Schilo van Coevorden zijn kookkunsten vertoonde in de keuken van Taiko. Zijn thuisbasis is Tokio waar hij co-founder is van Wagyumafia, het bekendste en enige members-only restaurant in deze stad. De specialiteit van Hamada is het wagyu-beef dat zijn faam krijgt vanwege het hoge vetgehalte dat zich in de marmering toont en voor de unieke boterachtige smaak zorgt. De diners in Taiko waren binnen 24 uur uitverkocht en een groot succes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: