Restaurant 't Raadhuis verhuist

10 februari 2015
Restaurant 't Raadhuis verhuist

Toprestaurant ’t Raadhuis in Heinenoord verhuist medio 2016 naar Willemstad Noord-Brabant en strijkt neer in een nog te bouwen pand aan het Havenfront op de
kop van de oude haven. Eigenaren Henrie en Ingrid van der Heijden verlaten hun karakteristieke pand in Heinenoord omdat zij er uit hun jasje gegroeid zijn. Het nieuwe restaurant, dat een spectaculair uitzicht heeft over het Hollands Diep, krijgt een andere naam.

*Meer ruimte nodig*
Patron-cuisinier Henrie van der Heijden: “De afgelopen jaren zijn we tegen de grenzen van ons huidige pand in Heinenoord aangelopen. Het bleek steeds lastiger om alle reserveringsaanvragen te kunnen honoreren, we hebben weinig ruimte voor groepen en komen opslagruimte tekort. Tijdens onze zoektocht naar een ander pand kregen we een geweldige locatie in Willemstad aangeboden aan het Havenfront, op de kop van de oude haven. Ons nieuwe restaurant, waarvan we de naam later bekend gaan maken, is aan drie kanten omsloten door water en heeft een spectaculair uitzicht over het Hollands Diep, de Haringvlietbrug en de jachthaven van Willemstad. Op een perceel van 900 m² bouwen we een restaurant van 300 m² met zo’n 60 couverts, een foodbar en een overkapt terras. In Heinenoord blijven we vanzelfsprekend open tot de oplevering van ons nieuwe pand.”



*Opening in Willemstad medio 2016*
Van der Heijden: “Willemstad ligt op een kwartiertje rijden van Heinenoord. Daardoor denken we een groot deel van onze bestaande gasten mee te kunnen nemen en nieuwe gasten uit Brabant en de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden te kunnen verwelkomen. We zoeken overigens nog een koper voor de exploitatie van ’t Raadhuis in Heinenoord, dat gevestigd is in een huurpand. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met makelaar De Geus Intermediair in Zoetermeer”, aldus Van der Heijden die heel veel zin heeft om samen met zijn Ingrid in Willemstad te starten.

De eerste paal van het nieuwe restaurant gaat in mei 2015 de grond in, de opening is medio 2016 gepland. De verhuizing heeft geen consequenties voor het lidmaatschap van restaurantvereniging Jeunes Restaurateurs d’Europe waar ’t Raadhuis sinds 2013 lid van is.

*Over restaurant ‘t Raadhuis*
Restaurant ’t Raadhuis is gevestigd in de Hoeksche Waard en is de trots van chef Henrie en gastvrouw Ingrid van der Heijden. Culinair eten op hoogstaand niveau, mooie wijnen, gastvrije bediening, een informele sfeer en vriendelijke prijzen zijn de kenmerken van dit toprestaurant. ’t Raadhuis verhuist medio 2016 naar het Havenfront in Willemstad Noord-Brabant en krijgt een nieuwe naam.

’t Raadhuis is lid van restaurantvereniging Jeunes Restaurateurs d’Europe en winnaar van de Gouden Pollepel 2012 AD Rotterdams Dagblad. Restaurantgids GaultMillau waardeert ’t Raadhuis met 14 punten en volgens restaurantgids Lekker behoort het tot het beste restaurant van de Hoeksche Waard.

Overig nieuws