Restaurant start zelf met vroegboekactie

8 januari 2014 |
Restaurant start zelf met vroegboekactie<

Restaurant Bistro Bouillabaisse uit Harderwijk is, naar eigen zeggen, als eerste restaurant van Nederland gestart met vroegboekkortingen. Gasten die ruim van tevoren reserveren kunnen rekenen op kortingen van 10% tot 30% op hun maaltijd.

Wat is het uitgangspunt?
In een persverklaring laten Guido Zuidam en het restaurantteam weten niet meer deel te willen nemen aan de diverse restaurantactieweken. Men vraagt zich bij het Harderwijkse restaurant af of het uitgangspunt van deze weken is om kennis te komen maken met met een restaurant voor een vriendelijke prijs, of worden de actieweken aangewend om geld binnen te halen.

Geen actiemenu
Bij Bouillabaisse is de korting geldig wanneer het de gast uitkomt. Gasten kunnen gewoon van de kaart die het restaurant op dat moment voert kiezen, er is geen speciaal ingekocht actiemenu. "De voorwaarden van de diverse actieweken zijn niet meer van deze tijd, en gasten lijken veeleisender geworden. Maar dat is niet zo, mensen zijn tegenwoordig met meer culturen en eetgewoontes bekend. De wereld is kleiner geworden dankzij de vele goedkopere manieren van reizen, de media en het internet. Niet alleen in onze beleving maar ook in die van anderen zijn deze weken hun doel voorbij geschoten", zo staat in het persbericht te lezen.

Net als vakantie
"Met het succes en de overkill begon ook de toon van de organisaties te veranderen. Bijvoorbeeld in de mailings naar gasten. In plaats van: 'Kom kennismaken met deze leuke restaurants' was het nu: 'Kijk eens hoe goedkoop je kunt dineren bij toprestaurants als via je ons boekt'. Hiermee impliciet zeggend: 'kijk eens hoe duur die restaurants normaal zijn'. Nu hebben wij een nieuw concept bedacht om de gast de gelegenheid te bieden om kennis te komen maken met ons. Tegen een gereduceerde prijs, op het moment dat het de gast uitkomt." Bij Bouillabaisse is net als bij vakanties, hotels of een theatervoorstelling vroegboekkorting mogelijk.

Beperkingen
In het online reserveringssysteem, dat via SeatMe loopt, zijn een aantal tafels bij Bouillabaisse ter beschikking gesteld voor de vroegboekkorting. Er zijn door het bij Euro-Toques aangesloten restaurant wel een aantal restricties opgesteld. Zo geldt de korting alleen op het eten, en niet op de drankjes. Ook geldt de korting voor maximaal 4 personen per tafel.

Toch meer voordeel
De restricties moeten niet wegnemen dat op deze manier gebruik maken van een kennismaking meer voordelen voor de gasten oplevert, dan dat ze bij iedere editie van een speciale week zouden aanschuiven.

Happy hour
Vorig jaar is Dinnersite.nl gestart met een speciale website waarop restaurant zogeheten 'happy hour tables' met 50% korting in de aanbieding kunnen zetten. Ook hier kan men in de vroegere en luwe uurtjes van een restaurant kiezen uit de volledige kaart.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: