Restaurant start zelf met vroegboekactie

8 januari 2014 |
Restaurant start zelf met vroegboekactie<

Restaurant Bistro Bouillabaisse uit Harderwijk is, naar eigen zeggen, als eerste restaurant van Nederland gestart met vroegboekkortingen. Gasten die ruim van tevoren reserveren kunnen rekenen op kortingen van 10% tot 30% op hun maaltijd.

Wat is het uitgangspunt?
In een persverklaring laten Guido Zuidam en het restaurantteam weten niet meer deel te willen nemen aan de diverse restaurantactieweken. Men vraagt zich bij het Harderwijkse restaurant af of het uitgangspunt van deze weken is om kennis te komen maken met met een restaurant voor een vriendelijke prijs, of worden de actieweken aangewend om geld binnen te halen.

Geen actiemenu
Bij Bouillabaisse is de korting geldig wanneer het de gast uitkomt. Gasten kunnen gewoon van de kaart die het restaurant op dat moment voert kiezen, er is geen speciaal ingekocht actiemenu. "De voorwaarden van de diverse actieweken zijn niet meer van deze tijd, en gasten lijken veeleisender geworden. Maar dat is niet zo, mensen zijn tegenwoordig met meer culturen en eetgewoontes bekend. De wereld is kleiner geworden dankzij de vele goedkopere manieren van reizen, de media en het internet. Niet alleen in onze beleving maar ook in die van anderen zijn deze weken hun doel voorbij geschoten", zo staat in het persbericht te lezen.

Net als vakantie
"Met het succes en de overkill begon ook de toon van de organisaties te veranderen. Bijvoorbeeld in de mailings naar gasten. In plaats van: 'Kom kennismaken met deze leuke restaurants' was het nu: 'Kijk eens hoe goedkoop je kunt dineren bij toprestaurants als via je ons boekt'. Hiermee impliciet zeggend: 'kijk eens hoe duur die restaurants normaal zijn'. Nu hebben wij een nieuw concept bedacht om de gast de gelegenheid te bieden om kennis te komen maken met ons. Tegen een gereduceerde prijs, op het moment dat het de gast uitkomt." Bij Bouillabaisse is net als bij vakanties, hotels of een theatervoorstelling vroegboekkorting mogelijk.

Beperkingen
In het online reserveringssysteem, dat via SeatMe loopt, zijn een aantal tafels bij Bouillabaisse ter beschikking gesteld voor de vroegboekkorting. Er zijn door het bij Euro-Toques aangesloten restaurant wel een aantal restricties opgesteld. Zo geldt de korting alleen op het eten, en niet op de drankjes. Ook geldt de korting voor maximaal 4 personen per tafel.

Toch meer voordeel
De restricties moeten niet wegnemen dat op deze manier gebruik maken van een kennismaking meer voordelen voor de gasten oplevert, dan dat ze bij iedere editie van een speciale week zouden aanschuiven.

Happy hour
Vorig jaar is Dinnersite.nl gestart met een speciale website waarop restaurant zogeheten 'happy hour tables' met 50% korting in de aanbieding kunnen zetten. Ook hier kan men in de vroegere en luwe uurtjes van een restaurant kiezen uit de volledige kaart.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: