Restaurant start zelf met vroegboekactie

8 januari 2014 |
Restaurant start zelf met vroegboekactie<

Restaurant Bistro Bouillabaisse uit Harderwijk is, naar eigen zeggen, als eerste restaurant van Nederland gestart met vroegboekkortingen. Gasten die ruim van tevoren reserveren kunnen rekenen op kortingen van 10% tot 30% op hun maaltijd.

Wat is het uitgangspunt?
In een persverklaring laten Guido Zuidam en het restaurantteam weten niet meer deel te willen nemen aan de diverse restaurantactieweken. Men vraagt zich bij het Harderwijkse restaurant af of het uitgangspunt van deze weken is om kennis te komen maken met met een restaurant voor een vriendelijke prijs, of worden de actieweken aangewend om geld binnen te halen.

Geen actiemenu
Bij Bouillabaisse is de korting geldig wanneer het de gast uitkomt. Gasten kunnen gewoon van de kaart die het restaurant op dat moment voert kiezen, er is geen speciaal ingekocht actiemenu. "De voorwaarden van de diverse actieweken zijn niet meer van deze tijd, en gasten lijken veeleisender geworden. Maar dat is niet zo, mensen zijn tegenwoordig met meer culturen en eetgewoontes bekend. De wereld is kleiner geworden dankzij de vele goedkopere manieren van reizen, de media en het internet. Niet alleen in onze beleving maar ook in die van anderen zijn deze weken hun doel voorbij geschoten", zo staat in het persbericht te lezen.

Net als vakantie
"Met het succes en de overkill begon ook de toon van de organisaties te veranderen. Bijvoorbeeld in de mailings naar gasten. In plaats van: 'Kom kennismaken met deze leuke restaurants' was het nu: 'Kijk eens hoe goedkoop je kunt dineren bij toprestaurants als via je ons boekt'. Hiermee impliciet zeggend: 'kijk eens hoe duur die restaurants normaal zijn'. Nu hebben wij een nieuw concept bedacht om de gast de gelegenheid te bieden om kennis te komen maken met ons. Tegen een gereduceerde prijs, op het moment dat het de gast uitkomt." Bij Bouillabaisse is net als bij vakanties, hotels of een theatervoorstelling vroegboekkorting mogelijk.

Beperkingen
In het online reserveringssysteem, dat via SeatMe loopt, zijn een aantal tafels bij Bouillabaisse ter beschikking gesteld voor de vroegboekkorting. Er zijn door het bij Euro-Toques aangesloten restaurant wel een aantal restricties opgesteld. Zo geldt de korting alleen op het eten, en niet op de drankjes. Ook geldt de korting voor maximaal 4 personen per tafel.

Toch meer voordeel
De restricties moeten niet wegnemen dat op deze manier gebruik maken van een kennismaking meer voordelen voor de gasten oplevert, dan dat ze bij iedere editie van een speciale week zouden aanschuiven.

Happy hour
Vorig jaar is Dinnersite.nl gestart met een speciale website waarop restaurant zogeheten 'happy hour tables' met 50% korting in de aanbieding kunnen zetten. Ook hier kan men in de vroegere en luwe uurtjes van een restaurant kiezen uit de volledige kaart.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: