Restaurant Spoon lid Euro-Toques

7 juli 2014
Restaurant Spoon lid Euro-Toques

Op 14 juli aanstaande wordt Ingeborg Merkx van Spoon Original Culinair Centrum geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. Kasteel Museum Sypesteyn in Loosdrecht is de thuislocatie van het restaurant.

*Euro-Toques*
Alweer 28 jaar geleden riep de drie sterren chef Paul Bocuse koks op om een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. In Nederland werd deze missie opgepakt door chefs als Cas Spijkers, Constant Fonk, Fred Dijsselbloem, Paul Fagel en Robert Kranenborg. Leden van Euro-Toques zoeken hun producten veelal dicht bij huis. Vers geplukte kruiden, groenten uit de omgeving, ambachtelijk vlees en zo recent mogelijk lijngevangen vis zijn daarbij de basis. Iedere Euro-Toquer voldoet aan strenge normen en eisen ten aanzien van de kwaliteit en het gebruik van ambachtelijke, bij voorkeur regionale, seizoengebonden producten. Er wordt door een toelatingscommissie streng gecontroleerd op ambachtelijk werken en de herkomst van de producten voordat groen licht gegeven wordt voor toetreding van
een restaurant bij Euro-Toques.

"Lees meer over Euro-Toques":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=toques&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws