Op zondag 1 september opende Restaurant Smelt in Den Bosch. Gelegen in de bekende Korte Putstraat, trok het restaurant direct veel belangstelling. Ondanks de warme temperaturen, lieten de inwoners van Den Bosch zich niet weerhouden van een gezellige openingsavond met kaasfondue.
De eigenaren, Gijs Remijnse en Rens Wattimena, leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de Hoge Hotelschool in Maastricht en hebben sindsdien hun krachten gebundeld. Een succesvolle crowdfundingactie in maart gaf hen een vliegende start en bij de langverwachte opening was het restaurant volledig volgeboekt. "De weg naar de opening verliep niet zonder uitdagingen", vertelt Remijnse. "Zo boorden we per ongeluk een gat in de waterleiding, slechts twee uur voordat ons pre-openingsdiner voor familie en vrienden zou beginnen. Maar alles wat fout gaat vóór de opening, zal op de dag zelf niet meer misgaan", voegt hij met een glimlach toe.
Restaurant Smelt is gevestigd in het voormalige Tapperij De Keyzerin en biedt een uniek concept dankzij de samenwerking met De Kaaskamer uit Amsterdam. Het restaurant combineert de gezellige sfeer van een bruine kroeg met culinaire expertise en hoogwaardige producten. Het interieur weerspiegelt een mix van heden en verleden, waarbij Remijnse en Wattimena de karakteristieke elementen van De Keyzerin hebben behouden en aangevuld met zorgvuldig uitgekozen vintage meubels en materialen die het concept versterken.
Op de menukaart staan diverse à-la-cartegerechten, maar het zijn de verschillende kaasfondues waar Smelt om bekend wil staan. Van een crème van geroosterde artisjokken als voorgerecht tot een Zwitserse kaasfondue gemaakt van L'Etivaz alpage, Vacherin Fribourgeois en Appenzeller Noir.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.