Restaurant Nayolie treedt toe tot Euro-Toques

2 mei 2018 | David Bakker
Restaurant Nayolie treedt toe tot Euro-Toques<

Dinsdag 1 mei was het eindelijk zover: Kelvin Lin is met zijn restaurant Nayolie officieel Euro-Toquer geworden! Wat een aanwinst voor de vereniging! En wat een aanwinst voor
Voorschoten, aldus de locoburgemeester Nanning Mol, die zijn collega de burgemeester
mevrouw Bouvy-Koene verving, die daags ervoor onfortuinlijk was gevallen en haar pols had gebroken. Letterlijk een geluk bij een ongeluk, want nu kon hij dit feestje meegenieten.

Er werden mooie woorden gesproken, er werd champagne gesabreerd en geproost en er werd vooral heerlijk gegeten. Wat een smaaksensatie! Kelvin Lin mag met recht een culinair tovenaar genoemd worden. Mét een enorme kennis van zijn vak. Alle creaties, want zo noem ik de gerechtjes die hij ons voorschotelde, zijn goed overdacht en kritisch geproefd door hem zelf, en zijn moeder, van wie hij het vak onder andere leerde.
Hoewel Kelvin in Nederland is geboren heeft hij een onmiskenbaar Aziatische achtergrond, en hij heeft er zelfs een aantal jaren gewoond om de Aziatische keuken nóg beter in zijn vingers te krijgen. Nu werkt hij met ‘modern Aziatische’ smaken, texturen en structuren. 

Klik

“Ik werk alleen maar met de allerbeste producten” legt hij uit, “ik doe dat niet om hoog van de toren te blazen of om op te scheppen, maar goede en eerlijke producten zijn gewoon de allerbelangrijkste ingrediënten voor een mooi gerecht! Dat is ook waarom ik graag tot Euro-Toques wilde toetreden. In de Code van Eer is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek- en seizoensgebonden producten. Nou geef ik eerlijk toe dat het met mijn Aziatische roots niet mogelijk is om de blauw vin tonijn uit de Noordzee te vissen. De vis die ik gebruik is dus niet lokaal, maar ik let wel heel goed op of het een duurzame vangst is. Daarnaast gebruik ik ook het hele dier, van kop tot staart, en maak ik geen gebruik van kunstmatige toevoegingsmiddelen. Wat dat betreft heb ik een grote klik met Euro-Toques”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Internationaal
Nederland voor het eerst gastland op trendy food festival Parijs

Van 10 t/m 12 maart 2019 is Nederland gastland op het jaarlijkse trendy food platform Omnivore in Parijs. Omnivore is een driedaags, innovatief food-evenement; bezoekers zijn invloedrijke foodies, professionele en hobbykoks, bartenders, food- journalisten, bloggers en vloggers. Onder het motto Te...

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Oslo het duurst, Amsterdam goedkoop

Oslo is de duurste stad van Europa om een terras te pakken. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in de Noorse hoofdstad is € 53,71. Dit is ruim drie keer zo duur als Budapest, waar je € 15,94 kwijt bent voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 ros&ea...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Achtergronden Wijn
Dit is wel een heel duur wijntje!

Twee flessen wijn zijn bij veilinghuis Sotheby's in New York onder de hamer gegaan voor de astronomische bedragen van respectievelijk 558.000 dollar en 496.000 dollar. De flessen komen uit het jaar 1945 en zijn afkomstig van het beroemde wijnhuis Romanée Conti. Op de website van De Telegr...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: