Restaurant Nayolie treedt toe tot Euro-Toques

2 mei 2018 | David Bakker
Restaurant Nayolie treedt toe tot Euro-Toques<

Dinsdag 1 mei was het eindelijk zover: Kelvin Lin is met zijn restaurant Nayolie officieel Euro-Toquer geworden! Wat een aanwinst voor de vereniging! En wat een aanwinst voor
Voorschoten, aldus de locoburgemeester Nanning Mol, die zijn collega de burgemeester
mevrouw Bouvy-Koene verving, die daags ervoor onfortuinlijk was gevallen en haar pols had gebroken. Letterlijk een geluk bij een ongeluk, want nu kon hij dit feestje meegenieten.

Er werden mooie woorden gesproken, er werd champagne gesabreerd en geproost en er werd vooral heerlijk gegeten. Wat een smaaksensatie! Kelvin Lin mag met recht een culinair tovenaar genoemd worden. Mét een enorme kennis van zijn vak. Alle creaties, want zo noem ik de gerechtjes die hij ons voorschotelde, zijn goed overdacht en kritisch geproefd door hem zelf, en zijn moeder, van wie hij het vak onder andere leerde.
Hoewel Kelvin in Nederland is geboren heeft hij een onmiskenbaar Aziatische achtergrond, en hij heeft er zelfs een aantal jaren gewoond om de Aziatische keuken nóg beter in zijn vingers te krijgen. Nu werkt hij met ‘modern Aziatische’ smaken, texturen en structuren. 

Klik

“Ik werk alleen maar met de allerbeste producten” legt hij uit, “ik doe dat niet om hoog van de toren te blazen of om op te scheppen, maar goede en eerlijke producten zijn gewoon de allerbelangrijkste ingrediënten voor een mooi gerecht! Dat is ook waarom ik graag tot Euro-Toques wilde toetreden. In de Code van Eer is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek- en seizoensgebonden producten. Nou geef ik eerlijk toe dat het met mijn Aziatische roots niet mogelijk is om de blauw vin tonijn uit de Noordzee te vissen. De vis die ik gebruik is dus niet lokaal, maar ik let wel heel goed op of het een duurzame vangst is. Daarnaast gebruik ik ook het hele dier, van kop tot staart, en maak ik geen gebruik van kunstmatige toevoegingsmiddelen. Wat dat betreft heb ik een grote klik met Euro-Toques”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: