Restaurant MOS Amsterdam op IJdock

6 juli 2015
Restaurant MOS Amsterdam op IJdock

Chef-kok Egon van Hoof en maître-sommelier Henry Pattiwael van Westerloo hebben als locatie voor MOS Amsterdam gekozen voor
IJDock. Het restaurant, dat plaats biedt aan ruim 80 personen, komt schuin onder het Paleis van Justitie in een ruimte van 9 meter hoog. Naar verwachting kan men vanaf augustus 2015 culinair genieten op dit prachtige stukje Amsterdam.

*Frans-internationale keuken*
Het nieuwe restaurant MOS Amsterdam wordt gerund door chef-kok Egon van Hoof (voormalig keukenchef van Stefan van Sprangs sterrenzaak Aan de Poel in Amstelveen) en maître-sommelier Henry Pattiwael van Westerloo (voormalig maître-sommelier van Fitou in Loosdrecht). MOS Amsterdam heeft een Frans-internationale keuken waar gewerkt wordt met pure en eerlijke ingrediënten en veel seizoensproducten. Egon van Hoof, opgeleid door onder meer Ron Blaauw, vertelt: “De ligging, de unieke ruimte en het geweldige uitzicht over het IJ maken dit dé locatie voor ons nieuwe restaurant.”

*Uniek terras*
Thijs Murré (o.a. bekend als interieurdesigner van Lion Noir) is medeverantwoordelijk voor de styling. Het interieur van het restaurant is warm en verdeeld in intieme ruimtes, ingericht met elementen in de stijl van Parijs en Marrakech en heeft een wereldse uitstraling. Daarnaast biedt MOS Amsterdam een uniek terras met uitzicht over het IJ. Henry Pattiwael van Westerloo vervolgt: “De totale beleving is waar het bij MOS Amsterdam om draait. Dit betekent aangename service, fine dining en een feel good sfeer.” “Deze fantastische locatie gaat daar zeker aan bijdragen”, aldus de beide heren.

*Bedrijvigheid op IJDock*
IJDock is het nieuwe anker aan het IJ, zo'n 500 meter westelijk van het Centraal Station in Amsterdam. Een modern, kwalitatief hoogwaardig verblijfsgebied met grootstedelijke voorzieningen. Op de begane grond van het woongebouw zijn onder andere gevestigd Ma Bella Cakery, Bagels & Beans en MisterGreen (gespecialiseerd in verhuur van elektrisch vervoersmiddelen) en de bijzondere groentewinkel Green Haven. Deze bijzondere zaak is gespecialiseerd in biologische groenten, met miniatuurgroenten en zogenaamde 'vergeten’ groenten in het assortiment. In het hotel is restaurant I-Dock gevestigd.

Naast de commerciële ruimten is er het Paleis van Justitie, een appartementengebouw, een kantoortoren waarin onder andere de Waterpolitie van het KLPD en diverse advocatenkantoren zijn gevestigd, Room Mate hotel en passantenhaven gerealiseerd. De onderliggende parkeergarage omvat 500 plaatsen, waarvan 350 openbaar en is eigendom van Interparking.

~Op de foto: Chef-kok Egon van Hoof en maître-sommelier Henry Pattiwael van Westerloo~

Overig nieuws