Restaurant MOS Amsterdam op IJdock

6 juli 2015 |
Restaurant MOS Amsterdam op IJdock<

Chef-kok Egon van Hoof en maître-sommelier Henry Pattiwael van Westerloo hebben als locatie voor MOS Amsterdam gekozen voor
IJDock. Het restaurant, dat plaats biedt aan ruim 80 personen, komt schuin onder het Paleis van Justitie in een ruimte van 9 meter hoog. Naar verwachting kan men vanaf augustus 2015 culinair genieten op dit prachtige stukje Amsterdam.

Frans-internationale keuken
Het nieuwe restaurant MOS Amsterdam wordt gerund door chef-kok Egon van Hoof (voormalig keukenchef van Stefan van Sprangs sterrenzaak Aan de Poel in Amstelveen) en maître-sommelier Henry Pattiwael van Westerloo (voormalig maître-sommelier van Fitou in Loosdrecht). MOS Amsterdam heeft een Frans-internationale keuken waar gewerkt wordt met pure en eerlijke ingrediënten en veel seizoensproducten. Egon van Hoof, opgeleid door onder meer Ron Blaauw, vertelt: “De ligging, de unieke ruimte en het geweldige uitzicht over het IJ maken dit dé locatie voor ons nieuwe restaurant.”

Uniek terras
Thijs Murré (o.a. bekend als interieurdesigner van Lion Noir) is medeverantwoordelijk voor de styling. Het interieur van het restaurant is warm en verdeeld in intieme ruimtes, ingericht met elementen in de stijl van Parijs en Marrakech en heeft een wereldse uitstraling. Daarnaast biedt MOS Amsterdam een uniek terras met uitzicht over het IJ. Henry Pattiwael van Westerloo vervolgt: “De totale beleving is waar het bij MOS Amsterdam om draait. Dit betekent aangename service, fine dining en een feel good sfeer.” “Deze fantastische locatie gaat daar zeker aan bijdragen”, aldus de beide heren.

Bedrijvigheid op IJDock
IJDock is het nieuwe anker aan het IJ, zo'n 500 meter westelijk van het Centraal Station in Amsterdam. Een modern, kwalitatief hoogwaardig verblijfsgebied met grootstedelijke voorzieningen. Op de begane grond van het woongebouw zijn onder andere gevestigd Ma Bella Cakery, Bagels & Beans en MisterGreen (gespecialiseerd in verhuur van elektrisch vervoersmiddelen) en de bijzondere groentewinkel Green Haven. Deze bijzondere zaak is gespecialiseerd in biologische groenten, met miniatuurgroenten en zogenaamde 'vergeten’ groenten in het assortiment. In het hotel is restaurant I-Dock gevestigd.

Naast de commerciële ruimten is er het Paleis van Justitie, een appartementengebouw, een kantoortoren waarin onder andere de Waterpolitie van het KLPD en diverse advocatenkantoren zijn gevestigd, Room Mate hotel en passantenhaven gerealiseerd. De onderliggende parkeergarage omvat 500 plaatsen, waarvan 350 openbaar en is eigendom van Interparking.

Op de foto: Chef-kok Egon van Hoof en maître-sommelier Henry Pattiwael van Westerloo

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: