Restaurant mikt op gastronomie aan zee

23 juli 2013
Restaurant mikt op gastronomie aan zee

Het strand, de zee en een gloednieuwe culinaire hotspot. Aan de Zeeuwse kust is Paviljoen Strand90 geopend. Het strandrestaurant staat stevig in het witte zand, kijkt uit over zee en
ligt vlakbij Domburg. Op het menu staan Zeeuwse specialiteiten vers uit de zee of van het land. Het nieuwe restaurant is het hele jaar geopend.

*Meer dan 'strandtent'*
Manager Agnes Rhemrev van Strand90 is trots: “Echte Zeeuwse mosselen, zeetong, oesters die even verderop uit de zee worden gehaald. Verser dan dit wordt het niet. Tel daar het adembenemende uitzicht bij op en je weet dat je hier helemaal goed zit. Strand90 is een gezellig paviljoen, maar ook veel meer dan dat. We zijn een strandrestaurant, bijkomadres, borrelplek en uitzichtpunt. Allemaal op een en dezelfde locatie."

*Verder dan ijs en friet*
Steeds vaker zien we dat nieuwe eetadressen langs de kust het standaardniveau van ijs, friet en plates overstijgen. Het jaar door culinair genieten aan zee is een trend die zich de afgelopen jaren stevig aan het verankeren is in de Nederlandse horeca. Voorbeelden uit het topsegment zijn onder meer Pure C in Cadzand-Bad, uit de koker van Sergio Herman, en restaurant Elzenduin Beach van chef-kok Marco Westmaas bij Ter Heijde.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws