Restaurant met speciaal liefdesmenu

2 september 2016 | Thijs Jacobs

De liefde gaat niet alleen bij de man door de maag. Dat weten chefs Pety Breugem en Nathan Vermunt als geen ander. Het pasgetrouwde stel leerde elkaar in de keuken kennen waar de vonk letterlijk en figuurlijk oversloeg. Precies 10 jaar later, op maandag 29 augustus, stapte het business- en liefdeskoppel in het huwelijksbootje.

De ceremonie vond plaats op het Westelijk Handelsterrein in Restaurant Biblio het feest werd natuurlijk gevierd in hun eigen prieeltje, Restaurant Karakter. Om dit heugelijke feit te vieren, hebben de newlyweds deze maand een liefdesmenu opgesteld dat boordevol liefdesvoedsel zit, zoals granaatappel, aardbeien, oesters en natuurlijk chocolade.

Liefdesingrediënten
Op maandag 29 augustus verzegelden Pety en Nathan hun liefde in hun eigen restaurant Karakter. Dit viert het pasgetrouwde echtpaar graag met haar gasten en daarom hebben zij een liefdesmenu opgesteld dat exclusief in de hele maand september verkrijgbaar is. Dus of je nou net hopeloos verliefd, of verloofd of al jaren getrouwd bent: kom de liefde proeven bij het Rotterdamse Restaurant Karakter. Stelletjes worden ook nog eens in de watten gelegd met een heerlijk koffieservies met sleedoornlikeur en de door Pety zelfgemaakte zoetigheden die niet te versmaden zijn. Uiteraard gaan alle gasten naar huis met een zakje huisgemaakte bruidssuikers. Reserveren (via de website) is gewenst.

De chefs
Zowel Pety als Nathan hebben de koksopleiding gevolgd. Nathan heeft een diepgewortelde passie voor koken; al op zijn veertiende fietste hij na schooltijd naar een sterrenrestaurant in de buurt om in de keuken te helpen. Hij werkte van zijn veertiende tot zijn 22ste bij verschillende sterrenrestaurants, waarna hij die wereld achter zich liet en nog twaalf jaar bij verschillende horecazaken als chefkok werkte tot hij samen met collega Pety de stap waagde naar een eigen etablissement.

Pety volgde na haar koksopleiding nog een HBO-studie Voeding en Diëtetiek, maar werkte tijdens haar studie nog steeds in verschillende keukens. Daar ontmoette ze haar huidige businesspartner Nathan, met wie ze inmiddels ook een kind heeft en sinds maandag 29 augustus in de echt is verbonden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: