Restaurant met speciaal liefdesmenu

2 september 2016 | Thijs Jacobs

De liefde gaat niet alleen bij de man door de maag. Dat weten chefs Pety Breugem en Nathan Vermunt als geen ander. Het pasgetrouwde stel leerde elkaar in de keuken kennen waar de vonk letterlijk en figuurlijk oversloeg. Precies 10 jaar later, op maandag 29 augustus, stapte het business- en liefdeskoppel in het huwelijksbootje.

De ceremonie vond plaats op het Westelijk Handelsterrein in Restaurant Biblio het feest werd natuurlijk gevierd in hun eigen prieeltje, Restaurant Karakter. Om dit heugelijke feit te vieren, hebben de newlyweds deze maand een liefdesmenu opgesteld dat boordevol liefdesvoedsel zit, zoals granaatappel, aardbeien, oesters en natuurlijk chocolade.

Liefdesingrediënten
Op maandag 29 augustus verzegelden Pety en Nathan hun liefde in hun eigen restaurant Karakter. Dit viert het pasgetrouwde echtpaar graag met haar gasten en daarom hebben zij een liefdesmenu opgesteld dat exclusief in de hele maand september verkrijgbaar is. Dus of je nou net hopeloos verliefd, of verloofd of al jaren getrouwd bent: kom de liefde proeven bij het Rotterdamse Restaurant Karakter. Stelletjes worden ook nog eens in de watten gelegd met een heerlijk koffieservies met sleedoornlikeur en de door Pety zelfgemaakte zoetigheden die niet te versmaden zijn. Uiteraard gaan alle gasten naar huis met een zakje huisgemaakte bruidssuikers. Reserveren (via de website) is gewenst.

De chefs
Zowel Pety als Nathan hebben de koksopleiding gevolgd. Nathan heeft een diepgewortelde passie voor koken; al op zijn veertiende fietste hij na schooltijd naar een sterrenrestaurant in de buurt om in de keuken te helpen. Hij werkte van zijn veertiende tot zijn 22ste bij verschillende sterrenrestaurants, waarna hij die wereld achter zich liet en nog twaalf jaar bij verschillende horecazaken als chefkok werkte tot hij samen met collega Pety de stap waagde naar een eigen etablissement.

Pety volgde na haar koksopleiding nog een HBO-studie Voeding en Diëtetiek, maar werkte tijdens haar studie nog steeds in verschillende keukens. Daar ontmoette ze haar huidige businesspartner Nathan, met wie ze inmiddels ook een kind heeft en sinds maandag 29 augustus in de echt is verbonden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Achtergronden Gastronomie
Nederlandse topchefs te zien in spannende kookwedstrijd ‘Snackmasters’

Bobby Rust, Ron Blaauw, Jacob Jan Boerma, Dennis Huwaë, Hans van Wolde, Margo Reuten, Richard van Oostenbrugge en André Gerrits zijn de acht chefkoks die strijden om de felbegeerde titel Snackmasters 2021. In het nieuwe programma ‘Snackmasters’ nemen wekelijks twee koks het t ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: