Restaurant met operatietafel en doktoren

4 augustus 2017 | Thijs Jacobs

In Caïro (Egypte) vind je restaurant D.Kebda. Dit is niet zomaar een restaurant, want het is ingericht als operatiekamer. Het personeel loopt er in blauwe jassen en draagt handschoenen, net als in een echte operatiekamer, en op het menu staat alleen maar lever.

In juli opende dit themarestaurant. De gasten genieten er van 'kebda' (gegrilde leversandwich), wat in Egypte wordt beschouwd als ware delicatesse. Kebda is in Egypte een 'street food', maar kreeg een slechte naam vanwege de voedselveiligheid. Wanneer je het op straat eet, loop je een grote kans om voedselvergiftiging op te lopen.

Echte doktoren

De eigenaren van het restaurant zijn echter echte doktoren, die de delicatesse op chirurgische wijze prepareren, en zodoende het risico om een voedselvergiftiging op te lopen verkleinen. 

De gasten kunnen zien hoe hun kebda bereid wordt, aangezien de 'doktoren' de sandwiches achter een glazen wand bereiden, zo lazen wij op de website van De Morgen. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Twee nieuwe pop-up zaken in Hofhouse Den Haag

De nieuwste hotspot van Den Haag, food court Hofhouse aan de Rijnstraat 10, opent twee nieuwe pop-up zaken. Foodliefhebbers kunnen zich laten verrassen door de verrukkelijke Oosterse en Westerse keuken van Madame Gao en de heerlijke Singapore Style gerechten bij Boogie Street Food. Uiteraard zijn oo...

Amsterdam Opening
Nieuw restaurant in Amsterdamse Westergasfabriek

In het monumentale pand aan de centrumkant van de Westergasfabriek, grenzend aan het Westerpark, opent Bar Kantoor op 13 april haar deuren. Het wordt een all-day restaurant met de nodige ‘office humor’ waarbij er een grote rol weggelegd zal zijn voor de bar, met funky cocktails en een ge...

Chefs Internationaal Michelin
Michelingids Bangkok: 17 restaurants bekroond met Michelinster

Michelin heeft in de eerste Micheling Gids Bangkok maar liefst 98 restaurants opgenomen. Deze selectie belicht hoe de stad met zowel de nationale authentieke als de internationale keuken, miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt. Gaggan, Le Normandie en Mezzaluna zijn bekroond met twee Mich...

Financieel
Crowdfunding record: 400.000 euro in een dag

Restaurant Colins in Breda heeft een nieuwe record gevestigd op het platform 'Horeca Crowdfunding Nederland'. Binnen 24 uur wist de zaak 397.000 euro op te halen, het hoogste bedrag ooit dat via het platform werd opgehaald. Dat schrijft het Brabants Dagblad. Colins is een idee van Colin R...

Regelgeving Personeel
Nieuwe horeca-cao opgestuurd naar ministerie

CNV Vakmensen en KHN hebben de nieuwe horeca-cao aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze week ontvingen we van het ministerie de formele kennisgeving zodat onze nieuwe cao per 1 januari 2018 officieel van kracht is. Nu deze bevestiging er is, gaan we de minister v...

Amsterdam Opening
Bistro in Beurs van Berlage: Bistro Berlage

Op 15 december 2017 opent Bistro Berlage in de Beurs van Berlage haar deuren. In deze nieuwe stijl bistro worden eigentijdse klassiekers voor lunch en diner geserveerd met een Nederlandse touch. Deze aanpak komt ook terug in het elegante interieur waar authentieke, monumentale elementen worden gecom...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: