Restaurant MARREES in Weert opent deuren

7 december 2018 | Thijs Jacobs
Restaurant MARREES in Weert opent deuren<

Restaurant MARREES heeft de deuren geopend aan de Stadhuispassage in Weert. Eigenaren Patricia en Jan Marrees exploiteerden tot voor kort in dezelfde plaats het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Bretelli. "Wat ons gelukkig maakt, geven we graag door aan onze gasten."

Patricia en Jan Marrees introduceren bij Restaurant MARREES een nieuw concept met de vertrouwde kwaliteit. Sinds 2006 is chef-kok Jan in het bezit van een Michelinster. ‘Na twintig jaar ziel en zaligheid in restaurant Bretelli te hebben gestoken, zijn we toe aan een nieuwe uitdaging.’

Die uitdaging is gerealiseerd op een moderne locatie, waar de creativiteit wordt gestimuleerd. ‘Wat ons gelukkig maakt, geven we graag door’, aldus Jan. ‘Dit gevoel willen we laten weerspiegelen in een eigentijds restaurant, waar je zelf bepaalt hoeveel gangen je bestelt.’

Menukaart

Op de menukaart staan verrassende bar bites voor bij het aperitief of de borrel, of op het terras. Patricia: ‘We serveren koude en warme gerechten en desserts met een kleinere portionering. Allemaal afzonderlijk te bestellen, maar ook als menu.’

Uiteraard ontbreken de specialiteiten niet op de kaart. Jan serveert een verrassingsmenu van vijf gangen met daarin de mooiste producten van het seizoen. ‘Ontspan en ontdek de culinaire kunsten van de keukenploeg.’

Inrichting

De inrichting is modern met veel natuurlijke producten als kurk, hout en koper. Dankzij de prachtige raampartijen is er veel lichtinval. De basiskleuren zijn bruin, wit, donkerblauw en koper. Tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Bertine Creemers van Puur Binnenhuisarchitectuur uit Heythuysen en aannemersbedrijf Teng Wijen uit Nederweert. Bijzonder is het akoestische klimaatplafond van de firma Barrisol, gerealiseerd door Barri&More. Restaurant MARREES is de eerste eetgelegenheid in de Benelux waar dit is gerealiseerd.

 Over Restaurant MARREES

Restaurant MARREES is gevestigd aan de Stadhuispassage 10 in Weert. Eigenaren zijn Patricia en Jan Marrees, die eerder ruim twintig jaar actief waren met en bij restaurant Bretelli aan de Hoogstraat in Weert. Het restaurant telt vijftig zitplaatsen en ook op het terras is plaats voor vijftig gasten. In de directe omgeving is voldoende goede parkeergelegenheid, met onder andere een parkeergarage naast de deur. Restaurant MARREES is zes dagen per week geopend (woensdag gesloten) en op vrijdag en zaterdag zelfs doorlopend vanaf 12.00 uur. Restaurant MARREES is lid van JRE-Nederland, alle medewerkers van Bretelli zijn meegegaan naar de nieuwe locatie.

Patricia en Jan Marrees zijn ruim twintig jaar verbonden geweest aan restaurant Bretelli in de Hoogstraat in Weert. Eerst als chef-kok en medewerker in de bediening en vanaf 2010 als eigenaren. In dat jaar sloten de ondernemers zich aan bij restaurantvereniging JRE-Nederland. Een jaar later slaagde Jan voor zijn SVH Meesterproef en ontving hij de titel SVH Meesterkok. Sinds 2006 is hij in het bezit van een Michelinster.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken ambieert 20 procent minder plastic in 2025

Op initiatief van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft HEINEKEN Nederland Commercie het Plastic Pact mede ondertekend. Samen met 68 organisaties committeert de bierbrouwer zich om in 2025 20 procent minder plastic te gebruiken, meer plastic opnieuw te gebruiken en al het nieuwe plastic voor...

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

Opening Restaurant
Nieuw restaurant biedt gratis eten aan

Op woensdag 20 februari vond de opening van het nieuwe restaurant Dadawan plaats in Eindhoven. Dadawan heeft voor een originele inwijding gekozen, er kon namelijk gratis gegeten worden. Dit was een succes en zorgde voor een enorme rij, zo lezen we op omroepbrabant.nl. De verbouwing van het pand l...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: