Restaurant MARREES in Weert opent deuren

7 december 2018 | Thijs Jacobs
Restaurant MARREES in Weert opent deuren<

Restaurant MARREES heeft de deuren geopend aan de Stadhuispassage in Weert. Eigenaren Patricia en Jan Marrees exploiteerden tot voor kort in dezelfde plaats het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Bretelli. "Wat ons gelukkig maakt, geven we graag door aan onze gasten."

Patricia en Jan Marrees introduceren bij Restaurant MARREES een nieuw concept met de vertrouwde kwaliteit. Sinds 2006 is chef-kok Jan in het bezit van een Michelinster. ‘Na twintig jaar ziel en zaligheid in restaurant Bretelli te hebben gestoken, zijn we toe aan een nieuwe uitdaging.’

Die uitdaging is gerealiseerd op een moderne locatie, waar de creativiteit wordt gestimuleerd. ‘Wat ons gelukkig maakt, geven we graag door’, aldus Jan. ‘Dit gevoel willen we laten weerspiegelen in een eigentijds restaurant, waar je zelf bepaalt hoeveel gangen je bestelt.’

Menukaart

Op de menukaart staan verrassende bar bites voor bij het aperitief of de borrel, of op het terras. Patricia: ‘We serveren koude en warme gerechten en desserts met een kleinere portionering. Allemaal afzonderlijk te bestellen, maar ook als menu.’

Uiteraard ontbreken de specialiteiten niet op de kaart. Jan serveert een verrassingsmenu van vijf gangen met daarin de mooiste producten van het seizoen. ‘Ontspan en ontdek de culinaire kunsten van de keukenploeg.’

Inrichting

De inrichting is modern met veel natuurlijke producten als kurk, hout en koper. Dankzij de prachtige raampartijen is er veel lichtinval. De basiskleuren zijn bruin, wit, donkerblauw en koper. Tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Bertine Creemers van Puur Binnenhuisarchitectuur uit Heythuysen en aannemersbedrijf Teng Wijen uit Nederweert. Bijzonder is het akoestische klimaatplafond van de firma Barrisol, gerealiseerd door Barri&More. Restaurant MARREES is de eerste eetgelegenheid in de Benelux waar dit is gerealiseerd.

 Over Restaurant MARREES

Restaurant MARREES is gevestigd aan de Stadhuispassage 10 in Weert. Eigenaren zijn Patricia en Jan Marrees, die eerder ruim twintig jaar actief waren met en bij restaurant Bretelli aan de Hoogstraat in Weert. Het restaurant telt vijftig zitplaatsen en ook op het terras is plaats voor vijftig gasten. In de directe omgeving is voldoende goede parkeergelegenheid, met onder andere een parkeergarage naast de deur. Restaurant MARREES is zes dagen per week geopend (woensdag gesloten) en op vrijdag en zaterdag zelfs doorlopend vanaf 12.00 uur. Restaurant MARREES is lid van JRE-Nederland, alle medewerkers van Bretelli zijn meegegaan naar de nieuwe locatie.

Patricia en Jan Marrees zijn ruim twintig jaar verbonden geweest aan restaurant Bretelli in de Hoogstraat in Weert. Eerst als chef-kok en medewerker in de bediening en vanaf 2010 als eigenaren. In dat jaar sloten de ondernemers zich aan bij restaurantvereniging JRE-Nederland. Een jaar later slaagde Jan voor zijn SVH Meesterproef en ontving hij de titel SVH Meesterkok. Sinds 2006 is hij in het bezit van een Michelinster.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends
Premiumisatie, toegankelijkheid en bewust consumeren: dé trends van 2019

Diageo, wereldleider op het vlak van gedistilleerde dranken met een buitengewone portfolio waaronder de whisky's van Johnnie Walker, ziet voor 2019 drie grote trends. De eerste, premiumization, waarbij de consument voor het nuttigen van betaalbare luxe kiest. Deze trend werd al enkele jaren gele...

Economie KHN
KHN in actie tegen boete op tijdelijk werk

‘Zo werkt het niet’. Onder dat motto komen ondernemers uit de horeca en andere branches vanaf vandaag in actie tegen maatregelen in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Deze nieuwe wet maakt tijdelijk werk, en werk dat niet elke maand hetzelfde aantal uren is, duurder. Seizoensarbeid of ...

Awards F&B
De 10 genomineerden voor AF&BM F&B Professional of the Year

Jaarlijks gaat de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) op zoek naar dé F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer/-vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor ...

Columns Starten in de horeca
Audio-column: Verslavend Genieten

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'Ve...

Food Advertorial
Nieuw bezorgconcept voor friet

De markt voor thuisbezorging is het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt, en kan een enorme bijdrage leveren aan de omzet van uw restaurant. Volgens het FoodService Instituut Nederland zal deze groei zeker tot in 2025 nog sterk aanhouden. Friet speelt een grote rol in het aanbod va...

Amsterdam Achtergronden
De Gouden Reael: al 200 jaar een begrip in Amsterdam

De Gouden Reael is al jaren een begrip, maar voor veel Amsterdammers nog een echte 'hidden gem'. Het restaurant is gevestigd in een prachtig zeventiende-eeuws pand en gelegen op het historisch Realeneiland in Amsterdam. Sinds deze zomer heeft De Gouden Reael twee nieuwe eigenaren. Doel is om...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: