Restaurant MARREES in Weert opent deuren

7 december 2018 | Thijs Jacobs
Restaurant MARREES in Weert opent deuren<

Restaurant MARREES heeft de deuren geopend aan de Stadhuispassage in Weert. Eigenaren Patricia en Jan Marrees exploiteerden tot voor kort in dezelfde plaats het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Bretelli. "Wat ons gelukkig maakt, geven we graag door aan onze gasten."

Patricia en Jan Marrees introduceren bij Restaurant MARREES een nieuw concept met de vertrouwde kwaliteit. Sinds 2006 is chef-kok Jan in het bezit van een Michelinster. ‘Na twintig jaar ziel en zaligheid in restaurant Bretelli te hebben gestoken, zijn we toe aan een nieuwe uitdaging.’

Die uitdaging is gerealiseerd op een moderne locatie, waar de creativiteit wordt gestimuleerd. ‘Wat ons gelukkig maakt, geven we graag door’, aldus Jan. ‘Dit gevoel willen we laten weerspiegelen in een eigentijds restaurant, waar je zelf bepaalt hoeveel gangen je bestelt.’

Menukaart

Op de menukaart staan verrassende bar bites voor bij het aperitief of de borrel, of op het terras. Patricia: ‘We serveren koude en warme gerechten en desserts met een kleinere portionering. Allemaal afzonderlijk te bestellen, maar ook als menu.’

Uiteraard ontbreken de specialiteiten niet op de kaart. Jan serveert een verrassingsmenu van vijf gangen met daarin de mooiste producten van het seizoen. ‘Ontspan en ontdek de culinaire kunsten van de keukenploeg.’

Inrichting

De inrichting is modern met veel natuurlijke producten als kurk, hout en koper. Dankzij de prachtige raampartijen is er veel lichtinval. De basiskleuren zijn bruin, wit, donkerblauw en koper. Tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Bertine Creemers van Puur Binnenhuisarchitectuur uit Heythuysen en aannemersbedrijf Teng Wijen uit Nederweert. Bijzonder is het akoestische klimaatplafond van de firma Barrisol, gerealiseerd door Barri&More. Restaurant MARREES is de eerste eetgelegenheid in de Benelux waar dit is gerealiseerd.

 Over Restaurant MARREES

Restaurant MARREES is gevestigd aan de Stadhuispassage 10 in Weert. Eigenaren zijn Patricia en Jan Marrees, die eerder ruim twintig jaar actief waren met en bij restaurant Bretelli aan de Hoogstraat in Weert. Het restaurant telt vijftig zitplaatsen en ook op het terras is plaats voor vijftig gasten. In de directe omgeving is voldoende goede parkeergelegenheid, met onder andere een parkeergarage naast de deur. Restaurant MARREES is zes dagen per week geopend (woensdag gesloten) en op vrijdag en zaterdag zelfs doorlopend vanaf 12.00 uur. Restaurant MARREES is lid van JRE-Nederland, alle medewerkers van Bretelli zijn meegegaan naar de nieuwe locatie.

Patricia en Jan Marrees zijn ruim twintig jaar verbonden geweest aan restaurant Bretelli in de Hoogstraat in Weert. Eerst als chef-kok en medewerker in de bediening en vanaf 2010 als eigenaren. In dat jaar sloten de ondernemers zich aan bij restaurantvereniging JRE-Nederland. Een jaar later slaagde Jan voor zijn SVH Meesterproef en ontving hij de titel SVH Meesterkok. Sinds 2006 is hij in het bezit van een Michelinster.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: