Restaurant Lucebert uitgeroepen tot leerbedrijf 2015-2016

23 september 2016 | Thijs Jacobs

Restaurant Lucebert is tijdens de diploma-uitreiking van de afdeling MBO Horeca op De Rooi Pannen in Tilburg op woensdag 21 september uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar 2015-2016.

Chef-kok Tom Biessen en sous-chef Niels van Eindhoven van restaurant Lucebert namen de onderscheiding en het bijbehorende De Rooi Pannen-beeldje in ontvangst. “We zijn verrast dat deze eer ons te beurt valt”, aldus Biessen. “Net als De Rooi Pannen is restaurant Lucebert onderdeel van Tilburg, een stad waar we trots op zijn. Het is mooi dat we leerlingen in deze stad een kans kunnen bieden zich te ontplooien.”

Het afgelopen schooljaar hebben Biessen en Van Eindhoven diverse leerlingen van de afdeling MBO Horeca begeleid. Een van hun sterke punten is dat ze leerlingen op positieve wijze benaderen. Vaak verricht Biessen extra werk om de leerlingen een goede uitleg te geven en ervoor te zorgen dat ze succesvol een opdracht kunnen afronden. “Je moet actief achter leerlingen aan zitten. Dat klinkt misschien cliché maar het zorgt er wel voor dat je betere resultaten boekt met ze”, aldus Biessen.

Naast het inzetten van hun kwaliteiten als praktijkopleider, zijn Biessen en Van Eindhoven met enige regelmaat op De Rooi Pannen te vinden. Bijvoorbeeld tijdens de Leermeesterdag van de school, of als examinator bij praktijkexamens. Het docententeam noemt als voorbeeld ook het evenement Tilburg Fashion, waarbij de samenwerking tussen Restaurant Lucebert en De Rooi Pannen Horeca Tilburg altijd een waardevolle invulling krijgt.

Het docententeam van de afdeling MBO Horeca bedankt Restaurant Lucebert, Biessen en Van Eindhoven in het bijzonder, en feliciteert hen met het behaalde resultaat.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Culinair Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Awards Vega
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger...

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: