Restaurant Lucebert uitgeroepen tot leerbedrijf 2015-2016

23 september 2016 | Thijs Jacobs

Restaurant Lucebert is tijdens de diploma-uitreiking van de afdeling MBO Horeca op De Rooi Pannen in Tilburg op woensdag 21 september uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar 2015-2016.

Chef-kok Tom Biessen en sous-chef Niels van Eindhoven van restaurant Lucebert namen de onderscheiding en het bijbehorende De Rooi Pannen-beeldje in ontvangst. “We zijn verrast dat deze eer ons te beurt valt”, aldus Biessen. “Net als De Rooi Pannen is restaurant Lucebert onderdeel van Tilburg, een stad waar we trots op zijn. Het is mooi dat we leerlingen in deze stad een kans kunnen bieden zich te ontplooien.”

Het afgelopen schooljaar hebben Biessen en Van Eindhoven diverse leerlingen van de afdeling MBO Horeca begeleid. Een van hun sterke punten is dat ze leerlingen op positieve wijze benaderen. Vaak verricht Biessen extra werk om de leerlingen een goede uitleg te geven en ervoor te zorgen dat ze succesvol een opdracht kunnen afronden. “Je moet actief achter leerlingen aan zitten. Dat klinkt misschien cliché maar het zorgt er wel voor dat je betere resultaten boekt met ze”, aldus Biessen.

Naast het inzetten van hun kwaliteiten als praktijkopleider, zijn Biessen en Van Eindhoven met enige regelmaat op De Rooi Pannen te vinden. Bijvoorbeeld tijdens de Leermeesterdag van de school, of als examinator bij praktijkexamens. Het docententeam noemt als voorbeeld ook het evenement Tilburg Fashion, waarbij de samenwerking tussen Restaurant Lucebert en De Rooi Pannen Horeca Tilburg altijd een waardevolle invulling krijgt.

Het docententeam van de afdeling MBO Horeca bedankt Restaurant Lucebert, Biessen en Van Eindhoven in het bijzonder, en feliciteert hen met het behaalde resultaat.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: