Restaurant Lucebert uitgeroepen tot leerbedrijf 2015-2016

23 september 2016 | Thijs Jacobs

Restaurant Lucebert is tijdens de diploma-uitreiking van de afdeling MBO Horeca op De Rooi Pannen in Tilburg op woensdag 21 september uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar 2015-2016.

Chef-kok Tom Biessen en sous-chef Niels van Eindhoven van restaurant Lucebert namen de onderscheiding en het bijbehorende De Rooi Pannen-beeldje in ontvangst. “We zijn verrast dat deze eer ons te beurt valt”, aldus Biessen. “Net als De Rooi Pannen is restaurant Lucebert onderdeel van Tilburg, een stad waar we trots op zijn. Het is mooi dat we leerlingen in deze stad een kans kunnen bieden zich te ontplooien.”

Het afgelopen schooljaar hebben Biessen en Van Eindhoven diverse leerlingen van de afdeling MBO Horeca begeleid. Een van hun sterke punten is dat ze leerlingen op positieve wijze benaderen. Vaak verricht Biessen extra werk om de leerlingen een goede uitleg te geven en ervoor te zorgen dat ze succesvol een opdracht kunnen afronden. “Je moet actief achter leerlingen aan zitten. Dat klinkt misschien cliché maar het zorgt er wel voor dat je betere resultaten boekt met ze”, aldus Biessen.

Naast het inzetten van hun kwaliteiten als praktijkopleider, zijn Biessen en Van Eindhoven met enige regelmaat op De Rooi Pannen te vinden. Bijvoorbeeld tijdens de Leermeesterdag van de school, of als examinator bij praktijkexamens. Het docententeam noemt als voorbeeld ook het evenement Tilburg Fashion, waarbij de samenwerking tussen Restaurant Lucebert en De Rooi Pannen Horeca Tilburg altijd een waardevolle invulling krijgt.

Het docententeam van de afdeling MBO Horeca bedankt Restaurant Lucebert, Biessen en Van Eindhoven in het bijzonder, en feliciteert hen met het behaalde resultaat.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: