Restaurant Long Island Starter van het Jaar

11 juni 2010 |
Restaurant Long Island Starter van het Jaar<

Restaurant Long Island aan de Toolenburger Plas in Hoofddorp is Rabobank Starter van het Jaar geworden. De eigenaren van Long Island zijn Marco Schoonhagen en Petra Brinckman die aan de westoever een vernieuwend horeca concept hebben neergezet.

Maatschappelijke rol
Volgens de jury hebben de ondernemers passie voor het vak en oog voor de maatschappelijke rol van ondernemen door de samenwerking met Stichting De Linde. Dit zorgt voor een bijzonder concept, want men biedt hiermee dagbesteding aan een aantal medewerkers met een verstandelijke beperking. Daarmee hebben deze mensen veel te bieden op het gebied van samenwerking en gezelligheid.

Innovatieve karakter
De ondernemers wonnen met hun uitverkiezing een cheque van 2.500 euro. Alle starters die klant worden bij Rabobank Regio Schiphol kunnen meedoen aan de verkiezing. De Rabobank kijkt bij het kiezen van de uiteindelijke winnaar naar het innovatieve karakter van het product of dienst, de mate waarin er sprake is van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam ondernemen. Daarnaast spelen zaken als lef, passie, kwaliteit en lokale betrokkenheid een grote rol bij de keuze. Andere genomineerden waren Airport Parking Service, Restaurant Lieveling en Kapperszaak Hairforce 1.

Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: