Restaurant LEDS wint Concours Culinair

26 februari 2010 |
Restaurant LEDS wint Concours Culinair

Restaurant LEDS, onderdeel van het Grand Winston hotel, is winnaar van de Vakjury prijs tijdens het Concours Culinair bij de Golfbaan Spaarnwoude. Van 30 november tot en met 8 februari heeft de eerste editie van de vernieuwde kookwedstrijd “Concours Culinair” plaatsgevonden op de genoemde golfbaan. Deze culinaire wedstrijd vond voor het eerst plaats in Spaarnwoude. Negen restaurants hebben deelgenomen aan deze ambitieuze wedstrijd.

Het gaat goed met culinair Nederland
De vakjury bestond uit meesterkok en voormalig Michelin-sterren-restauranteigenaar Constant Vonk, kookboekenschrijfster Janny van de Heijden, Fons Hesseling, Ab Tamis en Wim Kaspers. De vakjury was zeer onder de indruk van de originele gerechten, waar oog voor detail niet te ontkennen was. Volgens Constant Vonk hebben de deelnemers laten zien dat het goed gaat met het koken in Nederland. Het niveau is enorm omhoog gegaan in de laatste twintig jaar. We zijn de Belgen voorbij gestreefd. Vooral de gedrevenheid van de koks en de passie om iets moois te maken is Fonk opgevallen. “Dat geeft hoop voor de komende generatie Nederlandse topkoks.”

Gastronomisch hart
Restaurant LEDS is het gastronomische hart van het Grand Winston hotel. In het restaurant worden, naast ‘à la carte’ gerechten, met zorg samengestelde menu’s bereid. De kookstijl van Executive Chef Roel Gilissen (voorheen Fines Claires en Aqua) en het gastheerschap van Maitre/Sommelier Lex Donker Curtius (voorheen Latour en Villa la Ruche) zorgen voor een memorabele ervaring.

Zelf proeven?
Het winnende menu zal tot eind maart exclusief in LEDS worden geserveerd voor 45 euro per couvert. Dit kunt u dan op het bord en in het glas verwachten:

Vooraf
Tonijn, wakame, paprika, oestercrème, gembermarshmellow
__2009 Vino de la Tierra de Castilla, Altozano Verdejo Sauvignon Blanc__

Tussengerecht
Tarbot, langoustine, parelgort, rettich, olijf, chorizosaus
__2005 Barossa Semillion, Peter Lehman__

Hoofdgerecht
Hert, kersen, peterseliewortel, groene kool, pistache, Raz el Hanout
__2008 Bodega Colomé, Amalaya de Colomé Malbec__

Dessert
Brownie, Irish coffee, ananas, bross chocolade en vanilla
__2008 Cosecha Tardia, Dulce Naturel__

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: