Restaurant LEDS wint Concours Culinair

26 februari 2010
Restaurant LEDS wint Concours Culinair

Restaurant LEDS, onderdeel van het Grand Winston hotel, is winnaar van de Vakjury prijs tijdens het Concours Culinair bij de Golfbaan Spaarnwoude. Van 30 november tot en met 8 februari heeft de eerste editie van de vernieuwde kookwedstrijd “Concours Culinair” plaatsgevonden op de genoemde golfbaan. Deze culinaire wedstrijd vond voor het eerst plaats in Spaarnwoude. Negen restaurants hebben deelgenomen aan deze ambitieuze wedstrijd.

*Het gaat goed met culinair Nederland*
De vakjury bestond uit meesterkok en voormalig Michelin-sterren-restauranteigenaar Constant Vonk, kookboekenschrijfster Janny van de Heijden, Fons Hesseling, Ab Tamis en Wim Kaspers. De vakjury was zeer onder de indruk van de originele gerechten, waar oog voor detail niet te ontkennen was. Volgens Constant Vonk hebben de deelnemers laten zien dat het goed gaat met het koken in Nederland. Het niveau is enorm omhoog gegaan in de laatste twintig jaar. We zijn de Belgen voorbij gestreefd. Vooral de gedrevenheid van de koks en de passie om iets moois te maken is Fonk opgevallen. “Dat geeft hoop voor de komende generatie Nederlandse topkoks.”

*Gastronomisch hart*
Restaurant LEDS is het gastronomische hart van het Grand Winston hotel. In het restaurant worden, naast ‘à la carte’ gerechten, met zorg samengestelde menu’s bereid. De kookstijl van Executive Chef Roel Gilissen (voorheen Fines Claires en Aqua) en het gastheerschap van Maitre/Sommelier Lex Donker Curtius (voorheen Latour en Villa la Ruche) zorgen voor een memorabele ervaring.

*Zelf proeven?*
Het winnende menu zal tot eind maart exclusief in LEDS worden geserveerd voor 45 euro per couvert. Dit kunt u dan op het bord en in het glas verwachten:

Vooraf
Tonijn, wakame, paprika, oestercrème, gembermarshmellow
__2009 Vino de la Tierra de Castilla, Altozano Verdejo Sauvignon Blanc__

Tussengerecht
Tarbot, langoustine, parelgort, rettich, olijf, chorizosaus
__2005 Barossa Semillion, Peter Lehman__

Hoofdgerecht
Hert, kersen, peterseliewortel, groene kool, pistache, Raz el Hanout
__2008 Bodega Colomé, Amalaya de Colomé Malbec__

Dessert
Brownie, Irish coffee, ananas, bross chocolade en vanilla
__2008 Cosecha Tardia, Dulce Naturel__

~Frank Lindner~

Overig nieuws