Restaurant Karakter viert verjaardag groots

7 juli 2015 |
Restaurant Karakter viert verjaardag groots<

Chefs Nathan Vermunt en Pety Breugem koken al vijf jaar lang de sterren van de culinaire hemel in restaurant Karakter in het Westelijk Handelsterrein. Toen
al hadden zij duurzaam koken hoog in het vaandel en waren daarmee hun tijd vooruit. Nog steeds combineren ze hun liefde voor eerlijke producten met een passie voor mooie gerechten. Om hun lustrum te vieren serveren ze tijdens de maand juli een verjaardagsmenu met succesvolle gerechten van de afgelopen vijf jaar. Karakter viert haar verjaardag graag samen met haar gasten en daarom krijgen de eerste vijf gasten die zich aanmelden én die op 21 juli jarig zijn een diner cadeau.

Feestmenu
Aardpeersoep met coquille en hazelnoot, makreel in tomatenvinaigrette met octopus, prachtig Simmentaler rund en een koekje naar moeders recept. De lekkerste en leukste gerechten uit de afgelopen vijf jaar komen nog een keertje terug op het feestmenu dat Karakter tijdens de maand juli serveert.



Geen geitenwollen sokken
Karakter is geen doorsnee restaurant. Met veel creativiteit bedenken chefs Nathan en Pety gerechten die duurzaam maar niet alledaags zijn. Gerechten met karakter dus. De chefs koken sinds het prille begin van Karakter seizoensgebonden, dagvers en zoveel mogelijk biologisch en uit de omgeving. Al was het alleen maar omdat dat gezonder en smaakvoller is. Dat deden ze al toen onbespoten seizoensgroenten en diervriendelijke vlees vooral voor en door geitenwollen sokkentypes waren, met de missie: de biologische keuken meer mainstream maken.

Authentieke sfeer
Restaurant Karakter huist in het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam, een complex van oude pakhuizen. Een historische locatie met zware houten balken aan het plafond en een vloer van originele planken uit de voormalige pakhuizen. In Restaurant Karakter wordt het authentieke karakter van het pand benadrukt door opvallende antieke kroonluchters en staande lampen, afkomstig uit een Brussels bankgebouw. Het mondgeblazen glas geeft een warm licht dat in combinatie met vele flakkerende kaarsjes en oude jazzmuziek zorgt voor een aangename, rustige sfeer met een tikje romantiek.

De chefs
Zowel Pety Breugem als Nathan Vermunt heeft de koksopleiding gevolgd. Nathan werkte van zijn veertiende tot zijn 22ste bij verschillende sterrenrestaurants, waarna nog twaalf jaar bij verschillende horecazaken als chef-kok werkte. Pety volgde na haar koksopleiding een hbo studie Voeding en Diëtetiek en werkte tijdens haar studie in verschillende keukens. Daar ontmoette ze Nathan, met wie ze een passie voor pure voeding bleek te delen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: