Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

20 november 2019 | Thijs Jacobs
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakendiner of voordat je het nachtleven van Rotterdam in gaat.

Hello gorgeous!

Of je nu naar JAQ komt om te lunchen of om te dineren: de toegankelijke menukaart - samengesteld door executive chef Paul Dingjan - is de hele dag hetzelfde. De kaart is zo bedacht dat de tafel vol lekkers kan staan, voor jezelf of om te delen. Alle gerechten zijn puur en eerlijk. Door een liefdevolle en professionele bereiding smaakt alles precies zoals het hoort te smaken. Avond uit of iets te vieren? JAQ houdt wel van een gezellige borrel of een feestje. In de sfeervolle bar kun je genieten van classic cocktails, lokale bieren en heerlijke bar bites.

Menu voor de hele dag

Bij JAQ kun je de hele dag terecht. Geniet van een heerlijke Jaqshuka: een stoof van ei met tomaat en spinazie, of de verschillende clubsandwiches. Eén van JAQ’s favorieten is de ‘sjieke friet’ met pulled pork en chipotle mayo, afgeleid van de beroemde Rotterdamse Kapsalon. Specialiteit van JAQ is vlees van hoge kwaliteit. Zoals de dry aged rib eye die minimaal drie weken is gedroogd in de eigen droogkast van het restaurant.

Voor vegans of vegetariërs is er de avocado- of halloumi sandwich, JAQ’s aardpeer en peterseliewortel, of de Buddha Bowl met soep of salade waar eventueel vlees of vis aan kan worden toegevoegd. Bij een drankje bestel je knapperige nachos met een saus van Nederlandse boerenkaas, of de uitgebreide borrel- of charcuterieplank. Nagerechten staan niet op de kaart. Het uitgebreide dessert plateau wordt aan tafel gepresenteerd, waaruit je een lekker nagerecht kunt kiezen.

Velvet met een beetje bling

De Rotterdamse styliste Marcella Kanters ontwierp voor JAQ het bargedeelte, samen met bloemen- en plantenspecialist ’s Zomers Bloemen. De industriële, betonnen vloer wordt verzacht door comfortabele stoelen met fluwelen roze en groene zittingen. Of neem plaats op de hoge barstoelen, zak lekker weg in een lounge stoel of spreek af met je vrienden of collega’s op de lange bank. De gouden verlichting, de grote spiegelwand en gouden details geven JAQ een classy sfeertje. Want Rotterdammers, die houden wel van een glimmertje. Opvallend zijn de door streetart geïnspireerde schilderingen op de muur en het gouden neon kunstwerk ‘Hello Gorgeous’ in de hal. De hoge ramen aan de voorzijde van het restaurant zorgen voor een ruimtelijk gevoel en een mooie lichtinval.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: