Restaurant Hotel New York opent deuren

20 oktober 2015
Restaurant Hotel New York opent deuren

NY Basement, het nieuwe restaurant van Hotel New York in Rotterdam, opent volgende week vrijdag zijn deuren voor de eerste gasten. De zaak heeft
150 zitplaatsen en is volgens het hotel kleiner, intiemer en exclusiever dan het huidige concept van Hotel New York op de begane grond. De sfeer grijpt terug naar de jaren ‘20/’30 van de vorige eeuw en door de plek en inrichting voelt het alsof NY Basement er altijd al was, aldus Hotel New York. NY Basement wordt geopend om een nieuw concept binnen Hotel New York te realiseren en om de piekmomenten in het huidige restaurant te kunnen ondervangen.

*Edward de Ridder*
De keukenbrigade wordt geleid door chef-kok Edward de Ridder, die ervaring heeft opgedaan bij Huis ter Duijn in Noordwijk en restaurant The Park in Rotterdam. Edward stapt met NY Basement af van de traditionele voor-, hoofd- en nagerechten en serveert kleinere gerechtjes, waarmee gasten hun eigen menu kunnen samenstellen. De bediening van NY Basement wordt aangestuurd door gastvrouwen Sabrina Mans en Noura Ben Salah. Beide dames hebben hun sporen verdiend in het vak van gastvrouw: Sabrina bij restaurant The Park & restaurant Rosso en Noura in het restaurant van Hotel New York.

*Bijzondere cocktails*
De bartenders binnen het bedieningsteam schenken behalve de gebruikelijke dranken een aantal bijzondere cocktails. De cocktailkaart van NY Basement is speciaal ontworpen door professional Dyon Seedorf. Op de kaart staan cocktails met aansprekende namen als Perfect Manhattan, Yellow Cab en New York Times.

*Team*
NY Basement gaat werken met een team van 9 koks en ongeveer 15 bedieningsmedewerkers. Het restaurant is 400 m2 groot, krijgt een 11 meter lange bar en gaat werken met een menukaart, wijnkaart, appetizerkaart en een cocktailkaart met 10 cocktails.

Hotel New York en NY Basement zijn, net als het ss Rotterdam, onderdeel van WestCord Hotels.

~Christel Tuin~

Overig nieuws