Restaurant Hotel New York opent deuren

20 oktober 2015 |
Restaurant Hotel New York opent deuren<

NY Basement, het nieuwe restaurant van Hotel New York in Rotterdam, opent volgende week vrijdag zijn deuren voor de eerste gasten. De zaak heeft
150 zitplaatsen en is volgens het hotel kleiner, intiemer en exclusiever dan het huidige concept van Hotel New York op de begane grond. De sfeer grijpt terug naar de jaren ‘20/’30 van de vorige eeuw en door de plek en inrichting voelt het alsof NY Basement er altijd al was, aldus Hotel New York. NY Basement wordt geopend om een nieuw concept binnen Hotel New York te realiseren en om de piekmomenten in het huidige restaurant te kunnen ondervangen.

Edward de Ridder
De keukenbrigade wordt geleid door chef-kok Edward de Ridder, die ervaring heeft opgedaan bij Huis ter Duijn in Noordwijk en restaurant The Park in Rotterdam. Edward stapt met NY Basement af van de traditionele voor-, hoofd- en nagerechten en serveert kleinere gerechtjes, waarmee gasten hun eigen menu kunnen samenstellen. De bediening van NY Basement wordt aangestuurd door gastvrouwen Sabrina Mans en Noura Ben Salah. Beide dames hebben hun sporen verdiend in het vak van gastvrouw: Sabrina bij restaurant The Park & restaurant Rosso en Noura in het restaurant van Hotel New York.

Bijzondere cocktails
De bartenders binnen het bedieningsteam schenken behalve de gebruikelijke dranken een aantal bijzondere cocktails. De cocktailkaart van NY Basement is speciaal ontworpen door professional Dyon Seedorf. Op de kaart staan cocktails met aansprekende namen als Perfect Manhattan, Yellow Cab en New York Times.

Team
NY Basement gaat werken met een team van 9 koks en ongeveer 15 bedieningsmedewerkers. Het restaurant is 400 m2 groot, krijgt een 11 meter lange bar en gaat werken met een menukaart, wijnkaart, appetizerkaart en een cocktailkaart met 10 cocktails.

Hotel New York en NY Basement zijn, net als het ss Rotterdam, onderdeel van WestCord Hotels.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor coronamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: