Restaurant geopend in monumentale stallen Amerongen

16 februari 2017 | Roy Spijker

In Amerongen is op 15 februari restaurant Bentinck geopend. Het restaurant heeft de sfeer en inrichting van een mondaine brasserie en is gevestigd in de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen. De groente uit de kasteeltuin gaan een belangrijk rol spelen in Bentinck.

Het monumentale pand  waar Bentinck zich in bevindt, iseen van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland en heeft de sfeer en inrichting van een grootstedelijk restaurant gekregen, waarbij de historische elementen behouden zijn.

Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg: “Bentinck staat voor een gezonde leefstijl en is een betaalbaar restaurant waar op topniveau gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en smaken. Chefs Simon Verkerk en Tommy Janssen en hun team koken met dagverse hoogwaardige ingrediënten. Daarbij spelen groente, fruit en kruiden die worden geoogst uit de op het kasteelterrein gelegen moestuin een belangrijke rol. Bentinck onderscheidt zich daarnaast met een spectaculaire chefs table, bijzondere bordpresentaties en kleine tafelbereidingen.”

Warme materialen

Dat het hoge en imposante pand een van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland heeft, maakte de inbouw van het restaurant uitdagend. Peter-Paul Swijnenburg: “Overal zijn verhoogde vloeren aangebracht voor leidingwerk en voor extra comfort is vloerverwarming aangelegd. Voor de aankleding is gebruik gemaakt van warme materialen als leer, sisalkleden en een houten vloer met doorkijkjes naar de oude stenen vloer. Kunstenares Claudy Jongstra maakte speciaal voor de ruimte een wandtapijt, een echte eyecatcher."

"Daarnaast zijn we trots op de spectaculaire chefstable op de vide die direct uitzicht biedt op de keuken. Deze skybox is aan de keukenzijde voorzien van een glazen wand van plafond tot vloer en is afsluitbaar, waardoor hij ook als private-dining- ruimte kan worden gebruikt.”

Brigade met sterrenervaring

De brigade van Bentinck heeft veel ervaring opgedaan bij sterren- en toprestaurants. Peter-Paul Swijnenburg: “We zijn blij dat we toppers als Tommy Janssen en Simon Verkerk als chef konden aantrekken. Tommy was sous-chef bij De Burgemeester in Linschoten en werkte eerder bij La Rive in Amsterdam. Simon Verkerk werkte onder meer bij restaurants in Azië en Zuid-Afrika en restaurant Brass in Utrecht. Ook aan de voorkant staan we sterk, het bedieningsteam wordt aangestuurd door Arnoud Pot van De Nederlanden en Paul Sonnega van De Salentein in Nijkerk.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: