Restaurant geeft kerstdiner weg

21 december 2015 |
Restaurant geeft kerstdiner weg<

Voor het tweede jaar op rij organiseert GOOS eten & drinken (samen met Dynamo) op maandag 21 december 2015 voor vijfentwintig buurtbewoners
woonachtig in de Amsterdamse Rivierenbuurt een vijfgangen-kerstdiner. De doelgroep is een aantal van de buren met een laag inkomen en mensen uit de buurt die in een sociaal isolement zitten.

Sfeervol kerstdiner
Aan een mooie gedekte tafel krijgen deze buurtbewoners een heerlijk vijfgangen-kerstdiner. Deze kwetsbare buurtbewoners zijn van verschillende leeftijden. De nadruk ligt op ouderen maar jongere mensen zijn ook welkom. Jong en oud ontmoeten elkaar en leren elkaar kennen bij een sfeervol kerstdiner.

Buurtbewoners
Het diner word bereid met zo veel mogelijk (gesponsorde) producten van leveranciers uit de buurt. Tussen de gangen door spelen belangeloos akoestische artiesten uit de Rivierenbuurt. Een aantal buurtbewoners zal gesprekken initiëren en stimuleren.

Middels buurtparticipatie in Goos is de helft van de kosten voor het diner gesponsord door buurtbewoners. Daarnaast wordt er actief ingezameld door een tiental ondernemers in de Maasstraat middels een spaarpot op de balie.

Mooiere wereld
Doel is mensen in contact met elkaar te brengen. Uit hun vastgeroeste situatie te ontdooien. En gewoon te laten genieten. Naast een goed gevoel ontstaan er mogelijk ook nieuwe verbindingen die blijvend kunnen zijn. Daarnaast is een secundair doel dit initiatief te gebruiken als inspiratiebron voor andere ondernemers in de stad Amsterdam. Als we met zijn allen wat meer investeren in onze buurt en buren wordt de wereld echt een stukje mooier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: