Restaurant de Wanne heropend

5 november 2015 |
Restaurant de Wanne heropend

Restaurant de Wanne, onderdeel van Parkhotel de Wiemsel, is weer open. Zowel restaurant als keuken zijn grondig gerenoveerd,
waarbij architect Ronald de Baas werd bijgestaan door de Amerikaanse restaurantdesigner Peter Niemitz. Het resultaat is een sfeervolle eetkamer met bibliotheek, bar en open haard en een inductiekeuken. Hier wordt onder leiding van chef Stefan Bekhuis gekookt naar het seizoen; verfijnde gerechten met eerlijke ingrediënten, maar zonder pretenties. Zo is er het driegangenkeuzemenu van de chef voor €37 per persoon. Gasten kunnen onder meer genieten van graved lachs met quinoasalade en kalfspastrami met geitenkaas en van parelhoenborst tot varkenslende. De Wanne is dagelijks geopend voor zowel ontbijt als lunch en diner.

Nieuwe fase voor restaurant
De geschiedenis van De Wanne startte met de opening in 1968. Het restaurant maakte vervolgens einde vorige eeuw faam als een van de weinige Nederlandse sterrenrestaurant. Nu gaat De Wanne een nieuwe fase in. Het restaurant heeft een meer knusse uitstraling gekregen en die lijn wordt doorgetrokken op de kaart. Alles draait om hoogwaardig genieten op een ontspannen manier, met een selectie van gerechten die passen bij de regio en het seizoen. Tijdens de donkere dagen binnen bij de openhaard, ’s zomers lekker buiten op het ruime en zonnige terras met uitzicht op het park dat tijdens de renovatie werd gecreëerd.



Inspiratie en passie
Gebrande tonijn, aardappel kaantjes, laurierijs… Chefkok Stefan Bekhuis staat vol inspiratie en passie achter de pannen. Jarenlang was hij als souschef medeverantwoordelijk voor de keuken van De Wanne en nu zwaait hij er de scepter. Zijn stijl kenmerkt zich door klassieke gerechten met een vleugje nostalgie en hij heeft altijd oog voor detail. Het menu gaat gepaard met een gulle selectie goede wijnen, van aantrekkelijk tot zeer exclusief.

Nieuw concept
Stefan Bekhuis is trots op zijn keuken en op de nieuwe kaart: "De Wanne heeft een nieuw concept en daar kook ik maar wat graag voor. De gerechten zijn minder complex dan vroeger, maar exclusief in hun eenvoud. De nieuwe Wanne beweegt zich helemaal in lijn met de trend die gastronomisch gaande is. Ook wij gaan terug naar waar het nou werkelijk om draait: smaak. Ik houd ingrediënten graag herkenbaar en kies ervoor groente niet te koken, maar te braden of te stoven. Zo wordt het eten van boerenkool, wortel of andijvie een compleet andere smaakbeleving. De nieuwe stijl maakt ons restaurant toegankelijker, maar de kwaliteit blijft uiteraard hoog. Gastronomie van nu!"

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: