Restaurant de Wanne heropend

5 november 2015
Restaurant de Wanne heropend

Restaurant de Wanne, onderdeel van Parkhotel de Wiemsel, is weer open. Zowel restaurant als keuken zijn grondig gerenoveerd,
waarbij architect Ronald de Baas werd bijgestaan door de Amerikaanse restaurantdesigner Peter Niemitz. Het resultaat is een sfeervolle eetkamer met bibliotheek, bar en open haard en een inductiekeuken. Hier wordt onder leiding van chef Stefan Bekhuis gekookt naar het seizoen; verfijnde gerechten met eerlijke ingrediënten, maar zonder pretenties. Zo is er het driegangenkeuzemenu van de chef voor €37 per persoon. Gasten kunnen onder meer genieten van graved lachs met quinoasalade en kalfspastrami met geitenkaas en van parelhoenborst tot varkenslende. De Wanne is dagelijks geopend voor zowel ontbijt als lunch en diner.

*Nieuwe fase voor restaurant*
De geschiedenis van De Wanne startte met de opening in 1968. Het restaurant maakte vervolgens einde vorige eeuw faam als een van de weinige Nederlandse sterrenrestaurant. Nu gaat De Wanne een nieuwe fase in. Het restaurant heeft een meer knusse uitstraling gekregen en die lijn wordt doorgetrokken op de kaart. Alles draait om hoogwaardig genieten op een ontspannen manier, met een selectie van gerechten die passen bij de regio en het seizoen. Tijdens de donkere dagen binnen bij de openhaard, ’s zomers lekker buiten op het ruime en zonnige terras met uitzicht op het park dat tijdens de renovatie werd gecreëerd.



*Inspiratie en passie*
Gebrande tonijn, aardappel kaantjes, laurierijs… Chefkok Stefan Bekhuis staat vol inspiratie en passie achter de pannen. Jarenlang was hij als souschef medeverantwoordelijk voor de keuken van De Wanne en nu zwaait hij er de scepter. Zijn stijl kenmerkt zich door klassieke gerechten met een vleugje nostalgie en hij heeft altijd oog voor detail. Het menu gaat gepaard met een gulle selectie goede wijnen, van aantrekkelijk tot zeer exclusief.

*Nieuw concept*
Stefan Bekhuis is trots op zijn keuken en op de nieuwe kaart: "De Wanne heeft een nieuw concept en daar kook ik maar wat graag voor. De gerechten zijn minder complex dan vroeger, maar exclusief in hun eenvoud. De nieuwe Wanne beweegt zich helemaal in lijn met de trend die gastronomisch gaande is. Ook wij gaan terug naar waar het nou werkelijk om draait: smaak. Ik houd ingrediënten graag herkenbaar en kies ervoor groente niet te koken, maar te braden of te stoven. Zo wordt het eten van boerenkool, wortel of andijvie een compleet andere smaakbeleving. De nieuwe stijl maakt ons restaurant toegankelijker, maar de kwaliteit blijft uiteraard hoog. Gastronomie van nu!"

~Christel Tuin~

Overig nieuws