Restaurant de Wanne heropend

5 november 2015 |
Restaurant de Wanne heropend<

Restaurant de Wanne, onderdeel van Parkhotel de Wiemsel, is weer open. Zowel restaurant als keuken zijn grondig gerenoveerd,
waarbij architect Ronald de Baas werd bijgestaan door de Amerikaanse restaurantdesigner Peter Niemitz. Het resultaat is een sfeervolle eetkamer met bibliotheek, bar en open haard en een inductiekeuken. Hier wordt onder leiding van chef Stefan Bekhuis gekookt naar het seizoen; verfijnde gerechten met eerlijke ingrediënten, maar zonder pretenties. Zo is er het driegangenkeuzemenu van de chef voor €37 per persoon. Gasten kunnen onder meer genieten van graved lachs met quinoasalade en kalfspastrami met geitenkaas en van parelhoenborst tot varkenslende. De Wanne is dagelijks geopend voor zowel ontbijt als lunch en diner.

Nieuwe fase voor restaurant
De geschiedenis van De Wanne startte met de opening in 1968. Het restaurant maakte vervolgens einde vorige eeuw faam als een van de weinige Nederlandse sterrenrestaurant. Nu gaat De Wanne een nieuwe fase in. Het restaurant heeft een meer knusse uitstraling gekregen en die lijn wordt doorgetrokken op de kaart. Alles draait om hoogwaardig genieten op een ontspannen manier, met een selectie van gerechten die passen bij de regio en het seizoen. Tijdens de donkere dagen binnen bij de openhaard, ’s zomers lekker buiten op het ruime en zonnige terras met uitzicht op het park dat tijdens de renovatie werd gecreëerd.



Inspiratie en passie
Gebrande tonijn, aardappel kaantjes, laurierijs… Chefkok Stefan Bekhuis staat vol inspiratie en passie achter de pannen. Jarenlang was hij als souschef medeverantwoordelijk voor de keuken van De Wanne en nu zwaait hij er de scepter. Zijn stijl kenmerkt zich door klassieke gerechten met een vleugje nostalgie en hij heeft altijd oog voor detail. Het menu gaat gepaard met een gulle selectie goede wijnen, van aantrekkelijk tot zeer exclusief.

Nieuw concept
Stefan Bekhuis is trots op zijn keuken en op de nieuwe kaart: "De Wanne heeft een nieuw concept en daar kook ik maar wat graag voor. De gerechten zijn minder complex dan vroeger, maar exclusief in hun eenvoud. De nieuwe Wanne beweegt zich helemaal in lijn met de trend die gastronomisch gaande is. Ook wij gaan terug naar waar het nou werkelijk om draait: smaak. Ik houd ingrediënten graag herkenbaar en kies ervoor groente niet te koken, maar te braden of te stoven. Zo wordt het eten van boerenkool, wortel of andijvie een compleet andere smaakbeleving. De nieuwe stijl maakt ons restaurant toegankelijker, maar de kwaliteit blijft uiteraard hoog. Gastronomie van nu!"

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: