Restaurant De Bosberg breidt uit met luxe groepsaccommodatie

3 juli 2017 | Roy Spijker

Restaurant - Eetcafé De Bosberg, gelegen bij het hoogste punt van Friesland, gaat haar dienstverlening uitbreiden met logies. Logies in de vorm van 4 appartementen en een bruidssuite. In totaal wordt het een groepsaccommodatie voor 24 personen met een wellness en een gezamenlijke ruimte.

Op het huidige hoofdgebouw wordt hiervoor een compleet nieuwe etage gebouwd. Om dit te realiseren was er een financieringsbehoefte. De financiering is gedeeltelijk verkregen door een succesvolle crowdfund campagne via Collin Crowdfund.

Een begrip in Friesland
Even buiten Appelscha, midden in de bossen van het Drents-Friese Wold, ligt het sfeervolle Restaurant - Eetcafé De Bosberg. De Bosberg is een begrip in Friesland en is van origine een bekend theehuis. "De Bosberg is een perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars, mede door de ruime parkeerplaats en de mooie ligging vlakbij de Bosbergtoren: het hoogste punt van Friesland", vertellen eigenaren Willem en Gea Riksen enthousiast.

"Bezoekers kunnen genieten van een heerlijke kop koffie en Gea’s zelfgemaakte appeltaart, een gezellig en intiem avondje uit eten of om hun bruiloft te vieren. De Bosberg is een heerlijke uitvalsbasis op ieder moment van de dag. Nu is voor ons het moment gekomen om de dienstverlening van De Bosberg verder uit te breiden met logies in de vorm van 4 appartementen en een bruidssuite. Als de verbouwing af is, kunnen wij onze gasten een uniek en compleet concept aanbieden."

Flexibele groepsaccommodatie
De 4 appartementen en de bruidssuite gaan de ondernemers onderbrengen in een nieuwe etage die bovenop het huidige hoofdgebouw zal worden geplaatst. De nostalgie blijft behouden, maar wordt wel in een moderner en luxe jasje gestoken.

Daarnaast komt er een gemeenschappelijke ruimte en een wellness. De twee 4-persoons en de twee 6-persoons appartementen zijn flexibel en te koppelen naar 1 appartement. Hierdoor is de nieuwe accommodatie geschikt voor gezinnen en groepen van 4 tot 24 personen.

Succesvolle crowdfund-campagne
Voor de bouw van de extra etage voor de logies was er een financieringsbehoefte. De financiering is gedeeltelijk verkregen door een succesvolle crowdfund campagne. De lening aanvraag € 125.000 is volgeschreven door 140 investeerders.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: