Restaurant De Bosberg breidt uit met luxe groepsaccommodatie

3 juli 2017 | Roy Spijker
Restaurant De Bosberg breidt uit met luxe groepsaccommodatie

Restaurant - Eetcafé De Bosberg, gelegen bij het hoogste punt van Friesland, gaat haar dienstverlening uitbreiden met logies. Logies in de vorm van 4 appartementen en een bruidssuite. In totaal wordt het een groepsaccommodatie voor 24 personen met een wellness en een gezamenlijke ruimte.

Op het huidige hoofdgebouw wordt hiervoor een compleet nieuwe etage gebouwd. Om dit te realiseren was er een financieringsbehoefte. De financiering is gedeeltelijk verkregen door een succesvolle crowdfund campagne via Collin Crowdfund.

Een begrip in Friesland
Even buiten Appelscha, midden in de bossen van het Drents-Friese Wold, ligt het sfeervolle Restaurant - Eetcafé De Bosberg. De Bosberg is een begrip in Friesland en is van origine een bekend theehuis. "De Bosberg is een perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars, mede door de ruime parkeerplaats en de mooie ligging vlakbij de Bosbergtoren: het hoogste punt van Friesland", vertellen eigenaren Willem en Gea Riksen enthousiast.

"Bezoekers kunnen genieten van een heerlijke kop koffie en Gea’s zelfgemaakte appeltaart, een gezellig en intiem avondje uit eten of om hun bruiloft te vieren. De Bosberg is een heerlijke uitvalsbasis op ieder moment van de dag. Nu is voor ons het moment gekomen om de dienstverlening van De Bosberg verder uit te breiden met logies in de vorm van 4 appartementen en een bruidssuite. Als de verbouwing af is, kunnen wij onze gasten een uniek en compleet concept aanbieden."

Flexibele groepsaccommodatie
De 4 appartementen en de bruidssuite gaan de ondernemers onderbrengen in een nieuwe etage die bovenop het huidige hoofdgebouw zal worden geplaatst. De nostalgie blijft behouden, maar wordt wel in een moderner en luxe jasje gestoken.

Daarnaast komt er een gemeenschappelijke ruimte en een wellness. De twee 4-persoons en de twee 6-persoons appartementen zijn flexibel en te koppelen naar 1 appartement. Hierdoor is de nieuwe accommodatie geschikt voor gezinnen en groepen van 4 tot 24 personen.

Succesvolle crowdfund-campagne
Voor de bouw van de extra etage voor de logies was er een financieringsbehoefte. De financiering is gedeeltelijk verkregen door een succesvolle crowdfund campagne. De lening aanvraag € 125.000 is volgeschreven door 140 investeerders.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: