Restaurant Burlesque brengt glamour en glitz terug in Amsterdam

27 oktober 2017 | Roy Spijker

Volgende maand opent het unieke Restaurant BurlesQue zijn deuren in het hart van de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam (Reguliersdwarsstraat 47-49). Burlesque past perfect bij de sfeer en uitstraling van de bekendste gaystraat van Nederland en spreekt niet alleen trendsettende en jetsettende homo’s aan, maar iedereen die van fun, food en fabulousness houdt. 

De uitbaters van het legendarische en befaamde grand café SOHO zagen hun kans schoon toen het tegenoverliggende pand in de verkoop kwam te staan. De Reguliers is sinds enkele jaren weer super populair - onder andere door de diversiteit aan restaurants en cafés - wat ook heeft gezorgd voor een divers publiek. De ondernemers die SOHO 4 jaar geleden met veel enthousiasme overnamen en nieuw leven inbliezen, willen de straat nóg succesvoller maken met de lancering van het vernieuwende en spraakmakende Restaurant Burlesque. 

Parijse sfeer
In Restaurant BurlesQue herleeft het oude Parijs. Met veel glamour en glitz, een knipoog naar de Moulin Rouge en een kloddertje roze hier én zelfs een kloddertje roze daar. Het wordt een plek die warmte uitstraalt en plezier. Burlesque én theatraal tegelijk. Zo staan op vrijdag- en zaterdagavonden showdiners op het menu. Dineren en shows wisselen elkaar af. De prachtige en hilarische dragqueen Janey Jacké bijt het spits af. Samen met haar team van professionele dansers staat zij garant voor een wervelende show. Het zal moeilijk worden om stil te zitten bij haar energieke performances! Na het diner is er volop gelegenheid om te borrelen en te genieten van de muzikale skills van onze dj’s. 

De garde van Fabrice
Om je vingers bij af te likken! Dat geldt niet alleen voor onze shows, maar al helemaal wat betreft ons menu. Zo zwaait de bekende, internationaal geschoolde chef-kok Allejandro Fabrice (Harbour Club Ibiza, Louis Louis, Bo Cinq) zijn garde in onze keuken. De kaart bestaat uit een keur aan kleinere en bijzondere gerechten die onze gasten kunnen delen met hun tafelgenoten. Een geweldige keuken, uitstekende bediening en jarenlang horeca-ervaring zorgen voor een premium dinerervaring. 

Iedereen is welkom! 
Restaurant BurlesQue staat voor kwaliteit en BurlesQue is er voor iedereen. Of je nou van mannen of vrouwen houdt, zwart of wit bent, verdaalde toerist of geboren en getogen Amsterdammer…iedereen is welkom om te genieten van ons eten en onze shows. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: