Restaurant Burlesque brengt glamour en glitz terug in Amsterdam

27 oktober 2017 | Roy Spijker

Volgende maand opent het unieke Restaurant BurlesQue zijn deuren in het hart van de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam (Reguliersdwarsstraat 47-49). Burlesque past perfect bij de sfeer en uitstraling van de bekendste gaystraat van Nederland en spreekt niet alleen trendsettende en jetsettende homo’s aan, maar iedereen die van fun, food en fabulousness houdt. 

De uitbaters van het legendarische en befaamde grand café SOHO zagen hun kans schoon toen het tegenoverliggende pand in de verkoop kwam te staan. De Reguliers is sinds enkele jaren weer super populair - onder andere door de diversiteit aan restaurants en cafés - wat ook heeft gezorgd voor een divers publiek. De ondernemers die SOHO 4 jaar geleden met veel enthousiasme overnamen en nieuw leven inbliezen, willen de straat nóg succesvoller maken met de lancering van het vernieuwende en spraakmakende Restaurant Burlesque. 

Parijse sfeer
In Restaurant BurlesQue herleeft het oude Parijs. Met veel glamour en glitz, een knipoog naar de Moulin Rouge en een kloddertje roze hier én zelfs een kloddertje roze daar. Het wordt een plek die warmte uitstraalt en plezier. Burlesque én theatraal tegelijk. Zo staan op vrijdag- en zaterdagavonden showdiners op het menu. Dineren en shows wisselen elkaar af. De prachtige en hilarische dragqueen Janey Jacké bijt het spits af. Samen met haar team van professionele dansers staat zij garant voor een wervelende show. Het zal moeilijk worden om stil te zitten bij haar energieke performances! Na het diner is er volop gelegenheid om te borrelen en te genieten van de muzikale skills van onze dj’s. 

De garde van Fabrice
Om je vingers bij af te likken! Dat geldt niet alleen voor onze shows, maar al helemaal wat betreft ons menu. Zo zwaait de bekende, internationaal geschoolde chef-kok Allejandro Fabrice (Harbour Club Ibiza, Louis Louis, Bo Cinq) zijn garde in onze keuken. De kaart bestaat uit een keur aan kleinere en bijzondere gerechten die onze gasten kunnen delen met hun tafelgenoten. Een geweldige keuken, uitstekende bediening en jarenlang horeca-ervaring zorgen voor een premium dinerervaring. 

Iedereen is welkom! 
Restaurant BurlesQue staat voor kwaliteit en BurlesQue is er voor iedereen. Of je nou van mannen of vrouwen houdt, zwart of wit bent, verdaalde toerist of geboren en getogen Amsterdammer…iedereen is welkom om te genieten van ons eten en onze shows. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Chefs Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

Bier Achtergronden
Alcoholvrij bier en speciaalbier voor tiende jaar op rij in de lift

De consumptie van speciaalbier en alcoholvrij bier laat voor het tiende jaar op rij groei zien. Pils blijft veruit de grootste biercategorie en is net zoals de totale markt stabiel ten opzichte van 2018. Consumenten variëren tegenwoordig veel meer in hun bierkeuze. Speciaalbier is in vele smake...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: