Restaurant Burlesque brengt glamour en glitz terug in Amsterdam

27 oktober 2017 | Roy Spijker

Volgende maand opent het unieke Restaurant BurlesQue zijn deuren in het hart van de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam (Reguliersdwarsstraat 47-49). Burlesque past perfect bij de sfeer en uitstraling van de bekendste gaystraat van Nederland en spreekt niet alleen trendsettende en jetsettende homo’s aan, maar iedereen die van fun, food en fabulousness houdt. 

De uitbaters van het legendarische en befaamde grand café SOHO zagen hun kans schoon toen het tegenoverliggende pand in de verkoop kwam te staan. De Reguliers is sinds enkele jaren weer super populair - onder andere door de diversiteit aan restaurants en cafés - wat ook heeft gezorgd voor een divers publiek. De ondernemers die SOHO 4 jaar geleden met veel enthousiasme overnamen en nieuw leven inbliezen, willen de straat nóg succesvoller maken met de lancering van het vernieuwende en spraakmakende Restaurant Burlesque. 

Parijse sfeer
In Restaurant BurlesQue herleeft het oude Parijs. Met veel glamour en glitz, een knipoog naar de Moulin Rouge en een kloddertje roze hier én zelfs een kloddertje roze daar. Het wordt een plek die warmte uitstraalt en plezier. Burlesque én theatraal tegelijk. Zo staan op vrijdag- en zaterdagavonden showdiners op het menu. Dineren en shows wisselen elkaar af. De prachtige en hilarische dragqueen Janey Jacké bijt het spits af. Samen met haar team van professionele dansers staat zij garant voor een wervelende show. Het zal moeilijk worden om stil te zitten bij haar energieke performances! Na het diner is er volop gelegenheid om te borrelen en te genieten van de muzikale skills van onze dj’s. 

De garde van Fabrice
Om je vingers bij af te likken! Dat geldt niet alleen voor onze shows, maar al helemaal wat betreft ons menu. Zo zwaait de bekende, internationaal geschoolde chef-kok Allejandro Fabrice (Harbour Club Ibiza, Louis Louis, Bo Cinq) zijn garde in onze keuken. De kaart bestaat uit een keur aan kleinere en bijzondere gerechten die onze gasten kunnen delen met hun tafelgenoten. Een geweldige keuken, uitstekende bediening en jarenlang horeca-ervaring zorgen voor een premium dinerervaring. 

Iedereen is welkom! 
Restaurant BurlesQue staat voor kwaliteit en BurlesQue is er voor iedereen. Of je nou van mannen of vrouwen houdt, zwart of wit bent, verdaalde toerist of geboren en getogen Amsterdammer…iedereen is welkom om te genieten van ons eten en onze shows. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Advertorial
Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het Oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste, betrouwbaar, makkelijk in de bereiding, lang te bewaren, een allemansvriend en gewoon ontzettend lekker. Van de klassieke gekookte pieper naar sou...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: