Restaurant Bloei opent dit voorjaar

14 april 2021 | Redactie

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken.

Bij Bloei staat de veelzijdigheid van Nederlandse seizoensgebonden producten centraal. Het restaurant bevindt zich op buitenplaats De Vijverhof als onderdeel van het nieuwe Hotel Flora Batava. Aan het rijksmonument is een zonovergoten serre gebouwd waar restaurantgasten kunnen genieten van het uitzicht op de bijzondere buitenplaats. In restaurant Bloei schuif je aan voor een uitgebreid ontbijt, comfortabele lunch, high tea of smaakvol diner.

Pure smaken

De keuken van Bloei werkt met zorgvuldig geselecteerde regionale en seizoensgebonden ingrediënten. Het team streeft ernaar te verrassen met gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Zo vind je op de dinerkaart een remoulade van Noordzeekrab, klassieke fijngesneden kalfstartaar, gepofte rode biet met cannelloni van kool en appel, burrata ravioli. Op de dessertkaart staan gerechten zoals gekarameliseerde ananas met dragon en een gin-tonic dessert.

Symbool voor gastvrijheid

De hoge plafonds en de grote, lichte serre zorgen voor een informele en eigentijdse sfeer in het restaurant. Met mooi weer kan je heerlijk buiten zitten op het ruime terras in de tuin. Geniet van een verrassende salade, soep of Bloei sandwich tijdens de lunch of kies voor een goed glas wijn met iets lekkers van de borrelkaart. De charmante tuin rondom de villa heeft een rijke botanische historie. Agnes Block, die de buitenplaats in 1670 oprichtte, ontpopte zich hier tot een bekwaam kweekster van zeldzame en uitheemse planten. Door ruil en handel met kooplieden en botanisten verzamelde zij in haar tuinen honderden plant- en bloemsoorten van over de hele wereld. Op de buitenplaats kweekte Agnes als eerste in Europa een ananas tot bloei. Dit is waarom het restaurant de naam Bloei draagt. Het toeval wil dat de ananas al eeuwenlang symbool staat voor gastvrijheid.

Over Hotel Flora Batava

Na een grondige renovatie verwelkomt Hotel Flora Batava vanaf 12 april haar eerste gasten. Het boutique hotel opent de deuren op buitenplaats De Vijverhof in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen. Romantisch ertussenuit met z’n tweetjes, toe aan een staycation of iets te vieren met vrienden? Bij Hotel Flora Batava aan rivier de Vecht komt de traditie van gastvrijheid opnieuw tot leven. De buitenplaats bestaat uit drie gebouwen en biedt plaats aan 45 kamers en suites, restaurant Bloei, twee vergaderzalen en wordt omringd door een grote tuin met terras én theehuis aan het water.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: