Restaurant Bistronoom Woerden wint AD Gouden Pollepel Groene Hart

Auteur: Roy Spijker
31 augustus 2017
Restaurant Bistronoom Woerden wint AD Gouden Pollepel Groene Hart

Restaurant & bar Bistronoom in Woerden is winnaar geworden van de AD Gouden Pollepel 2017 in het Groene Hart. Het restaurant van Kirsten Veltkamp en Jan Cees Graafland versloeg met cijfer 8,6 alle andere door de recensent van het Algemeen Dagblad bezochte restaurants in het Groene Hart en ging er met de prijs voor het beste restaurant vandoor.

Het jonge ondernemerspaar Kirsten Veltkamp (27 jaar) en Jan Cees Graafland (30 jaar) is dolblij met hun prijs. Kirsten Veltkamp: “We zijn in juli 2016 open gegaan en na vier maanden werden we al beoordeeld door de recensent van het AD. Onze score was 8,6 en daar waren we geweldig blij mee. Al die tijd was het spannend of we ingehaald zouden worden en nu blijkt dat we het hoogste cijfer van dit jaar hebben behaald. Het is een beloning voor ons hele team, we hebben er met elkaar knetterhard voor geknokt. Belangrijk is dat het een prijs is voor de beste prijs-kwaliteit-verhouding, want die is bij ons echt goed. We bieden al een driegangen keuzemenu voor 33 euro”, zegt Veltkamp.

Reconnect to nature

Bistronoom mocht zich vanaf de start verheugen in veel landelijke publiciteit en goede recensies. Van Telegraaf-recensent Pieter Nijdam kreeg het 6 weken na de opening “twee hele dikke T’s” en Bistronoom werd door onder meer Elsevier Weekblad en culinair magazine Delicious getipt.

Jan Cees Graafland: “Gasten waarderen wat we doen. We gebruiken groenten, eetbare bloemen en bijzondere kruiden uit onze eigen moestuin en halen veel producten uit het Groene Hart. In de moestuin houden we bijen die zorgen voor onze eigen honing. Onder het motto ‘Reconnect to nature’ maken we gasten bewust van de oorsprong van producten. Niet alleen het eten wordt ambachtelijk en in eigen keuken bereid, we maken ook onze eigen botanische limonades en likeuren.”

Gouden Pollepelmenu

De Gouden Pollepel wordt op 18 september 2017 uitgereikt door schrijver en culinair columnist Ronald Giphart op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Ook gasten kunnen meevieren. Van 20 september tot en met 16 oktober serveert Bistronoom naast de reguliere kaart het Gouden Pollepelmenu, met daarin dezelfde gerechten die de recensent van de AD Gouden Pollepel at.

Overig nieuws