Restaurant Bistronoom Woerden wint AD Gouden Pollepel Groene Hart

31 augustus 2017 | Roy Spijker

Restaurant & bar Bistronoom in Woerden is winnaar geworden van de AD Gouden Pollepel 2017 in het Groene Hart. Het restaurant van Kirsten Veltkamp en Jan Cees Graafland versloeg met cijfer 8,6 alle andere door de recensent van het Algemeen Dagblad bezochte restaurants in het Groene Hart en ging er met de prijs voor het beste restaurant vandoor.

Het jonge ondernemerspaar Kirsten Veltkamp (27 jaar) en Jan Cees Graafland (30 jaar) is dolblij met hun prijs. Kirsten Veltkamp: “We zijn in juli 2016 open gegaan en na vier maanden werden we al beoordeeld door de recensent van het AD. Onze score was 8,6 en daar waren we geweldig blij mee. Al die tijd was het spannend of we ingehaald zouden worden en nu blijkt dat we het hoogste cijfer van dit jaar hebben behaald. Het is een beloning voor ons hele team, we hebben er met elkaar knetterhard voor geknokt. Belangrijk is dat het een prijs is voor de beste prijs-kwaliteit-verhouding, want die is bij ons echt goed. We bieden al een driegangen keuzemenu voor 33 euro”, zegt Veltkamp.

Reconnect to nature

Bistronoom mocht zich vanaf de start verheugen in veel landelijke publiciteit en goede recensies. Van Telegraaf-recensent Pieter Nijdam kreeg het 6 weken na de opening “twee hele dikke T’s” en Bistronoom werd door onder meer Elsevier Weekblad en culinair magazine Delicious getipt.

Jan Cees Graafland: “Gasten waarderen wat we doen. We gebruiken groenten, eetbare bloemen en bijzondere kruiden uit onze eigen moestuin en halen veel producten uit het Groene Hart. In de moestuin houden we bijen die zorgen voor onze eigen honing. Onder het motto ‘Reconnect to nature’ maken we gasten bewust van de oorsprong van producten. Niet alleen het eten wordt ambachtelijk en in eigen keuken bereid, we maken ook onze eigen botanische limonades en likeuren.”

Gouden Pollepelmenu

De Gouden Pollepel wordt op 18 september 2017 uitgereikt door schrijver en culinair columnist Ronald Giphart op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Ook gasten kunnen meevieren. Van 20 september tot en met 16 oktober serveert Bistronoom naast de reguliere kaart het Gouden Pollepelmenu, met daarin dezelfde gerechten die de recensent van de AD Gouden Pollepel at.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: