Restaurant Bentinck Amerongen treedt toe tot Jeunes Restaurateurs

31 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Per juli 2017 is restaurant Bentinck in Amerongen toegetreden tot restaurantvereniging Jeunes Restaurateurs. Het toprestaurant in de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen heeft tevens sommelier Jan-Jaap Altenburg aangetrokken, die het niveau van de wijnkaart gaat verhogen.

Lid Jeunes Restaurateurs
Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg: “Het lidmaatschap van restaurantvereniging Jeunes Restaurateurs past bij mijn ondernemersvisie en het niveau van onze keuken en gastbenadering. We zijn sinds juli 2017 aspirant-lid en het voelt goed. De contacten zijn warm, we wisselen veel gegevens uit, het is een fijne club om bij te horen. Ik ben er trots op dat we al zo snel na onze start in februari 2017 lid konden worden van deze vereniging voor jongere restaurateurs in het hogere segment”, aldus Peter-Paul Swijnenburg. Per 1 januari 2018 wordt het aspirant-lidmaatschap omgezet in een volwaardig lidmaatschap.
  
Wijnkaart opnieuw opbouwen
Met de komst van sommelier Jan-Jaap Altenburg wordt het niveau van de wijnkaart verhoogd. Peter-Paul Swijnenburg: “Het gaat goed met Bentinck. Na de start kregen we goede kritieken, waaronder een mooie recensie in de Telegraaf, en we hebben een goede bezettingsgraad. Daardoor is er ruimte om het team uit te breiden en in te zetten op wijnkennis en wijnbehandeling. Met sommelier Jan-Jaap Altenburg halen we een ervaren en goed opgeleide professional in huis die de wijnkaart opnieuw gaat opbouwen en de kwaliteit ervan gaat verhogen. Bentinck blijft in beweging, we zijn bezig om een aantal bijzondere projecten vorm te geven, die we op een later tijdstip zullen communiceren.”


Over restaurant Bentinck
Restaurant Bentinck is sinds februari 2017 gevestigd op Buitenplaats Amerongen in de voormalige paardenstallen van Kasteel Amerongen. Het monumentale pand heeft een van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland en heeft de sfeer en inrichting van een grootstedelijk restaurant, waarbij de historische elementen behouden zijn.

Bentinck is een betaalbaar restaurant waar op topniveau gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten, waarbij groente, fruit en kruiden uit de op het kasteelterrein gelegen historische moestuin een belangrijke rol spelen.

Restaurant Bentinck is vernoemd naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich in 1879 op Kasteel Amerongen vestigde, het kasteel opnieuw tot bloei bracht en de bevolking van Amerongen steunde met agrarische projecten.
Bentinck is lid van Euro-Toques, de vereniging van ambachtelijk werkende koks en van Jeunes Restaurateurs.

Eigenaar: Peter-Paul Swijnenburg.
Chef: Tommy Janssen.
Restaurantmanager: Arnoud Pot.
Sommelier: Jan-Jaap Altenburg.

Website: www.restaurantbentinck.nl

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: