Restaurant Bentinck Amerongen treedt toe tot Jeunes Restaurateurs

31 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Per juli 2017 is restaurant Bentinck in Amerongen toegetreden tot restaurantvereniging Jeunes Restaurateurs. Het toprestaurant in de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen heeft tevens sommelier Jan-Jaap Altenburg aangetrokken, die het niveau van de wijnkaart gaat verhogen.

Lid Jeunes Restaurateurs
Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg: “Het lidmaatschap van restaurantvereniging Jeunes Restaurateurs past bij mijn ondernemersvisie en het niveau van onze keuken en gastbenadering. We zijn sinds juli 2017 aspirant-lid en het voelt goed. De contacten zijn warm, we wisselen veel gegevens uit, het is een fijne club om bij te horen. Ik ben er trots op dat we al zo snel na onze start in februari 2017 lid konden worden van deze vereniging voor jongere restaurateurs in het hogere segment”, aldus Peter-Paul Swijnenburg. Per 1 januari 2018 wordt het aspirant-lidmaatschap omgezet in een volwaardig lidmaatschap.
  
Wijnkaart opnieuw opbouwen
Met de komst van sommelier Jan-Jaap Altenburg wordt het niveau van de wijnkaart verhoogd. Peter-Paul Swijnenburg: “Het gaat goed met Bentinck. Na de start kregen we goede kritieken, waaronder een mooie recensie in de Telegraaf, en we hebben een goede bezettingsgraad. Daardoor is er ruimte om het team uit te breiden en in te zetten op wijnkennis en wijnbehandeling. Met sommelier Jan-Jaap Altenburg halen we een ervaren en goed opgeleide professional in huis die de wijnkaart opnieuw gaat opbouwen en de kwaliteit ervan gaat verhogen. Bentinck blijft in beweging, we zijn bezig om een aantal bijzondere projecten vorm te geven, die we op een later tijdstip zullen communiceren.”


Over restaurant Bentinck
Restaurant Bentinck is sinds februari 2017 gevestigd op Buitenplaats Amerongen in de voormalige paardenstallen van Kasteel Amerongen. Het monumentale pand heeft een van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland en heeft de sfeer en inrichting van een grootstedelijk restaurant, waarbij de historische elementen behouden zijn.

Bentinck is een betaalbaar restaurant waar op topniveau gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten, waarbij groente, fruit en kruiden uit de op het kasteelterrein gelegen historische moestuin een belangrijke rol spelen.

Restaurant Bentinck is vernoemd naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich in 1879 op Kasteel Amerongen vestigde, het kasteel opnieuw tot bloei bracht en de bevolking van Amerongen steunde met agrarische projecten.
Bentinck is lid van Euro-Toques, de vereniging van ambachtelijk werkende koks en van Jeunes Restaurateurs.

Eigenaar: Peter-Paul Swijnenburg.
Chef: Tommy Janssen.
Restaurantmanager: Arnoud Pot.
Sommelier: Jan-Jaap Altenburg.

Website: www.restaurantbentinck.nl

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: