Restaurant bedreigd door vogelliefhebbers

2 juni 2014
Restaurant bedreigd door vogelliefhebbers

Restaurant Geertien (in Muggebeet) heeft zwaluwnesten verwijderd van de gevel. Dit viel bij menig vogelliefhebber niet in goede aarde; er
werden zelfs doodsbedreigingen geuit, gericht aan het adres van de eigenaar en via Facebook werd opgeroepen om niet meer bij het restaurant te gaan eten.

*Bange zwaluwen*
Bezoekers van het restaurant zagen bange zwaluwen om het pand heen vliegen en maakten hier melding van op Facebook. Dit had een zeer vervelend gevolg voor de restauranteigenaar: al snel verspreidde het nieuws zich via sociale media en een ware heksenjacht was in gang gezet.

*Had niet gemogen*
De eigenaar van het restaurant zegt dat zij de nesten met jonge zwaluwen erin nooit verwijderen, maar dat er ditmaal twee nesten 'in aanbouw' verwijderd zijn. De reden? Ze werden gebouwd op een losse hor voor het raam. Degene die deze moest verwijderen nam ook enkele andere nesten weg en dat had nooit mogen gebeuren. Jonge zwaluwen zaten hier echter niet in.

*Vogelbescherming*
Het restaurant betreurt het voorval en maakt 500 euro over aan de Vogelbescherming. De zwaluwen zijn inmiddels druk doende om nieuwe nesten te bouwen. Dat loopt vast met een sisser af.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws