Jean Beddington stopt met restaurant

5 juni 2013
Jean Beddington stopt met restaurant

De bekende chef-kok Jean Beddington heeft haar restaurant in Amsterdam verkocht. De nieuwe eigenaar van Beddington's is Bart van Lieshout. Van Lieshout had voorheen restaurant Le Pescadou
in Amstelveen. Jean Beddington hangt haar koksbuis niet helemaal aan de wilgen. "Ze gaat zich meer gaan richten op culinair advies en zal meer bij mensen thuis gaan koken. Voor nu helpt ze me met adviezen en tips tijdens de transitie", zo legt Van Lieshout in een reactie uit tegenover De RestaurantKrant.

*Fusion blijft*
Het vernieuwde restaurant houdt de hoogstaande kwaliteit aan producten en ingrediënten waar Jean Beddington bekend om staat. Natuurlijk heeft Van Lieshout een andere kookstijl en gaat er ook een totaal andere menukaart gevoerd worden, maar kleine gerechten en veel open wijnen, invloeden van Jean Beddington, zullen merkbaar blijven. Van Lieshout: "Jean Beddington heb ik de afgelopen tijd goed leren kennen. Haar kookfilosofie, waarbij fusion de hoofdrol speelt, die wijze hanteer ik zelf al jaren in de keuken."

*Kleine gerechten*
De naam van het restaurant blijft Beddington's, wel wordt er momenteel verbouwd aan het interieur. Na een grondige verbouwing en opfrisbeurt gaat de zaak medio juni van start. Het restaurant wordt open en kenmerkt zicht door een lage drempel, kleine gerechten en een gemoedelijke sfeer.

~Frank Lindner~

Overig nieuws