Jean Beddington stopt met restaurant

5 juni 2013 |
Jean Beddington stopt met restaurant<

De bekende chef-kok Jean Beddington heeft haar restaurant in Amsterdam verkocht. De nieuwe eigenaar van Beddington's is Bart van Lieshout. Van Lieshout had voorheen restaurant Le Pescadou
in Amstelveen. Jean Beddington hangt haar koksbuis niet helemaal aan de wilgen. "Ze gaat zich meer gaan richten op culinair advies en zal meer bij mensen thuis gaan koken. Voor nu helpt ze me met adviezen en tips tijdens de transitie", zo legt Van Lieshout in een reactie uit tegenover De RestaurantKrant.

Fusion blijft
Het vernieuwde restaurant houdt de hoogstaande kwaliteit aan producten en ingredi├źnten waar Jean Beddington bekend om staat. Natuurlijk heeft Van Lieshout een andere kookstijl en gaat er ook een totaal andere menukaart gevoerd worden, maar kleine gerechten en veel open wijnen, invloeden van Jean Beddington, zullen merkbaar blijven. Van Lieshout: "Jean Beddington heb ik de afgelopen tijd goed leren kennen. Haar kookfilosofie, waarbij fusion de hoofdrol speelt, die wijze hanteer ik zelf al jaren in de keuken."

Kleine gerechten
De naam van het restaurant blijft Beddington's, wel wordt er momenteel verbouwd aan het interieur. Na een grondige verbouwing en opfrisbeurt gaat de zaak medio juni van start. Het restaurant wordt open en kenmerkt zicht door een lage drempel, kleine gerechten en een gemoedelijke sfeer.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: