Jean Beddington stopt met restaurant

5 juni 2013 |
Jean Beddington stopt met restaurant<

De bekende chef-kok Jean Beddington heeft haar restaurant in Amsterdam verkocht. De nieuwe eigenaar van Beddington's is Bart van Lieshout. Van Lieshout had voorheen restaurant Le Pescadou
in Amstelveen. Jean Beddington hangt haar koksbuis niet helemaal aan de wilgen. "Ze gaat zich meer gaan richten op culinair advies en zal meer bij mensen thuis gaan koken. Voor nu helpt ze me met adviezen en tips tijdens de transitie", zo legt Van Lieshout in een reactie uit tegenover De RestaurantKrant.

Fusion blijft
Het vernieuwde restaurant houdt de hoogstaande kwaliteit aan producten en ingredi├źnten waar Jean Beddington bekend om staat. Natuurlijk heeft Van Lieshout een andere kookstijl en gaat er ook een totaal andere menukaart gevoerd worden, maar kleine gerechten en veel open wijnen, invloeden van Jean Beddington, zullen merkbaar blijven. Van Lieshout: "Jean Beddington heb ik de afgelopen tijd goed leren kennen. Haar kookfilosofie, waarbij fusion de hoofdrol speelt, die wijze hanteer ik zelf al jaren in de keuken."

Kleine gerechten
De naam van het restaurant blijft Beddington's, wel wordt er momenteel verbouwd aan het interieur. Na een grondige verbouwing en opfrisbeurt gaat de zaak medio juni van start. Het restaurant wordt open en kenmerkt zicht door een lage drempel, kleine gerechten en een gemoedelijke sfeer.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: