Restaurant-app Pimmr komt met innovatieve groepsfunctie

3 november 2016 | Jorien Slager

De Nederlandse start-up Pimmr brengt door middel van slimme app-technologie in kaart welke restaurants op dat moment het beste bij de persoonlijke wensen van de gebruiker passen.

Pimmr kondigt deze week een innovatieve multi-userfunctie aan. Door de app vaker te gebruiken en bezochte restaurants te beoordelen, werkt de gebruiker aan een persoonlijk smaakprofiel op basis waarvan Pimmr berekent welke eetplekken hier het beste bij aansluiten. Vanaf nu kunnen gebruikers een persoonlijk profiel combineren met die van tafelgasten. De zelflerende app komt dan met aanbevelingen voor een hele groep. Het gezamenlijke zoekproces wordt zo gemakkelijker en zo ook het vinden van een restaurant dat aansluit bij ieders smaak.

Pimmr is hiermee wereldwijd de eerste app die groepsadvies op maat geeft door middel van Kunstmatige Intelligentie en Big Data analyse. De app is een initiatief van Paul Bongers (34) en Mark van der Velden (35). Eind 2015 werd het concept gebackt met ruim 8 ton door een groep investeerders. Inmiddels zijn er ruim 7.000 restaurants aangesloten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: