Restaurant A Beautiful Mess opent in wasserette van Bijlmerbajes

12 juni 2017 | Thijs Jacobs

Lunchrestaurant A Beautiful Mess opent op donderdag 15 juni zijn deuren. In de voormalige wasserette van de Bijlmerbajes runnen nieuwkomers uit het naastgelegen azc de komende maanden dit pop-up restaurant. Vier dagen per week kun je er terecht voor een heerlijke fusion lunch, met gerechten uit Syrië, Iran, Irak of Eritrea.

Dertig Amsterdamse horecaondernemers – elke week een ander – verbinden zich aan het team van A Beautiful Mess. Zij zullen producten leveren, het personeel trainen en helpen bij de maaltijden.

Pop-up

A Beautiful Mess is een pop-up restaurant met shared dining-gerechten, gezonde en verse ingrediënten, op een unieke locatie. Een mooie gelegenheid om nog eens in de oude gevangenis te komen eten voordat deze tegen de vlakte gaat. Het restaurant biedt een welkome plek voor allerlei verschillende mensen en culturen. Zoals een bazaar, waar eten en drinken, muziek, kunst en verschillende nationaliteiten samenkomen.

Het restaurant bij de Bijlmerbajes is een leer- en werkplek waar kansen worden gecreëerd voor nieuwkomers, met een belangrijke missie: zoveel mogelijk nieuwkomers aan een baan helpen via het restaurant.

Grote namen


Ondernemers als Casper Reinders, Samuel Levie en Lodewijk Koeler werken mee aan A Beautiful Mess. Net als het Stedelijk Museum, het Student Hotel en Pakhuis de Zwijger. Heineken en Vascobelo geven een hospitalitytraining en hebben de bar gedoneerd. Philips Lighting doneerde de verlichting. En Bocca traint barista's in de naastgelegen koffiebar Kahwa.

Locatie en openingstijden


A Beautiful Mess is in ieder geval tot december 2017 als restaurant gevestigd in de oude wasserette van de Bijlmerbajes, op het terrein van broedplaats Lola Lik. Sinds 13 mei is in en rondom het restaurant de tentoonstelling Oplossing of Utopie van het Stedelijk Museum te zien. Binnenkort opent er een Hammam en de ook de komst van een hotel is aanstaande. Het restaurant is bovendien af te huren voor events.

A Beautiful Mess is open op woensdag en donderdag van 10.00-18.00 uur voor lunch en borrel, en op zaterdag van 12.00-18.00 uur. Op vrijdag is het restaurant geopend van 10.00-22.00 voor een vrijdagmiddagborrel met mezze en barbecue. Parkeren is gratis. Adres: Wenckebachweg 48, 1096 AN Amsterdam.

Over Refugee Company


A Beautiful Mess is opgericht door Refugee Company. Refugee Company ondersteunt nieuwkomers om de draad weer op te pakken en hun kwaliteiten in te zetten. Het startpunt van Refugee Company is het talent, de veerkracht en de positieve energie die veel mensen hebben. De organisatie verbindt nieuwkomers aan de kansen die er zijn in Nederland. Op deze manier ontstaan duurzame netwerken tussen nieuwkomers en Nederlanders. Horecaondernemers die zich nog willen aansluiten bij A Beautiful Mess zijn zeer welkom. Voor meer informatie: www.refugeecompany.com.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: