Renovatie restaurant Grand Hotel Opduin

20 maart 2014 |
Renovatie restaurant Grand Hotel Opduin<

Tijdens het 80-jarige jubileum heeft, in de stijl van het nieuwe thema van het hotel ‘De Hamptons op de Wadden’, Grand Hotel Opduin de deuren geopend van het gerenoveerde restaurant. Stars
Design uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp en de inrichting van het restaurant.

Hoscom
Toen in 2012 het hotel in handen kwam van de nieuwe eigenaar Hoscom werd besloten om te kiezen voor het thema 'Hamptons op de Wadden', een plek van ontspannen luxe op een prachtige locatie midden in de Texelse natuur, waar gasten genieten van een stijlvol en licht interieur met veel natuurlijke materialen. Een hotel waar iedereen zich thuis voelt. Dit thema komt tot uiting in het gerenoveerde restaurant.

Uitdaging
Gerben van der Molen legt uit waarin voor hem de uitdaging lag. “Het hotel heeft een zeer lange traditie. Er komen soms gasten in het hotel, die er al 47 jaar komen. Het was zaak dat deze groep zich ook nog steeds zou thuis voelen na de verbouwing.” Het resultaat van de verbouwing is een licht restaurant, met gebruik van kleuren en materialen die horen bij de duinen en de wadden. Het is een groot restaurant met meer dan 200 zitplaatsen. Maar door het gebruik van diverse soorten meubilair, het creëren van hoeken en plekken, voelt het niet groot aan. Ook met een klein aantal mensen is het gezellig. Daarnaast hebben we het terras aangepakt in samenwerking met landschaparchitect Maarten Grasveld. Het is een geciviliseerde duinpan geworden, met hoge verschillen en een natuurlijke geborgenheid. Ook hier kleuren en materialen die horen bij de duinen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: