Remon van de Kerkhof geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

17 mei 2019 | Thijs Jacobs

Op donderdag 16 mei jl. is SVH Wijnmeester Remon van de Kerkhof, Maître bij De Treeswijkhoeve in Waalre, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Remon is hiermee de 8e SVH Meester die zowel de titel SVH Wijnmeester als de titel SVH Meestergastheer heeft behaald. Binnenkort wordt hij als 45ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd in De Treeswijkhoeve, dat 1 van de 11 restaurants van Nederland is waar twee SVH Meesters werkzaam zijn. SVH Meesterkok Dick Middelweerd behaalde in 1990 zijn SVH Meestertitel.  

Meesterlijke proef 

SVH Meestergastheren Leon IJpelaar (Sense, Den Bosch) en Pasquinel Kolk (Ciel Bleu Restaurant, Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Remon van de Kerkhof af. "Remon is een gedreven en zeer bekwame gastheer die aan tafel perfectie met humor afwisselt. Op de achtergrond stuurt hij zijn jonge, enthousiaste bedieningsteam aan en geeft hij hen alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen. De keuken en de bediening werken nauw samen en versterken elkaar, wat resulteert in de prachtige gerechten en wijn-spijscombinaties op uitzonderlijk hoog niveau", aldus de commissie. 

Ultieme bekroning 

Van de Kerkhof heeft een indrukwekkende staat van dienst. In 2015 keerde hij na een periode van tien jaar in Australië geleefd te hebben, terug naar Restaurant Parkheuvel in Rotterdam, waar hij in 2016 de SVH Meestertitel SVH Wijnmeester behaalde. Sinds 1 maart 2017 is hij Maître bij De Treeswijkhoeve. "Ik ben trots om nu beide SVH Meestertitels te mogen dragen. Een kroon op mijn carrière die ik zonder de inzet en ambitie van iedereen binnen de Treeswijkhoeve niet had kunnen behalen. We zijn een jong en gedreven team, dat zich elke dag wil verbeteren en we zijn super trots op alles wat we met elkaar bereikt hebben", aldus de nieuwe SVH Meestergastheer.   

SVH Meestertitels  

Met het slagen van Remon van de Kerkhof heeft Nederland in totaal 293 SVH Meesters, die samen 309 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: