Remon van de Kerkhof geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

17 mei 2019 | Thijs Jacobs

Op donderdag 16 mei jl. is SVH Wijnmeester Remon van de Kerkhof, Maître bij De Treeswijkhoeve in Waalre, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Remon is hiermee de 8e SVH Meester die zowel de titel SVH Wijnmeester als de titel SVH Meestergastheer heeft behaald. Binnenkort wordt hij als 45ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd in De Treeswijkhoeve, dat 1 van de 11 restaurants van Nederland is waar twee SVH Meesters werkzaam zijn. SVH Meesterkok Dick Middelweerd behaalde in 1990 zijn SVH Meestertitel.  

Meesterlijke proef 

SVH Meestergastheren Leon IJpelaar (Sense, Den Bosch) en Pasquinel Kolk (Ciel Bleu Restaurant, Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Remon van de Kerkhof af. "Remon is een gedreven en zeer bekwame gastheer die aan tafel perfectie met humor afwisselt. Op de achtergrond stuurt hij zijn jonge, enthousiaste bedieningsteam aan en geeft hij hen alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen. De keuken en de bediening werken nauw samen en versterken elkaar, wat resulteert in de prachtige gerechten en wijn-spijscombinaties op uitzonderlijk hoog niveau", aldus de commissie. 

Ultieme bekroning 

Van de Kerkhof heeft een indrukwekkende staat van dienst. In 2015 keerde hij na een periode van tien jaar in Australië geleefd te hebben, terug naar Restaurant Parkheuvel in Rotterdam, waar hij in 2016 de SVH Meestertitel SVH Wijnmeester behaalde. Sinds 1 maart 2017 is hij Maître bij De Treeswijkhoeve. "Ik ben trots om nu beide SVH Meestertitels te mogen dragen. Een kroon op mijn carrière die ik zonder de inzet en ambitie van iedereen binnen de Treeswijkhoeve niet had kunnen behalen. We zijn een jong en gedreven team, dat zich elke dag wil verbeteren en we zijn super trots op alles wat we met elkaar bereikt hebben", aldus de nieuwe SVH Meestergastheer.   

SVH Meestertitels  

Met het slagen van Remon van de Kerkhof heeft Nederland in totaal 293 SVH Meesters, die samen 309 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: