Remon van de Kerkhof geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

17 mei 2019 | Thijs Jacobs

Op donderdag 16 mei jl. is SVH Wijnmeester Remon van de Kerkhof, Maître bij De Treeswijkhoeve in Waalre, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Remon is hiermee de 8e SVH Meester die zowel de titel SVH Wijnmeester als de titel SVH Meestergastheer heeft behaald. Binnenkort wordt hij als 45ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd in De Treeswijkhoeve, dat 1 van de 11 restaurants van Nederland is waar twee SVH Meesters werkzaam zijn. SVH Meesterkok Dick Middelweerd behaalde in 1990 zijn SVH Meestertitel.  

Meesterlijke proef 

SVH Meestergastheren Leon IJpelaar (Sense, Den Bosch) en Pasquinel Kolk (Ciel Bleu Restaurant, Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Remon van de Kerkhof af. "Remon is een gedreven en zeer bekwame gastheer die aan tafel perfectie met humor afwisselt. Op de achtergrond stuurt hij zijn jonge, enthousiaste bedieningsteam aan en geeft hij hen alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen. De keuken en de bediening werken nauw samen en versterken elkaar, wat resulteert in de prachtige gerechten en wijn-spijscombinaties op uitzonderlijk hoog niveau", aldus de commissie. 

Ultieme bekroning 

Van de Kerkhof heeft een indrukwekkende staat van dienst. In 2015 keerde hij na een periode van tien jaar in Australië geleefd te hebben, terug naar Restaurant Parkheuvel in Rotterdam, waar hij in 2016 de SVH Meestertitel SVH Wijnmeester behaalde. Sinds 1 maart 2017 is hij Maître bij De Treeswijkhoeve. "Ik ben trots om nu beide SVH Meestertitels te mogen dragen. Een kroon op mijn carrière die ik zonder de inzet en ambitie van iedereen binnen de Treeswijkhoeve niet had kunnen behalen. We zijn een jong en gedreven team, dat zich elke dag wil verbeteren en we zijn super trots op alles wat we met elkaar bereikt hebben", aldus de nieuwe SVH Meestergastheer.   

SVH Meestertitels  

Met het slagen van Remon van de Kerkhof heeft Nederland in totaal 293 SVH Meesters, die samen 309 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: