Remco Wols maakt lekkerste sat�

5 oktober 2015 |
<

Remco Wols van restaurant Jansen & Jansen in Schijndel won vanmiddag in de Amsterdamse Kookfabriek de wedstrijd 'Lekkerste Saté van Nederland'.
Als prijs ontving hij 4000 euro om zijn restaurant te promoten en kreeg hij ook een Big Green Egg Large. De award werd uitgereikt door juryvoorzitter Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel). Samen met Calvé ging hij deze zomer op zoek naar de Lekkerste Saté van Nederland. René van Doornum van Gasthuis du Soleil in Doesburg sleepte de tweede prijs in de wacht en Fitri Chandra van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel eindigde op de derde plaats.

Foto: De drie winnaars (v.l.n.r.): Fitri Chandra (3e), Remco Wols (1e) en René van Doornum (2e).

30 chefs
In totaal streden er vandaag 30 chefs vanuit heel Nederland in deze competitie, georganiseerd door Unilever Food Solutions. De gerechten werden uitgebreid geproefd en beoordeeld door een professionele vakjury bestaande uit sterrenchef Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel), Niels van den Berg (Kokswereld/ Rungis), Albert van Rheede (Sanadome) en Pascal van Loon (Unilever Food Solutions). “We hebben veel verschillende gerechten gezien en geproefd. Gerechten die thuishoren in een eetcafé, maar ook gerechten die niet misstaan op het menu van een sterrenrestaurant. De smaak gaf uiteindelijk de doorslag.”

Calvé satésaus
De gerechten werden tijdens de finale niet alleen beoordeeld op smaak en presentatie, maar ook op de creativiteit, het verhaal achter het gerecht, de praktische inzetbaarheid én de satésaus zelf. De basis voor de satésaus was voor elke deelnemer Calvé satésaus. Hier konden zij naar eigen wens smaak- en presentatievariaties mee maken.


Een tevreden Wols met de jury

De winnaar
Het winnende gerecht verraste de jury: “De smaken waren fantastisch en kwamen terug in de presentatie. Je proeft exact wat je op het bord ziet liggen. Ook waanzinnig leuk: Remco gebruikte rode kool in het gerecht. Een Nederlands product maar een erg mooie combinatie met de rest van het gerecht. De saus was heel mooi van structuur,” aldus Erik van Loo. Wols kon zijn oren niet geloven toen zijn naam werd omgeroepen: “Ik heb vaker meegedaan met wedstrijden, maar nog niet eerder gewonnen. Met mijn gerecht wil ik een brug slaan tussen Indonesië en Nederland. De basis van het recept komt van Daniëlle Werkman, een van oorsprong Indonesische dame, met eenzelfde passie voor koken. Ik heb hier een eigen, Nederlandse draai aangegeven.”

Over Calvé satésaus
De pasta satésauzen van Calvé zijn volgens het bedrijf verbeterd. De sauzen worden namelijk bereid met de enige échte Calvé pindakaas. Dit staat garant voor een volle, authentieke en gebalanceerde pindasmaak, zoals een échte satésaus behoort te smaken, aldus Calvé. De sauzen zijn klaar voor gebruik, maar laten tevens alle ruimte voor personalisatie.
Proefverpakking
Benieuwd naar de vernieuwde pasta satésaus van Calvé? Vraag dan een proefverpakking aan via www.unileverfoodsolutions.nl/satesaussample
Christel Tuin, foto's: Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Mijn eerste dag

'Hi Sico, mijn vrouw is jarig en we willen bij je komen eten. Vijf personen inclusief mijn oude vader. Heb je plek?' Mijn buurman deed de eerste reservering sinds de lockdown. Hoe zat het ook alweer? Maximaal 2 of 4, uit hetzelfde huishouden of hoefde dat toch niet? Tegen het einde va...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: