Remco Wols maakt lekkerste sat�

5 oktober 2015 |
<

Remco Wols van restaurant Jansen & Jansen in Schijndel won vanmiddag in de Amsterdamse Kookfabriek de wedstrijd 'Lekkerste Saté van Nederland'.
Als prijs ontving hij 4000 euro om zijn restaurant te promoten en kreeg hij ook een Big Green Egg Large. De award werd uitgereikt door juryvoorzitter Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel). Samen met Calvé ging hij deze zomer op zoek naar de Lekkerste Saté van Nederland. René van Doornum van Gasthuis du Soleil in Doesburg sleepte de tweede prijs in de wacht en Fitri Chandra van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel eindigde op de derde plaats.

Foto: De drie winnaars (v.l.n.r.): Fitri Chandra (3e), Remco Wols (1e) en René van Doornum (2e).

30 chefs
In totaal streden er vandaag 30 chefs vanuit heel Nederland in deze competitie, georganiseerd door Unilever Food Solutions. De gerechten werden uitgebreid geproefd en beoordeeld door een professionele vakjury bestaande uit sterrenchef Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel), Niels van den Berg (Kokswereld/ Rungis), Albert van Rheede (Sanadome) en Pascal van Loon (Unilever Food Solutions). “We hebben veel verschillende gerechten gezien en geproefd. Gerechten die thuishoren in een eetcafé, maar ook gerechten die niet misstaan op het menu van een sterrenrestaurant. De smaak gaf uiteindelijk de doorslag.”

Calvé satésaus
De gerechten werden tijdens de finale niet alleen beoordeeld op smaak en presentatie, maar ook op de creativiteit, het verhaal achter het gerecht, de praktische inzetbaarheid én de satésaus zelf. De basis voor de satésaus was voor elke deelnemer Calvé satésaus. Hier konden zij naar eigen wens smaak- en presentatievariaties mee maken.


Een tevreden Wols met de jury

De winnaar
Het winnende gerecht verraste de jury: “De smaken waren fantastisch en kwamen terug in de presentatie. Je proeft exact wat je op het bord ziet liggen. Ook waanzinnig leuk: Remco gebruikte rode kool in het gerecht. Een Nederlands product maar een erg mooie combinatie met de rest van het gerecht. De saus was heel mooi van structuur,” aldus Erik van Loo. Wols kon zijn oren niet geloven toen zijn naam werd omgeroepen: “Ik heb vaker meegedaan met wedstrijden, maar nog niet eerder gewonnen. Met mijn gerecht wil ik een brug slaan tussen Indonesië en Nederland. De basis van het recept komt van Daniëlle Werkman, een van oorsprong Indonesische dame, met eenzelfde passie voor koken. Ik heb hier een eigen, Nederlandse draai aangegeven.”

Over Calvé satésaus
De pasta satésauzen van Calvé zijn volgens het bedrijf verbeterd. De sauzen worden namelijk bereid met de enige échte Calvé pindakaas. Dit staat garant voor een volle, authentieke en gebalanceerde pindasmaak, zoals een échte satésaus behoort te smaken, aldus Calvé. De sauzen zijn klaar voor gebruik, maar laten tevens alle ruimte voor personalisatie.
Proefverpakking
Benieuwd naar de vernieuwde pasta satésaus van Calvé? Vraag dan een proefverpakking aan via www.unileverfoodsolutions.nl/satesaussample
Christel Tuin, foto's: Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: