Reactie Michelin op 'rapporteur Roelvink'

21 december 2011 |
Reactie Michelin op 'rapporteur Roelvink'<

Werner Loens, hoofdinpecteur van de Michelingids Benelux, laat weten dat zanger Dries Roelvink nooit voor de bekende rode gids heeft gewerkt. "Ik wil het nieuws met kracht ontkennen", aldus Loens. Noch Ed Lemaire, noch Dries Roelvink hebben
ooit op de loonlijst van Michelin gestaan, zo laat Loens in een telefonische reactie weten.

Erg verbaasd
"Ik heb sinds dat ik in 1987 bij de gids ben gaan werken nooit de namen Lemaire of Roelvink gehoord. We werken met vaste inspecteurs, dit doen we om de wereldwijde normen die Michelin stelt te kunnen waarborgen. Werken met freelancers zou dit ondermijnen. Ik kan u zeggen dat wij ons erg hebben verwonderd over het nieuws
Eigen bevinding
Het zou kunnen dat Lemaire en Roelvink ooit hun bevindingen per brief of e-mail hebben ingestuurd, maar dit maakt ze nog geen rapporteur of inspecteur, zo licht men vanuit Brussel toe.

Volledige vergoeding
Dat Dries Roelvink tegenover het AD laat weten dat hij 'arm' is geworden van zijn restaurantbezoekjes, omdat Michelin maar de helft van de rekeningen zou vergoeden klopt volgens Loens niet. "Michelin betaalt alle kosten die we maken volledig terug. Het zou wat zijn als we een deel van alle 250 restaurantbezoeken en 80 overnachtingen uit eigen zak zouden moeten betalen."

Identificatieplicht inspecteurs
Loens heeft een dringend advies voor hoteliers en restaurateurs die te maken krijgen met mensen die zich voor doen als inspecteur of rapporteur van de Michelingids. "Alle inspecteurs hebben altijd een identificatiekaart vanuit Michelin bij zich. Wanneer er twijfel is dan mogen hoteliers en chefs naar deze kaart vragen."

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: