Reactie Michelin op 'rapporteur Roelvink'

21 december 2011 |
Reactie Michelin op 'rapporteur Roelvink'

Werner Loens, hoofdinpecteur van de Michelingids Benelux, laat weten dat zanger Dries Roelvink nooit voor de bekende rode gids heeft gewerkt. "Ik wil het nieuws met kracht ontkennen", aldus Loens. Noch Ed Lemaire, noch Dries Roelvink hebben
ooit op de loonlijst van Michelin gestaan, zo laat Loens in een telefonische reactie weten.

Erg verbaasd
"Ik heb sinds dat ik in 1987 bij de gids ben gaan werken nooit de namen Lemaire of Roelvink gehoord. We werken met vaste inspecteurs, dit doen we om de wereldwijde normen die Michelin stelt te kunnen waarborgen. Werken met freelancers zou dit ondermijnen. Ik kan u zeggen dat wij ons erg hebben verwonderd over het nieuws
Eigen bevinding
Het zou kunnen dat Lemaire en Roelvink ooit hun bevindingen per brief of e-mail hebben ingestuurd, maar dit maakt ze nog geen rapporteur of inspecteur, zo licht men vanuit Brussel toe.

Volledige vergoeding
Dat Dries Roelvink tegenover het AD laat weten dat hij 'arm' is geworden van zijn restaurantbezoekjes, omdat Michelin maar de helft van de rekeningen zou vergoeden klopt volgens Loens niet. "Michelin betaalt alle kosten die we maken volledig terug. Het zou wat zijn als we een deel van alle 250 restaurantbezoeken en 80 overnachtingen uit eigen zak zouden moeten betalen."

Identificatieplicht inspecteurs
Loens heeft een dringend advies voor hoteliers en restaurateurs die te maken krijgen met mensen die zich voor doen als inspecteur of rapporteur van de Michelingids. "Alle inspecteurs hebben altijd een identificatiekaart vanuit Michelin bij zich. Wanneer er twijfel is dan mogen hoteliers en chefs naar deze kaart vragen."

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: