Reactie Michelin op 'rapporteur Roelvink'

21 december 2011 |
Reactie Michelin op 'rapporteur Roelvink'<

Werner Loens, hoofdinpecteur van de Michelingids Benelux, laat weten dat zanger Dries Roelvink nooit voor de bekende rode gids heeft gewerkt. "Ik wil het nieuws met kracht ontkennen", aldus Loens. Noch Ed Lemaire, noch Dries Roelvink hebben
ooit op de loonlijst van Michelin gestaan, zo laat Loens in een telefonische reactie weten.

Erg verbaasd
"Ik heb sinds dat ik in 1987 bij de gids ben gaan werken nooit de namen Lemaire of Roelvink gehoord. We werken met vaste inspecteurs, dit doen we om de wereldwijde normen die Michelin stelt te kunnen waarborgen. Werken met freelancers zou dit ondermijnen. Ik kan u zeggen dat wij ons erg hebben verwonderd over het nieuws
Eigen bevinding
Het zou kunnen dat Lemaire en Roelvink ooit hun bevindingen per brief of e-mail hebben ingestuurd, maar dit maakt ze nog geen rapporteur of inspecteur, zo licht men vanuit Brussel toe.

Volledige vergoeding
Dat Dries Roelvink tegenover het AD laat weten dat hij 'arm' is geworden van zijn restaurantbezoekjes, omdat Michelin maar de helft van de rekeningen zou vergoeden klopt volgens Loens niet. "Michelin betaalt alle kosten die we maken volledig terug. Het zou wat zijn als we een deel van alle 250 restaurantbezoeken en 80 overnachtingen uit eigen zak zouden moeten betalen."

Identificatieplicht inspecteurs
Loens heeft een dringend advies voor hoteliers en restaurateurs die te maken krijgen met mensen die zich voor doen als inspecteur of rapporteur van de Michelingids. "Alle inspecteurs hebben altijd een identificatiekaart vanuit Michelin bij zich. Wanneer er twijfel is dan mogen hoteliers en chefs naar deze kaart vragen."

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: