Reactie Michelin op 'rapporteur Roelvink'

21 december 2011 |
Reactie Michelin op 'rapporteur Roelvink'<

Werner Loens, hoofdinpecteur van de Michelingids Benelux, laat weten dat zanger Dries Roelvink nooit voor de bekende rode gids heeft gewerkt. "Ik wil het nieuws met kracht ontkennen", aldus Loens. Noch Ed Lemaire, noch Dries Roelvink hebben
ooit op de loonlijst van Michelin gestaan, zo laat Loens in een telefonische reactie weten.

Erg verbaasd
"Ik heb sinds dat ik in 1987 bij de gids ben gaan werken nooit de namen Lemaire of Roelvink gehoord. We werken met vaste inspecteurs, dit doen we om de wereldwijde normen die Michelin stelt te kunnen waarborgen. Werken met freelancers zou dit ondermijnen. Ik kan u zeggen dat wij ons erg hebben verwonderd over het nieuws
Eigen bevinding
Het zou kunnen dat Lemaire en Roelvink ooit hun bevindingen per brief of e-mail hebben ingestuurd, maar dit maakt ze nog geen rapporteur of inspecteur, zo licht men vanuit Brussel toe.

Volledige vergoeding
Dat Dries Roelvink tegenover het AD laat weten dat hij 'arm' is geworden van zijn restaurantbezoekjes, omdat Michelin maar de helft van de rekeningen zou vergoeden klopt volgens Loens niet. "Michelin betaalt alle kosten die we maken volledig terug. Het zou wat zijn als we een deel van alle 250 restaurantbezoeken en 80 overnachtingen uit eigen zak zouden moeten betalen."

Identificatieplicht inspecteurs
Loens heeft een dringend advies voor hoteliers en restaurateurs die te maken krijgen met mensen die zich voor doen als inspecteur of rapporteur van de Michelingids. "Alle inspecteurs hebben altijd een identificatiekaart vanuit Michelin bij zich. Wanneer er twijfel is dan mogen hoteliers en chefs naar deze kaart vragen."

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: