Ratatouille Food & Wine geïnaugureerd

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 8 oktober 2018
Ratatouille Food & Wine geïnaugureerd

Afgelopen zondag vond, aan het Spaarne in Haarlem, de inauguratie plaats van het met 1 Michelin ster bekroonde restaurant van Jozua Jaring, Ratatouille Food & Wine. Als verrassing liet Jozua zijn schoonvader Gerard Oudendijk een fles champagne sabreren, die het volgens hem verdiende eens in het zonnetje te worden gezet, vanwege de jarenlange support.

Onder grote belangstelling van familie, vrienden en een aantal vaste gasten werd het team van Ratatouille, met naast Jozua en zijn partner Marit, ook maître Richart Eerhardt en sommelier Boudewijn Börhe, door voorzitter Ted Janssen lovend toegesproken: “Binnen een jaar nadat Ratatouille de deuren opende stond Michelin al op de stoep voor controle, en dat resulteerde in 2014 in de eerste ster. Michelin noemde Ratatouille bij de uitreiking van de ster een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurants: minder stijf, minder duur, en toegankelijker. Het gaat om wat er op het bord komt. En daar sluiten wij van Euro-Toques ons bij aan.”

Verbazingwekkend

Jozua Jaring vindt het verbazingwekkend dat niet alle met een ster bekroonde zaken lid zijn van Euro-Toques. “Het is het kwaliteitskeurmerk bij uitstek. Het zegt onze gasten iets over de ambachtelijke kwaliteit van de kok en de kwaliteit van de gebruikte verse producten. Ik ben trots dat ik het Euro-Toques logo op mijn buis heb en het schild nu bij mijn deur heb hangen.”

Na de onthulling van het schild werden de genodigden getrakteerd op een heerlijke  lunch, geserveerd met bijpassende wijnen, geheel ster en Euro-Toques waardig. Ik voorspel u: de 2e Michelin ster zal niet lang op zich laten wachten!

Overig nieuws