Ratatouille Food & Wine geïnaugureerd

8 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Afgelopen zondag vond, aan het Spaarne in Haarlem, de inauguratie plaats van het met 1 Michelin ster bekroonde restaurant van Jozua Jaring, Ratatouille Food & Wine. Als verrassing liet Jozua zijn schoonvader Gerard Oudendijk een fles champagne sabreren, die het volgens hem verdiende eens in het zonnetje te worden gezet, vanwege de jarenlange support.

Onder grote belangstelling van familie, vrienden en een aantal vaste gasten werd het team van Ratatouille, met naast Jozua en zijn partner Marit, ook maître Richart Eerhardt en sommelier Boudewijn Börhe, door voorzitter Ted Janssen lovend toegesproken: “Binnen een jaar nadat Ratatouille de deuren opende stond Michelin al op de stoep voor controle, en dat resulteerde in 2014 in de eerste ster. Michelin noemde Ratatouille bij de uitreiking van de ster een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurants: minder stijf, minder duur, en toegankelijker. Het gaat om wat er op het bord komt. En daar sluiten wij van Euro-Toques ons bij aan.”

Verbazingwekkend

Jozua Jaring vindt het verbazingwekkend dat niet alle met een ster bekroonde zaken lid zijn van Euro-Toques. “Het is het kwaliteitskeurmerk bij uitstek. Het zegt onze gasten iets over de ambachtelijke kwaliteit van de kok en de kwaliteit van de gebruikte verse producten. Ik ben trots dat ik het Euro-Toques logo op mijn buis heb en het schild nu bij mijn deur heb hangen.”

Na de onthulling van het schild werden de genodigden getrakteerd op een heerlijke  lunch, geserveerd met bijpassende wijnen, geheel ster en Euro-Toques waardig. Ik voorspel u: de 2e Michelin ster zal niet lang op zich laten wachten!

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken ambieert 20 procent minder plastic in 2025

Op initiatief van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft HEINEKEN Nederland Commercie het Plastic Pact mede ondertekend. Samen met 68 organisaties committeert de bierbrouwer zich om in 2025 20 procent minder plastic te gebruiken, meer plastic opnieuw te gebruiken en al het nieuwe plastic voor...

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

Opening Restaurant
Nieuw restaurant biedt gratis eten aan

Op woensdag 20 februari vond de opening van het nieuwe restaurant Dadawan plaats in Eindhoven. Dadawan heeft voor een originele inwijding gekozen, er kon namelijk gratis gegeten worden. Dit was een succes en zorgde voor een enorme rij, zo lezen we op omroepbrabant.nl. De verbouwing van het pand l...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: