Ratatouille Food & Wine geïnaugureerd

8 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Afgelopen zondag vond, aan het Spaarne in Haarlem, de inauguratie plaats van het met 1 Michelin ster bekroonde restaurant van Jozua Jaring, Ratatouille Food & Wine. Als verrassing liet Jozua zijn schoonvader Gerard Oudendijk een fles champagne sabreren, die het volgens hem verdiende eens in het zonnetje te worden gezet, vanwege de jarenlange support.

Onder grote belangstelling van familie, vrienden en een aantal vaste gasten werd het team van Ratatouille, met naast Jozua en zijn partner Marit, ook maître Richart Eerhardt en sommelier Boudewijn Börhe, door voorzitter Ted Janssen lovend toegesproken: “Binnen een jaar nadat Ratatouille de deuren opende stond Michelin al op de stoep voor controle, en dat resulteerde in 2014 in de eerste ster. Michelin noemde Ratatouille bij de uitreiking van de ster een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurants: minder stijf, minder duur, en toegankelijker. Het gaat om wat er op het bord komt. En daar sluiten wij van Euro-Toques ons bij aan.”

Verbazingwekkend

Jozua Jaring vindt het verbazingwekkend dat niet alle met een ster bekroonde zaken lid zijn van Euro-Toques. “Het is het kwaliteitskeurmerk bij uitstek. Het zegt onze gasten iets over de ambachtelijke kwaliteit van de kok en de kwaliteit van de gebruikte verse producten. Ik ben trots dat ik het Euro-Toques logo op mijn buis heb en het schild nu bij mijn deur heb hangen.”

Na de onthulling van het schild werden de genodigden getrakteerd op een heerlijke  lunch, geserveerd met bijpassende wijnen, geheel ster en Euro-Toques waardig. Ik voorspel u: de 2e Michelin ster zal niet lang op zich laten wachten!

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Columns
Column: Albert Heijn als horecaketen?

Een bijzondere uitspraak van Wouter Kolk, sinds 1 november de grote baas bij Ahold Delhaize Europe. Hij zei in het Financieel Dagblad dat Albert Heijn “een plek wordt om iets te eten.” De bekendste supermarkt van Nederland wordt een concurrent van de horeca. Volgend jaar opent, als proef...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: