Ratatouille Food & Wine geïnaugureerd

8 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Afgelopen zondag vond, aan het Spaarne in Haarlem, de inauguratie plaats van het met 1 Michelin ster bekroonde restaurant van Jozua Jaring, Ratatouille Food & Wine. Als verrassing liet Jozua zijn schoonvader Gerard Oudendijk een fles champagne sabreren, die het volgens hem verdiende eens in het zonnetje te worden gezet, vanwege de jarenlange support.

Onder grote belangstelling van familie, vrienden en een aantal vaste gasten werd het team van Ratatouille, met naast Jozua en zijn partner Marit, ook maître Richart Eerhardt en sommelier Boudewijn Börhe, door voorzitter Ted Janssen lovend toegesproken: “Binnen een jaar nadat Ratatouille de deuren opende stond Michelin al op de stoep voor controle, en dat resulteerde in 2014 in de eerste ster. Michelin noemde Ratatouille bij de uitreiking van de ster een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurants: minder stijf, minder duur, en toegankelijker. Het gaat om wat er op het bord komt. En daar sluiten wij van Euro-Toques ons bij aan.”

Verbazingwekkend

Jozua Jaring vindt het verbazingwekkend dat niet alle met een ster bekroonde zaken lid zijn van Euro-Toques. “Het is het kwaliteitskeurmerk bij uitstek. Het zegt onze gasten iets over de ambachtelijke kwaliteit van de kok en de kwaliteit van de gebruikte verse producten. Ik ben trots dat ik het Euro-Toques logo op mijn buis heb en het schild nu bij mijn deur heb hangen.”

Na de onthulling van het schild werden de genodigden getrakteerd op een heerlijke  lunch, geserveerd met bijpassende wijnen, geheel ster en Euro-Toques waardig. Ik voorspel u: de 2e Michelin ster zal niet lang op zich laten wachten!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Zo zit je ineens in een Vlaams restaurant in de Achterhoek

Aan de rand van Winterswijk, direct aan de Duitse grens, vind je hotel-restaurant Nieuw Beusink. Het centrum van het dorp is binnen tien minuten fietsen te bereiken, maar je waant je in het buitengebied. Het groen komt je van alle kanten tegemoet, net als de geuren die uit de keuken opstijgen. Nieuw...

KHN
BookDinners lanceert unieke zomercampagne: cadeautje aan restaurantgasten

Vandaag lanceert BookDinners een unieke zomercampagne voor de restaurantsector in Nederland: een campagne waarbij aangesloten restaurants geen korting weggeven, maar hun gasten met een cadeau bedanken voor hun bezoek. De restaurateur kan gratis meedoen en wordt zo geholpen in het behouden van gasten...

Advertorial
Verrassend variëren met veggies

Het aantal vegans, vegetariërs en flexitariërs groeit. Steeds meer mensen willen tenminste een keer per week lekker eten zonder vlees, ook buiten de deur. Ze verwachten vegetarische opties die net zo lekker, gevarieerd en hoogstaand zijn als de rest van de menukaart. Welk verrassend planta...

Interview Longread Aardappel
Reportage: Op bezoek bij een aardappelboer

Op een zonovergoten vrijdagochtend in de polders van De Hoeksche Waard vliegen de meeuwen achter de trekker aan om de wormen uit de geploegde klei te trekken. Trots tuurt Adriaan Veerman over het veld. Het is één van de mooiste dagen van het jaar. “Vandaag gaat het pootgoed de gr...

Columns Blog
Column Sico de Moel: opvolger

Een briefje van vijf en wat muntgeld. "Voor uw dochter, een kleine bijdrage voor haar eigen restaurant, later." Mijn jongste dochter wil me altijd heel graag helpen in het restaurant. Een tijdje wilde ze zelfs chefkok worden. Op school vertelde ze dan dat haar lievelingseten duif was. ...

Amsterdam Opening Culinair
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: