Ratatouille Food & Wine geïnaugureerd

8 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Afgelopen zondag vond, aan het Spaarne in Haarlem, de inauguratie plaats van het met 1 Michelin ster bekroonde restaurant van Jozua Jaring, Ratatouille Food & Wine. Als verrassing liet Jozua zijn schoonvader Gerard Oudendijk een fles champagne sabreren, die het volgens hem verdiende eens in het zonnetje te worden gezet, vanwege de jarenlange support.

Onder grote belangstelling van familie, vrienden en een aantal vaste gasten werd het team van Ratatouille, met naast Jozua en zijn partner Marit, ook maître Richart Eerhardt en sommelier Boudewijn Börhe, door voorzitter Ted Janssen lovend toegesproken: “Binnen een jaar nadat Ratatouille de deuren opende stond Michelin al op de stoep voor controle, en dat resulteerde in 2014 in de eerste ster. Michelin noemde Ratatouille bij de uitreiking van de ster een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurants: minder stijf, minder duur, en toegankelijker. Het gaat om wat er op het bord komt. En daar sluiten wij van Euro-Toques ons bij aan.”

Verbazingwekkend

Jozua Jaring vindt het verbazingwekkend dat niet alle met een ster bekroonde zaken lid zijn van Euro-Toques. “Het is het kwaliteitskeurmerk bij uitstek. Het zegt onze gasten iets over de ambachtelijke kwaliteit van de kok en de kwaliteit van de gebruikte verse producten. Ik ben trots dat ik het Euro-Toques logo op mijn buis heb en het schild nu bij mijn deur heb hangen.”

Na de onthulling van het schild werden de genodigden getrakteerd op een heerlijke  lunch, geserveerd met bijpassende wijnen, geheel ster en Euro-Toques waardig. Ik voorspel u: de 2e Michelin ster zal niet lang op zich laten wachten!

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: