QR-code van iDEAL om te betalen in de horeca

11 mei 2016 |
QR-code van iDEAL om te betalen in de horeca<

De Nederlandse banken en Betaalvereniging Nederland registreerden op Koningsdag de miljardste betaling met iDEAL, bij pizzabakker New
York Pizza. In 2005 konden de klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank voor het eerst afrekenen met iDEAL, bij een taartenbakker. In de tussenliggende tien jaar is iDEAL uitgegroeid tot het populairste online betaalmiddel van Nederland, met een marktaandeel van 56 procent. Iedereen die in Nederland internetbankiert, kan tegenwoordig direct met iDEAL betalen, veilig en vertrouwd via de eigen bank.

New York Pizza
De stormachtige groei en het succes van iDEAL zijn nauwelijks getemperd. In 2015 groeide het aantal iDEAL-betalingen met bijna een kwart. Het aantal online bestellingen voor pizza’s, taarten, maaltijden en voedingsmiddelen steeg met 34 procent harder dan voor de meeste andere goederen en diensten. “Met een aandeel van 48 procent zijn iDEAL-betalingen zeer belangrijk in onze keten,” zegt directeur Philippe Vorst van New York Pizza. “Het betaalgemak voor de klant en de veiligheid van onze koeriers zijn belangrijke voordelen. Door alle iDEAL-betalingen hebben onze koeriers minder contant geld op zak. New York Pizza stimuleert iDEAL-transacties door hier geen toeslag voor te rekenen.”

Vorig jaar werd iDEAL door EURIB (European Institute for Brand management) wederom uitgeroepen tot één van de meest onmisbare merken van Nederland, te midden van topmerken als HEMA, Albert Heijn en het NOS Journaal. Betalen met iDEAL kan in toenemende mate bij buitenlandse webwinkels, verspreid over meer dan vijftig landen. Eén op de vijf betalingen met iDEAL vindt plaats bij een webwinkel in het buitenland.

Klaar voor de toekomst
Banken en ondernemers zetten met iDEAL sterk in op de groei van mobiel winkelen en betalen. Bij nagenoeg alle Nederlandse consumentenbanken kun je inmiddels via de mobiele app van de bank veilig en makkelijk met iDEAL afrekenen. Het afgelopen jaar is het aantal mobiele betalingen in Nederland met 53 procent gestegen. “Een kwart van alle iDEAL-betalingen wordt al vanaf een smartphone of tablet gedaan. Dat zal de komende tijd alleen maar toenemen, naarmate consumenten vaker shoppen, bestellen en afrekenen met een mobiel apparaat,” verwacht Piet Mallekoote, directeur van Betaalvereniging Nederland.

QR-code
In april is de eerste succesvolle pilot met iDEAL QR-codes gehouden. Donateurs van de Hartstichting zonder contant geld konden via een speciale QR-code en met de iDEAL-app op hun mobiele telefoon aan de voordeur of op straat een zelfgekozen bedrag schenken. Vanaf juni worden nieuwe pilots gehouden om ervaringen op te doen in andere betaalsituaties. iDEAL QR-codes lenen zich onder meer om gedrukte facturen met iDEAL op een smartphone te betalen, in restaurants af te rekenen en bestellingen bij bezorging aan huis te betalen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: