Qichi is nieuwe food-formule lang snelweg

3 juli 2017 | Roy Spijker

Esso Ruyven, aan de A13 tussen Rotterdam en Den Haag, heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan. De traditionele 'tankstationshop' van weleer is geworden tot een moderne food-formule. Indrukwekkend grote, kleurrijke afbeeldingen van het unieke versassortiment, zoals sushi, salades en op een Green Egg bereide burgers, prijken aan de glazen wanden. Met de heropening op 29 juni onthulde eigenaar NRGValue het nieuwe concept QICHI dat van 'even tanken' een aangename pitstop maakt.

De officiële heropening vond plaats op donderdag 29 juni 2017. Burgemeester van Pijnacker-Nootdorp, mevrouw Francisca Ravestein, verrichtte samen met de CEO van NRGValue, Ramon Mendes de Leon, de officiële opening.

Pitstop
Het Esso-tankstation aan de A13 is een krappe maand dicht geweest. Het gebouw kreeg een compleet nieuw gezicht. Het vele glas, de verlengde luifel en de kleurrijke lichtbakken maken de locatie uitermate aantrekkelijk.

Bij binnenkomst worden bezoekers door een host verwelkomd en door het nieuwe concept begeleid. De open keuken valt meteen op. Koks bereiden à la minute verse, eigentijdse gerechten, variërend van sushi, pizza’s en BBQ-burgers tot allerlei soorten smoothiebowls. Ook is er een barista-eiland met vers bereide pistonkoffie, en ambachtelijk handgemaakt ijs in bijzondere smaken. Een prettige, inspirerende omgeving waar de klant echt even kan opladen.

Een aantal traditionele 'tankshop'-producten, waaronder de gehaktstaaf, is behouden, maar op basis van een verbeterde receptuur. De overzichtelijke indeling van de ruimte voorziet ook de gehaaste klanten in hun behoefte om snel, maar vol energie hun reis te hervatten. Verrassend is ook de wisselende expositie van fotografisch talent. Hiermee laat QICHI zien dat het meer biedt dan goed en lekker eten. Kortom, de perfecte pitstop met een compleet nieuwe ervaring in tankstationland.

Ambitie
De QICHI-foodformule op Esso Ruyven is een pilot, waarmee NRGValue haar ambitie onderzoekt om het concept modulair uit te rollen over de rest van haar netwerk. Hoe uitgebreid het aanbod zal zijn, hangt af van de ruimte die per locatie beschikbaar is. NRGValue presenteert met QICHI een nieuwe standaard voor de invulling van de backcourt van tankstations, waarbij de kwaliteit van de foodproducten en de beleving van de klant voorop staan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: