Qichi is nieuwe food-formule lang snelweg

3 juli 2017 | Roy Spijker

Esso Ruyven, aan de A13 tussen Rotterdam en Den Haag, heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan. De traditionele 'tankstationshop' van weleer is geworden tot een moderne food-formule. Indrukwekkend grote, kleurrijke afbeeldingen van het unieke versassortiment, zoals sushi, salades en op een Green Egg bereide burgers, prijken aan de glazen wanden. Met de heropening op 29 juni onthulde eigenaar NRGValue het nieuwe concept QICHI dat van 'even tanken' een aangename pitstop maakt.

De officiële heropening vond plaats op donderdag 29 juni 2017. Burgemeester van Pijnacker-Nootdorp, mevrouw Francisca Ravestein, verrichtte samen met de CEO van NRGValue, Ramon Mendes de Leon, de officiële opening.

Pitstop
Het Esso-tankstation aan de A13 is een krappe maand dicht geweest. Het gebouw kreeg een compleet nieuw gezicht. Het vele glas, de verlengde luifel en de kleurrijke lichtbakken maken de locatie uitermate aantrekkelijk.

Bij binnenkomst worden bezoekers door een host verwelkomd en door het nieuwe concept begeleid. De open keuken valt meteen op. Koks bereiden à la minute verse, eigentijdse gerechten, variërend van sushi, pizza’s en BBQ-burgers tot allerlei soorten smoothiebowls. Ook is er een barista-eiland met vers bereide pistonkoffie, en ambachtelijk handgemaakt ijs in bijzondere smaken. Een prettige, inspirerende omgeving waar de klant echt even kan opladen.

Een aantal traditionele 'tankshop'-producten, waaronder de gehaktstaaf, is behouden, maar op basis van een verbeterde receptuur. De overzichtelijke indeling van de ruimte voorziet ook de gehaaste klanten in hun behoefte om snel, maar vol energie hun reis te hervatten. Verrassend is ook de wisselende expositie van fotografisch talent. Hiermee laat QICHI zien dat het meer biedt dan goed en lekker eten. Kortom, de perfecte pitstop met een compleet nieuwe ervaring in tankstationland.

Ambitie
De QICHI-foodformule op Esso Ruyven is een pilot, waarmee NRGValue haar ambitie onderzoekt om het concept modulair uit te rollen over de rest van haar netwerk. Hoe uitgebreid het aanbod zal zijn, hangt af van de ruimte die per locatie beschikbaar is. NRGValue presenteert met QICHI een nieuwe standaard voor de invulling van de backcourt van tankstations, waarbij de kwaliteit van de foodproducten en de beleving van de klant voorop staan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: