Publiek kiest beste restaurant

10 september 2010 |
Publiek kiest beste restaurant

De landelijke en regionale winnaars van Restaurant Week zijn bekend. Boerengat in Rotterdam is door het publiek verkozen tot beste restaurant van Nederland. De achtste editie van de Restaurant Week was een groot succes en trok in de week van 23 tot en met 29 augustus ruim 216.000 bezoekers. Het publiek van dit culinaire evenement mochten de door hen bezochte restaurants beoordelen.

Publieksprijs
Van de elf regionale winnaars koos het publiek Boerengat in Rotterdam als beste restaurant van Nederland. De publieksprijs voor beste Michelin-sterrenrestaurant ging naar De Kromme Dissel in Heelsum.

Omzetverhogende week
Met een omzet van ongeveer 12 miljoen kunnen de 1.250 deelnemende restaurants tevreden terugkijken op een succesvolle week. De ruim 24.000 bezoekers die de vragenlijst invulden, blijken ook enthousiast over de driegangen maaltijden die voor vijfentwintig euro genuttigd konden worden.

Gemiddeld een hoge score
De restaurants werden aan de hand van criteria als kwaliteit van het eten, service en sfeer gemiddeld met een 8,2 beoordeeld. In maart 2011 vindt de volgende DiningCity Restaurant Week plaats waarbij 1750 restaurants uit de Benelux zullen meedoen met de speciale XL-editie.
De DiningCity Restaurant Week Publieksprijs is de enige prijs in de Nederlandse gastronomische wereld die door de restaurantbezoekers zelf wordt toegekend. Ruim 24.000 bezoekers vulden online de vragenlijst in.

De elf regionale winnaars zijn:

Amsterdam, Bickers aan de Werf, Amsterdam
Noord-Holland, De Vijfde Smaak, Wormerveer
Utrecht & ’t Gooi, Korianders, Rhenen
Rotterdam, Boerengat, Rotterdam
Zuid-Holland, Bij Raggers, Noordwijk
Brabant, In de Oude Stempel, Steenbergen
Gelderland, De Kromme Dissel, Heelsum (Arnhem)
Limburg, De Kolentip, Maasbracht
Drenthe & Overijssel & Flevoland, ’t Pestengasthuys, Zwolle
Zeeland, De Kromme Watergang, Hoofdplaat
Friesland & Groningen, Herberg de Waard van Ternaard, Ternaard


Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: