Publiek kiest beste restaurant

10 september 2010
Publiek kiest beste restaurant

De landelijke en regionale winnaars van Restaurant Week zijn bekend. Boerengat in Rotterdam is door het publiek verkozen tot beste restaurant van Nederland. De achtste editie van de Restaurant Week was een groot succes en trok in de week van 23 tot en met 29 augustus ruim 216.000 bezoekers. Het publiek van dit culinaire evenement mochten de door hen bezochte restaurants beoordelen.

*Publieksprijs*
Van de elf regionale winnaars koos het publiek Boerengat in Rotterdam als beste restaurant van Nederland. De publieksprijs voor beste Michelin-sterrenrestaurant ging naar De Kromme Dissel in Heelsum.

*Omzetverhogende week*
Met een omzet van ongeveer 12 miljoen kunnen de 1.250 deelnemende restaurants tevreden terugkijken op een succesvolle week. De ruim 24.000 bezoekers die de vragenlijst invulden, blijken ook enthousiast over de driegangen maaltijden die voor vijfentwintig euro genuttigd konden worden.

*Gemiddeld een hoge score*
De restaurants werden aan de hand van criteria als kwaliteit van het eten, service en sfeer gemiddeld met een 8,2 beoordeeld. In maart 2011 vindt de volgende DiningCity Restaurant Week plaats waarbij 1750 restaurants uit de Benelux zullen meedoen met de speciale XL-editie.
De DiningCity Restaurant Week Publieksprijs is de enige prijs in de Nederlandse gastronomische wereld die door de restaurantbezoekers zelf wordt toegekend. Ruim 24.000 bezoekers vulden online de vragenlijst in.

*De elf regionale winnaars zijn:*

Amsterdam, Bickers aan de Werf, Amsterdam
Noord-Holland, De Vijfde Smaak, Wormerveer
Utrecht & ’t Gooi, Korianders, Rhenen
Rotterdam, Boerengat, Rotterdam
Zuid-Holland, Bij Raggers, Noordwijk
Brabant, In de Oude Stempel, Steenbergen
Gelderland, De Kromme Dissel, Heelsum (Arnhem)
Limburg, De Kolentip, Maasbracht
Drenthe & Overijssel & Flevoland, ’t Pestengasthuys, Zwolle
Zeeland, De Kromme Watergang, Hoofdplaat
Friesland & Groningen, Herberg de Waard van Ternaard, Ternaard


~Thijs Jacobs~

Overig nieuws